Jak získat a neztratit autoritu

Jak získat a neztratit autoritu https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65269/jak-ziskat-a-neztrat-65269.jpg 5 1 1

aneb proč má maminka vždy pravdu Každý z nás potřebuje mít ve svém okolí lidi, kterých si může vážit, ke kterým má důvěru a kterým věří. O takových lidech pak hovoří jako o autoritě. A je také mnoho situací v profesionálním i osobním životě, kdy bychom chtěli být pro své okolí těmi, jejichž názory budou přijímány, těmi, kteří dají směr dalšímu vývoji problémových situací. Jak se stát v očích druhých takovým člověkem? Jak poznat, zda je druhý skutečnou autoritou? Jak se bránit zneužití moci? O tom všem kniha pojednává. Text je určen nejen ke čtení. Autoři by byli rádi, kdyby čtenář odpověděl na otázky, které kladou v zařazených dotaznících, aby si ve cvičeních ověřil svou současnou úroveň dovedností a naučil se i mnoho nového.... celý text

Přidat komentář

Chesterton
02.05.2022 5 z 5

Celkem fajn základní příručka pro orientaci "sám v sobě". Udělala jsem si pár testů, což mě od dětství bavilo...potvrdilo se mi, že jsem se postupem času přesunula z kolonky 'introvert' do šuplíku 'ambivert' a s autoritou v normálním přátelském prostředí asi nemám zásadní problémy. A tak když vychováte dva syny, asi nezbývá než se něčemu přiučit ve škole života, že?
Pro mě vtipná jednohubka vysvětlující, proč má 'maminka vždy pravdu' a pokud ne vždy, pak do puberty by ji asi fakt měla mít . . .
Kdo nemá, může zde na sobě zapracovat - akorát, že ta přirozeně získaná v rodině asi stejně hraje prim :o)