Ještěrky

Ještěrky https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519970/bmid_jesterky-64c28c035ca13.jpg 5 9 3

Agnes, Kiki a Klára už si tohle léto dokonale naplánovaly. Tedy hlavně Kiki, která chce o prázdninách stanovat na louce za městečkem, lovit potravu a užívat si nekonečnou svobodu. Klára její nadšení nesdílí, přece nebude bez sprchy a kosmetiky. Agnes má radost, protože se zbaví otravného mladšího bráchy Jonáše a užije si konečně pořádné dobrodružství, i když má cukrovku. A pak se to pokazí. Proti stanování protestuje nevrlý soused Pačes a okolo se potulují podivní trampové. A jak se o holčičím táboře dozvěděli kluci ze třídy? Když holkám někdo zničí stan a ukradne část výbavy, dá se parta do pátrání. Budou to nakonec opravdu ty nejlepší prázdniny všech dob? Vychází s laskavou podporou Ministerstva kultury České republiky.... celý text

Přidat komentář

klarca1993
03.03.2024 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, která rozhodně nezklame ani dospělé čtenáře. V knize se odráží současné problémy dětí i dospělých. Je dobře, že se píše o poruchách autistického spektra, jako je právě Aspergerův syndrom, o cukrovce I. typu. Život tím ale nekončí, jak by se mnohým může zdát.

broskev28
08.02.2024

Na to, jak vysoké hodnocení mají Ještěrky tady na databázi, jsem byla trošičku zklamaná. Ale naštěstí nejsem cílovka, mně totiž asi nejvíc nesedla ta situace s Agnesiným bráškou, resp. s jeho rodiči. I my jsme vychovávali syna s Aspergerovým syndromem a i bez diagnózy (tu jsme dostali taky až hodně pozdě, po nástupu do školy) nám bylo jasné, že něco zásadně není v pořádku, takže bych nikdy nepřehrála péči o něj na staršího sourozence. Tohle je ale osobní pocit, který určitě nebude hrát roli v dětském přijetí příběhu Agnes, Kláry, Kiki, Tomáše, Michala, Vojty a dalších hrdinů. A tak jsem zvědavá, co na knihu řeknou naše mladší čtenářky, které neomylně odhalí a po přečtení kriticky zhodnotí každou novou knížku v jejich věkové kategorii . . .
A já si určitě přečtu i Emin vánoční deník, který jsme si koupili "k Vánocům".


Jessina21
21.09.2023 5 z 5

Ještěrky je krásně ilustrovaná kniha pro děti a mládež, ale potěší i dospělé. Pojednává o dobrodružství kamarádek a kamarádů, ze kterého se vyvine napínavý příběh s dektekívní zápletkou a nečekaným rozuzlením. Je to kniha o přátelství, lásce i rodinných vztazích mladých lidí.
Moc hezké, milé i dojemné. Velice doporučuji! KAJ