Jak mi pan Darcy zlomil srdce

Jak mi pan Darcy zlomil srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84352/jak-mi-darcy-zlomil-srdce-84352.jpg 3 109 25

Jane Austenová série

< 2. díl

Claire Prescottová přijíždí do Oxfordu na seminář o Jane Austenové, kde má zastoupit svou sestru. Mezi nadšenci a badateli se cítí nesvá, dokud jí náhoda nepřivede do cesty podivínskou starou Harriet. Potrhlá dáma jí nečekaně svěří první stránky knihy První dojmy, což je údajně navždy navždy ztracená první verze Pýchy a předsudku! Zatímco Claire čte utajovaný rukopis, nalézá v prvním příběhu Elizabeth Bennetové víc, než by čekala. I ona má náhle na vybranou mezi dvěma muži. Který z nich je její pravou láskou?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Mr. Darcy Broke My Heart , 2010


více info...

Přidat komentář

Aranel15
21.03.2024 1 z 5

Kniha byla dost nudná a nemohla jsem se vůbec začíst. Samotné postavy také nezajímavé a dost ploché. James, který najednou přizná, že šlo o rukopis a pak se zamiloval zní tak nepřesvědčivě, že jsem byla ráda, když se pro něj hlavní hrdinka nerozhodla

Amneris
05.09.2023 3 z 5

Na druhy díl série jsem se moc těšila. Musím říct, že oproti prvnímu dílu přišlo zklamání. Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla a hlavně jsem měla pořád pocit ufňukanosti hlavní hrdinky Claire. Konec byl dost předvídatelný... Škoda no, kniha měla větší potenciál.


pip11
20.11.2019 3 z 5

Bylo to hezké, je to milý příběh. Nebylo to nic velkolepého ale příjemně odpočinkové. Nejvíce mě zaujal původní rukopis a poslední dva referáty.

Litocha
28.10.2017

Nemůžu si pomoci, připadalo mi to jako parazitování na Jane Austenové. A kdyby ta nebožačka věděla, jaká sentimentální slátanina postrádající veškeré kouzlo a vytříbenost stylu je v knize prezentována jako její prvotina, nestačila by se divit.

Jane007
29.04.2017 3 z 5

Úsměvná knížka, která neurazí. Ideální na letní dovolenou.

Sarajana
27.04.2017 5 z 5

Krásný a zajímavý příběh, někdy s (pro mě) nečekaným průběhem. Takové krásně odpočinkové čtení. Rozhodně nepředvídatelný konec. Kniha se mi celkově velmi líbila.

MinaHawke
27.03.2017 4 z 5

Příjemný příběh, který mě velmi bavil.

janyska13
02.02.2017 3 z 5

Bavilo mě to, ale čekala jsem od knihy trochu víc. Je super, že jsem až do konce nevěděla jak to nakonec dopadne.

Hřibče
25.01.2017 4 z 5

Kniha se mi velice dobře četla. Nejedná se sice o nic světoborného, ale na druhou stranu to bylo velmi příjemné odpočinkové čtení, což mi někdy ke spokojenosti stačí. Ke konci byl příběh i lehce napínavý a velmi romantický. Byla jsem zvědavá, pro kterého hlavního hrdinu se Claire rozhodne a její volba mě potěšila. :)
Jde vidět, že autorka psát umí a zná velmi dobře reálie kolem Jane Austenové. Propletenost hlavního příběhu s alternativní verzí první Pýchy a předsudku (tzv. Prvními dojmy) mě okouzlila a přiznám se, že kdybych měla tu samou možnost jako Claire, tak bych se zachovala stejně jako ona a také příběh tak dychtivě četla.
Celkově jsem s knihou byla velmi spokojená. Styl psaní mi vyhovoval a líbil se mi. Hlavní hrdinové se příliš nerýpou ve svých pocitech, ale jsou v rámci svých možností i poměrně dost akční. Téměř co kapitola, to nějaký menší či větší zvrat.
Od spisovatelky si určitě ráda přečtu i jiné knihy. :)

sgjoli
02.10.2016 3 z 5

Od této knihy jsem neměla takřka žádná očekávání a bylo to dobře, protože kdybych od toho něco čekala, byla bych leda zklamaná a knihu považovala za odpad. Takhle se z toho ale s nulovými očekáváními vyloupla taková průměrná oddechovka na jedno odpoledne. Chvílema jsem si sice říkala, že to trochu hraničí s parazitováním na Austenové, ale nakonec jsem to nějak překousla a celkově jsem to brala jako odpočinkovou romanťárnu, u které člověk na pár hodin vypne a nemyslí nad ničím složitým a nemusí těžce dumat, co tím autorka chtěla říci. Kniha vám nedá nic nového, není to nijak velká literatura, která by vám výrazně změnila vaše mínění o čemkoliv, není to nic převratného. Ale pokud hledáte knihu k odpočinku, která je napsaná lehkým stylem, bude vám celkem rychle ubíhat a nevadí vám romantika, tohle by mohlo být pro vás.

jesterka.as
10.09.2016 4 z 5

Moc pěkná knížka, co se hezky četla. Jsem ráda, že na ni došlo až po té co jsem si přečetla skutečnou Pýchu a předsudek, abych si pamatovala co že je jinak :) Nemá žádnou strhující zápletku a nepřišpendlí Vás k židli, ale dobře se četla, takže pokud hledáte hezkou oddychovku, můžu jen doporučit :)

Kamiliana
04.03.2016 3 z 5

Svěží, zábavné, pěkný přebal, průměrné. Ocenila jsem autorčinu snahu o verzi Prvních dojmů, ačkoli již teď asi dva týdny po přečtení si ji vlastně nevybavuji, a tak to zřejmě bude s celou knihou.

Beky
26.10.2015 3 z 5

Zajímavý námět na knihu, možná by to ale mohlo být líp propracované ... Chování Claire mi přišlo místy nedospělé, až dětinské, ale jako jednohubka na volný večer fajn.

*Pájuše*
06.07.2015 2 z 5

Samozřejmě možnost, že by existovala první nezveřejněná verze slavné autorky je jistě velkým lákadlem. To byl také důvod, proč jsem po téhle autorce sáhla. Nicméně děj knihy mi přišel předvídatelný natolik, že mě spíš odrazoval od čtení. Je to škoda, autorčin styl psaní nebyl špatný. Hlavní hrdinka mi na třicetiletou ženu přišla krapet nevyzrálá a její myšlenkové pochody mě někdy nechávaly v naprosté nevíře. Knihu hodnotím jako lehký podprůměr. Nedozvěděla jsem se nic světoborného z čeho bych se posadila na zadek.

Samira
11.05.2015 5 z 5

Moc hezká kniha nejen pro milovníky Jane Austen. Většina knih odkazující nebo se inspirující v jejím díle do značné míry zachovává podobnou kostru. I tady to v počátcích tak vypadalo, ale nakonec to byla kniha o životě a nalezení v určité životní fázi s její pomocí. Láska ani sympatické postavy nechyběly, jsem více, než spokojená. Doporučuji!

Stirek45
02.03.2015 3 z 5

Upřímně se mi tato druhá kniha autorky líbila víc. Nejvíc jsem se vždy těšila na pasáže prvního příběhu Elizabeth Bennetové :) Ale podruhé se do ní asi nepustím.

1v8na
18.12.2014 4 z 5

Příběh byl vtipný a romantický. Mně osobně se líbil více tenhle příběh než spisovatelčina předchozí kniha - Jak mi Jane Austenová zničila život.

ivzu77
14.08.2014 4 z 5

I tato kiha se mi líbila a bylo to příjemné čtení na známé téma .. Kdo je pan Darcy?

Candide
10.03.2014

Takový potenciál kniha měla! Tento námět bych si s přehledem dokázala představit na 400, 500 stránek... ale takto se zařadila do ubohého šedého průměru, který není dobrý snad ani na to odreagování...

wamplady
15.08.2013 4 z 5

oddychové čtení, inspirovalo mě to k přečtení Pýchy a předsudku

Štítky knihy

Jane Austen

Autorovy další knížky

Beth Pattillo
americká
2011  68%Jak mi Jane Austenová zničila život
2011  69%Jak mi pan Darcy zlomil srdce

Kniha Jak mi pan Darcy zlomil srdce je v

Přečtených153x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce128x
Chystám se číst40x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x