Jednoho dne byli všichni pryč!

Jednoho dne byli všichni pryč! https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432280/mid_jednoho-dne-byli-vsichni-pryc-1Jt-432280.png 5 1 1

Vzpomínky Klause Appela pocházejícího z berlínské židovské rodiny, který byl v roce 1939 spolu s dalšími židovskými dětmi dopraven do Anglie. // Přeložila Jana Zoubková. // S patnácti reprodukcemi obrazů Gerharda Richtera z cyklu Birkenau. // Edice: Žiji se svou minulostí: vzpomínky těch, kdo přežili holokaust; Sešit 12

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Oikoymenh
Originální název:

Eines Morgens waren sie alle weg!


více info...

Přidat komentář

milamarus
31.01.2020 5 z 5

,,(…) Celý život vlastně tvoří náhody. Možná bylo v mém životě víc náhod než v životě jiných. Ale to si o sobě asi myslí všichni a zřejmě to tak je. Protože nikdo neví, jak osud vede člověka životem. A ruku na srdce: My to vůbec vědět nechceme, protože jsme příliš zaměstnaní vlastními problémy. Přesto dnes cítím potřebu vyprávět o svém životě v naději, že tyto řádky čtenáře zaujmou.(…)“, píše pan Appel hned na začátku knihy.

Knihy nebo lépe vyprávění, které se stalo součástí patnáctisvazkové edice nakladatelství OIKOYMENH nazvané: Žiji se svou minulostí: vzpomínky těch, kdo přežili holokaust (zde vedené jednotlivě i hromadně, a to pod https://www.databazeknih.cz/knihy/ziji-se-svou-minulosti-soubor-vzpominek-tech-kdo-prezili-holokaust-365212 ).

Objevila jsem jí ve středu - díky čtenářské výzvě - a půjde bezpochyby o zajímavý počin, o pár veledůležitých kamínků v mozaice. Důležitých proto, že se snaží čtenáři ukázat nejen obraz holocaustu, ale i to, co přišlo po něm. A rovněž proto, že chtějí a umějí opatrovat menší kamínky, které jim přišly do cesty. Náhodou. Třeba paní Geertruidu Wijsmuller-Meijer (21.4.1896 – 30.8.1978).

U dvanáctého svazku nezůstanu.

Doporučuji.

Štítky knihy

Židé holokaust, holocaust přeživší holokaustu

Autorovy knížky

Klaus Appel
německá, 1925 - 2017
2017  100%Jednoho dne byli všichni pryč!