Jak vznikal svět

Jak vznikal svět https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423593/bmid_jak-vznikal-svet-qhe-423593.jpg 5 17 6

„Jak vznikal svět aneb třináctero příběhů o kosmologii“ volně navazuje na předchozí úspěšné tituly „Blýskání“ a „Z kuchyně do vesmíru“. V knížce naleznete ve třinácti příbězích průřez současnými názory na vznik a osud vesmíru. Knížka je určena všem, kteří se zajímají o astronomii, přírodní vědy a fyzikální zákony popisující vesmír.... celý text

Přidat komentář

mybrave
28.09.2022 5 z 5

Pan profesor Kulhánek má dar jednoduše a srozumitelně vysvětlit složité koncepty a teorie. Jeho knihy i přednášky vřele doporučuji všem zájemcům o astronomii a kosmologii.

R.E.M.
13.08.2022 5 z 5

Další skvělá kniha od Petra Kulhánka. Zajímavá, sdělná, solidní.

P. Kulhánek se už před časem zařadil do mé skupiny "oblíbení autoři".
A jak už podotkl parxel, jeho knihy i přednášky jsou výborné. (K přání elánu se připojuji.)


parxel
16.03.2021 5 z 5

Zcela upřímně přiznávám, že většinu toho co jsem se dočetl v této knize, jsem znal z přednášek tohoto autora. A to byl zároveň i hlavní důvod, proč jsem si tuto knihu koupil. Petr Kulháneka je vynikající přednášející a popularizátor vědy. Navíc knih jako je tato a ještě od českých autorů, zase tolik není, takže pro mne to byla jasná volba. V tomto směru kniha splnila má očekávání a jsem rád, že jsem měl tu možnost slyšet některé z přednášek Petra Kulhánka naživo v době, kdy jsem studoval na elektrotechnické fakultě ČVUT.

Přeji autorovi, aby mu vydržel elán a dále nám přinášel informace z astrofyziky a jiných příbuzných oborů.

Tomas@S
13.02.2020 5 z 5

Tohle je první kniha od Petra Kulhánka, kterou jsem četl. Některá témata z knihy znám už z jeho přednášek. Celkově se jedná o přehled současného pohledu na minulost, budoucnost a složení vesmíru. Zmíněny jsou i některé jiné pohledy na vznik vesmíru. Jsou zde i velmi obtížně uchopitelná témata jako je skrytá energie a hmota, o kterých se téměř nic neví. Vše je podáváno v popularizační a maximálně srozumitelné formě. Kvalitní vazba i téměř dokonalá bezchybnost textu (nalezeny pouze 2 překlepy), kvalitní obrazová příloha, užitečné dodatky, prostě vše jak má být. Za mne plný počet hvězdiček. PS: Oceňuji i všechny vtipné glosy.

tccrsx
21.01.2020 5 z 5

Super kniha pokud se zajímáte o fyziku a kosmologii vřele doporučuji.

Laplace
27.11.2019

Pro mě vynikající kniha, která obsahuje dosavadní souhrn znalostí z fyzikálního světa. Líbí se mi, že novodobé teorie o vzniku vesmíru nepovažuje autor za absolutní pravdu a očekává potvrzení experimenty. Kresby v knize jsou velmi pěkné a ilustrátor je šikula. Barevné fotografie v příloze, pevná vazba knihy, záložka a kvalitní obsah dělají knihu odolnou proti současné inflaci nízkonákladových knih. Měli bychom držet směr v kvalitě, kterou nám nabízí prof. Petr Kulhánek.