Je Bible zfalšovaná? Svatý Jeroným, církevní falzifikátor Bible

Je Bible zfalšovaná? Svatý Jeroným, církevní falzifikátor Bible https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467754/bmid_je-bible-zfalsovana-svaty-jeronym-c-d1O-467754.jpg 3 1 1

Publikace rekapituluje vývoje neoprávněných zásahů do autentického znění Bible od svatého Jeronýma po současnost. - Bible je zfalšovaná. V textech Starého zákona hlásaných církví jako Boží slovo je Bůh často představován coby krvelačná stvůra, vyzývající k zabíjení, loupežnému vraždění, genocidě národů, válce a krvavým zvířecím jatkám. Podobně byl Nový zákon od začátku poznamenán výraznými rozpory. Později se bez zábran pokračovalo v dalším falšování textů. Přesto Bible je pro evangelické a katolické instituce ,,pravé Boží slovo“ a ,,jediné vodítko“ – mnohdy s fatálními následky pro lidi i zvířata.... celý text

Náboženství Literatura naučná Historie
Vydáno: , EarthSave CZ
Originální název:

Die Bibel ist gefälscht : Hieronymus der kirchliche Bibelfälscher


více info...

Přidat komentář

fes
06.03.2021 3 z 5

Křesťanský asketa a znalec několika jazyků Eusebius Jeroným byl na konci 4. století papežem Damasusem (Damasem) vyzván k překladu biblických knih do latiny. Překladů existovala sice už celá řada, ale všechny se lišily, stejně jako se lišily i verze řecké (je známo 4680 řeckých rukopisů Nového zákona z nichž žádné dva se dokonale neshodují). Jeroným tak vytvořil překlad, který se pod názvem Vulgáta stal na dlouho závazným pro celou církev, která zakazovala jeho zpochybnění, přestože se v ní dopustil 3500 svévolných změn oproti verzím, které měl k dispozici. Sám doznává, že odporu k jeho "překladům" byl bezpočet ze všech možných stran, a po smrti papeže radši opustil Řím.
Tato kniha poukazuje nejen na důkazy faktu, jaký je Nový zákon a tedy i Bible jako taková nesmyslný, ryze účelový a bezpočtukrát svévolně upravovaný paskvil, ale i že to církevní vrchnost, iniciátorka a vlastně i tvůrkyně těchto paskvilů od počátku velmi dobře věděla a Bibli vytvářela jen za účelem doložení "pravosti" svého vlastního ideologického učení, které s Ježíšem ani s prvními spisy o něm nemá prakticky nic společného krom uzurpování a zneužití dobové popularity jeho jména.
Pouhé tři hvězdy dávám z důvodu, že knihu vydalo nakladatelství zřetelně nakloněné veganské ideologii a některých biblických textů se snaží využívat k této propagandě.