Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Jíme zdravě s Fitrecepty II. https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357423/bmid_jime-zdrave-s-fitrecepty-ii-TvE-357423.jpg 4 61 20

Jíme zdravě série

< 2. díl >

3 měsíce po vydání první kuchařky jsme se s vervou pustili do přípravy 2. dílu. Když jsme totiž četli všechny vaše nadšené ohlasy a výzvy, ať určitě připravíme pokračování, nechtěli jsme čekat. Takže už je tu, ještě vonící novotou a s krásnou obálkou, kterou jste nám pomohli vybrat. V čem je podobná a v čem se liší od 1. dílu? I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Zachovali jsme seznam alternativ, informace o časové náročnosti i nutriční hodnotě, které jste si chválili. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Jestli jste se s námi provařili prvním dílem, bude to pro vás úplná hračka! Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Vyslyšeli jsme vaše přání a přidali jsme víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky! :) Tak co, budete s námi dál jíst zdravě?... celý text

Přidat komentář

adorjas
20.12.2022 4 z 5

Opäť fajn recepty. Jednoduché, pekne nafotené, dobre vysvetlené.

Booky84
12.06.2022 5 z 5

Skvělé recepty, stejně jako u první knihy. Oceňuji i recepty na Vánoce.


Fiddis
12.03.2022 4 z 5

Musím říct, že na první díl za mě nemá. Asi je tam už moc netradičních receptů, ke kterým se asi teprve "provařím" :-)

killy
03.09.2021 4 z 5

Kuchařky nekupuju, Fitrecepty mě ale zaujaly na Instagramu a nyní mám už 6 jejich knih. Jednoduché a celkem levné recepty, většinou mám všechny suroviny doma. Navíc je tam úžasná tabulka "co čím nahradit" pro lidi s různými dietami. Krásné fotografie jsou jen další plus. Doporučuji!

smudlajs
15.02.2021 4 z 5

Skvělá kuchařka s dobrými a poměrně rychlými recepty. Někdy mám problém se surovinami, nechutnají mi, jsou dražší nebo se mi hůře shání, ale některá jídla naopak vařím pravidelně a velice mi chutnají. Pro ty, kteří chtějí jíst zdravě je tahle kuchařka určitě plná skvělých nápadů na zpestření jídelníčku.

Vanula06
14.07.2020 3 z 5

Jako inspirace jsou knihy Jímě zdravě super, obsahují netradiční recepty a rozhodně jich málo není. Líbí se mi i rozmanitost receptů. Graficky je kniha příjemně zpracovaná.

NymphMaeve
25.05.2020 5 z 5

Úžasné zdravé recepty plné chuti a inspirace. Jsem za to velmi vděčná a zatím jsem neuvařila jediný recept, který by nám doma nechutnal. A to ani příteli, který se zdravým surovinám delší dobu bránil, našel si cestu k batátům, čočce i celozrnnému pečivu a těstovinám. Jsem nadšená a děkuji za to!

Varjohukka
16.02.2020 4 z 5

Opět spousta zajímavých receptů, některé určitě brzo vyzkouším.

Mamina1214
31.12.2019 odpad!

Musím říci, že asi budu jediná, ale pro mě zklamání. Příliš často se v receptech objevuje kokosový olej, který pro svůj vysoký obsah mastných kyselin tělu neprospívá, spíše přináší kardiovaskulární problémy. Další kalorickou bombou je arašídové máslo, kterým se zde také nešetří, čili mezi zdravé recepty nepatří.
Fotky z přípravy vánočky jsou učebnicovým příkladem, jak ji nedělat - nesprávné pletení ze 4 dílů, přílišné obalení dílů v mouce či nevzhledné rýhy.
Některé recepty jsou až příliš primitivní - mandle v čokoládě.
Některé fotky mě spíše odrazují od vaření daného receptu - polévka s hlívou ústřičnou či losos s makovou krustou.
A hlavně zde zcela postrádám filozofii nákupu. Styl - běžte do supermarketu, je sice typickým příkladem naší konzumní společnosti, nicméně nepoukazuje na problém, kterým společnost trpí. Nákupem v řadě supermarketů totiž podrážíme ekonomiku ČR, protože zisky obchodníků odcházejí mimo ČR, dále podporujeme tranzitní dopravu, ničení našich silnic, znečištění ovzduší a s tím spojené sucho. Bylo by fajn nasměrovat lidi spíše k nákupu místních, regionálních potravin z obchodů, kde jsou majiteli Češi. V tom je úžasným příkladem Hanka Zemanová, jejíž knihy tak získávají mnohem větší váhu.

Chytuš
16.03.2019 5 z 5

Mám jen pár oblíbených kuchařek a tahle se k nim směle přiřadila. Recepty jsou netradiční, zajímavé a skvěle chutnají, navíc z dostupných surovin, což se o mnohých kuchařkách říct nedá. K dnešnímu obědu jsem vybrala arašídovou polévku a zapečené batáty s hovězím masem, obojí výborné. Synové sice prskali, prý všichni jedí něco normálního a jenom my tohle, ale zbytek stolovníků nadmíru spokojen. Asi se na tyhle recepty musí nejdřív dospět :-)

attila1
06.01.2019 5 z 5

Tuto kuchařku mi přinesl knižíšek a jsem nadšená. Super recepty z dostupných surovin,pěkně nafoceno. A jídla dobře chutnají.

essidaven
23.11.2018

Některé recepty jsme již vyzkoušela a musím říci, že mňamka a hlavně rychlé a jednoduché!

Pedias
22.10.2018 5 z 5

Stejně jako první díl - skvělá kniha. Srozumitelně napsané recepty, krásné fotky.

katallinka
17.08.2018 5 z 5

Tyto kuchařky se mi velmi líbí. Lehké, hrozně dobré a zdravé recepty.

kittlerka
13.08.2018 5 z 5

Stejně jako první díl, bezvadné:) Nenáročné a velmi chutné recepty.

LukasKudlacek
06.08.2018 5 z 5

I druhá kniha těchto fit receptů je plná jednoduchých a skvělých receptů pro každodenní vaření, také má krásné fotografie a i pro mne snadno pochopitelné potupy přípravy. Skvělá kuchařka, doporučuji projít.

Calinda
05.06.2018 5 z 5

Druhý díl, opět skvělé!!!

bee88maja
31.05.2018 5 z 5

Pokračování Jíme zdravě, za mě skvělý počin, recepty jsou velmi chutné. V tomto díle inspirace na Vánoce. :)

Dominka09
05.12.2017 4 z 5

Opět velmi povedená kuchařka, doprovázena snad ještě barvitějšími fotografiemi než první díl..opravdu tahle skupinka lidí je na správném místě a ví co dělá a dělá to opravdu dobře...jedině doporučuji

Jeckyyy
20.11.2017 5 z 5

Kuchařka je skvělá, už z fotografií se sbíhají sliny :) recepty napsané všechny tak, aby zvládl uvařit opravdu každý a Tipy navíc + vysvětlivky u méně známých potravin jsou také velké plus :) Mám doma již oba díly a jsem nadšená!