Dítě hvězd

Dítě hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354734/bmid_dite-hvezd-mDV-354734.jpg 4 61 61

Mladá žena je nalezena brutálně zavražděná ve svém bytě s tajemným vzorem vyřezaným do obličeje. Policejní komisaři kodaňské policie Jeppe Korner a Anette Wernerová vraždu vyšetřují a postupně rozkrývají síť vztahů, ve které každý ze zapletených lidí sehrál svou úlohu. Brzy naleznou spojení mezi obětí Julií Stenderovou a její domovnicí Esther de Laurenti. Jeppe a Anette se musí ponořit hlouběji do minulosti obou žen… Proč musela Julie zemřít? Kdo je natolik zvrácený, aby dívku nejen zabil, ale ještě sadisticky řezal do jejího obličeje? Podezřelých je několik, ale skutečného vraha není tak snadné odhalit, zejména když jeho pohnutky přesahují všechny představitelné scénáře. Debut dánské spisovatelky Katrine Engbergové překvapí mrazivým napětím, rafinovanou zápletkou i citlivě vykreslenými lidskými osudy. Román je první knihou z očekávané trilogie o policejních komisařích Jeppem Kornerovi a Anette Wernerové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Motto
Originální název:

Krokodillevogteren , 2017


více info...

Přidat komentář

pollyanna
14.06.2022

Škoda, že neumím dánsky. Překlad je velice špatný, doslovný, věty šroubované a mnohdy nedávají smysl, kromě toho je kniha plná gramatických chyb. Stále jsem na pochybách, jestli knihu dočtu, protože nevím, zda mi ta námaha při čtení stojí za to. :(

Jiho226
14.10.2021 3 z 5

Knížka se mi celkem líbila,začátek mě hodně zaujal,pak mi ale připadalo,že trochu ztrácí spád a čtení mi vázlo.Je dobře,že byla poslední kapitola věnována shrnutí případu a dovysvětlení celého děje.


E.vi.k
15.09.2021 4 z 5

Velmi pěkné čtení, povedená detektivka, neztrácí na zajímavosti po celou dobu. Překvapivé zvraty. Čte se velmi dobře.

šipek
13.09.2021 4 z 5

Za mě velice dobrá detektivka s příjemnou dvojicí komisařů. Kniha nepostrádá napětí a čtenář se v ději neztrácí. Určitě sáhnu po dalším díle.

jana79
03.04.2021 4 z 5

Nádhera, čte se sama a každou stránkou se děj rozvíjí dál a dál. Pohlcuje vás všemi událostmi, které se vrší a tajemstvi se odhalují jedno za druhým, ale ne tak, aby jste hned vše odhalili. A konec překvapivý. Prostě geniální.

L_Into
13.03.2021 4 z 5

Mnohem lepší čtení než opěvovaný Lars Kepler.

konicekbily
03.03.2020 3 z 5

Rafinovaná a těžko uvěřitelná zápletka je na závěr rozpletena a vysvětlena. Dobré odpočinkové čtení - ale asi se každému líbit nemusí. Já zkusím další díl.

Tída
19.03.2019 5 z 5

Nejvíc mě bavili Esther a Gregersen, příjemná změna zapojit do vyšetřování i důchodce :-)

ArwenAragorn
04.11.2018 5 z 5

Knížka se mi líbila ještě víc než druhý díl (ano, druhý díl jsem si přečetla dřív). Thriller je velice čtivý, má spád, spoustu podezřelých a rafinovanou zápletku, je zde plno zvratů a napětí. Konec je hodně neočekávaný.
Oblíbila jsem si dvojici vyšetřovatelů Jeppeho a Anette a další díl si rozhodně nenechám ujít. Překvapuje mě jenom velice rozdílné hodnocení obou dílů, podle mě jsou kvalitou na stejné úrovni, ale to už je věc názoru čtenářů.

astra3
26.06.2018 4 z 5

Mně se to líbilo. Hned se vrhám na druhý díl. Příště by to chtělo lépe ohlídat překlad a překlepy.

jasmína
20.03.2018 1 z 5

Opravdu nic pro mě. Další dva díly určitě číst nebudu, to teda není můj šálek kávy....

katka.oo
07.03.2018 3 z 5

Kniha mi moc nesedla, dle mého trochu špatný překlad, někdy mi ty slova opravdu nešla do sebe. Příběh zajímavý, ale četla jsem i lepší detektivky. Takže pouze 3*.

josska
10.02.2018 4 z 5

Kniha se mě moc líbila,dobře se četla,napínavá,už se těším na další díly,četla jsem ji na doporučení Danago a neudělala jsem chybu,prostě je skvělá

mikika
13.11.2017 3 z 5

klasická melancholická detektivka, i když letní. když překousnete pomalý začátek, bude vás bavit neustálá hra na falešné trefy, kterou s vámi autorka hraje - když už víte, jak to bude, je to hned na další stránce jinak...

Danago
29.10.2017 4 z 5

Mladá žena je nalezena zavražděná ve svém bytě s vyřezaným vzorem do obličeje. Brzy se najde spojení mezi obětí Julií Stenderovou a její domovnicí Esther de Laurenti. Souvisí tento brutální čin s minulostí obou žen? Podezřelých je hned několik, ale vrahovy motivy přesahují vše, co by si kdokoli dokázal představit. Příběh má velice originální a rafinovanou zápletku. Je plný zvratů a mrazivého napětí, zároveň citlivě a lidsky vykresluje osudy hlavních hrdinů. Tentokrát kniha opravdu čtenáře překvapuje na každé stránce , takže že i konec bude překvapivý je samozřejmé. Knížku doporučuji, je velice dobře napsaná. Může klidně konkurovat ostatním severským autorům. Je to první díl z budoucí trilogie a já si další díly určitě nenechám uniknout.

Štítky knihy

severská krimi Kodaň

Autorovy další knížky

Katrine Engberg
dánská, 1975
2017  72%Dítě hvězd
2018  76%Krvavý úplněk