Jak si postavit motorku

Jak si postavit motorku https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205122/bmid_jak-si-postavit-motorku-205122.jpg 4 24 24

Je začátek jara a z dalekého jihu se vlastnoručně vyrobeným letadlem vracejí tři odvážní cestovatelé – krysák Arny, vrabčák Zíla a žabák Kristián. Cesta jim dala zabrat a nové zkušenosti možná změnily jejich názor na svět. Doma však už na ně čekají jejich kamarádi Prcek s Fredem, ale hlavně další výzva. Arnymu se do ničeho nového moc nechce, raději by trávil čas se svou přítelkyní Luci, ale události naberou takový směr, že musí změnit názor. Nečekané zvraty pak pokračují a všechno bude nakonec jinak, než si kdo mohl myslet. Jediná věc, která se v této knize dá bezpečně očekávat je, že čtenář dostane možnost pochopit, jak je sestrojena a jak funguje motorka.... celý text

Přidat komentář

jitka_dankova
18.04.2024 4 z 5

Třetí díl série technických pohádek. Je to kniha pro děti, které chtějí porozumět "vnitřku" motorky za pomoci příběhu a navazuje na druhý díl "Jak si postavit letadlo". Opět jsou hlavním tahákem této knihy a celé série opravdu vynikající ilustrace se spoustou přehledných popisků. Dítě prozkoumá schéma elektrického zapojení motorky i funkci spojky. Stejně jako v předchozích dílech ale příběh za kvalitou obrázků pokulhává. Prostředí gangů a rivality mezi nimi, nelegální aktivity a sázky, dospělá mluva s narážkami, které dítě nepochopí a vtipy určené spíš dospělým - to prostě synovi (10 let) nebylo blízké. Myslím, že potenciál této nádherně ilustrované knihy nebyl plně využitý.

ZuzanaK.
04.04.2022 4 z 5

eM tyhle knihy strašně baví. Byla to jeho prní, vlastními silami přečetená kniha a dokonce to stihnul za 24 hodin. Nemohl se odtrhnout. Skvělé názorné kresby, celkem dobře popsány složité věci, i když něco je přeci jen lepší dovysvětlit. Ovšem technický základ je velmi slušný!


Ikkju
03.07.2018

Koupil na Jízdě veteránů do vrchu v Knovízi, i když mlaďas si knihu ještě pár let nevychutná, zatím je u zkoušení klik u babety, a z garáže běžně odchází kolorován motocyklovým šmírem.

Kniha moc pěkná, nic nezjednodušuje a drží se jednoho stroje. Trochu mě štvalo rýpaní montérů, než mi došlo, že k motokrám opravdu patří, jen si nejsem jistý, jestli se autorovi podařilo dobře zachytit.

Láska k těmhle zdánlivě složitým, ale svým způsobem krásným strojům v knize ale určitě je!

Knihomura
06.04.2015 5 z 5

Radost ze sdílení s dětmi. Hlavně pro technicky založené chlapečky - paráda.