Jak se zbavit strachu: 30 kapitol a 21 technik, které změní váš život

Jak se zbavit strachu: 30 kapitol a 21 technik, které změní váš život https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469009/bmid_jak-se-zbavit-strachu-30-kapitol-a--PEt-469009.jpg 1 6 5

Strach je úžasný pomocník a zároveň zlý pán. Je nám evolucí dán, aby nás chránil, ale pokud ho špatně pochopíme, může nás i zničit. Přirozený strach motivuje ke zlepšení našeho života; abnormální strach paralyzuje, otravuje mysl a narušuje náš subjektivní svět. Životním úkolem je zbavit se strachu tím, že ho využijeme a zvládneme. Naše společnost je přitom obavami, dlouhodobým stresem a úzkostmi přesycená. Strach o život, který je přirozený a důležitý a ve skutečnosti nás chrání, se transformuje v destruktivní strach o ego. Kromě jiného přináší tato kniha řadu skutečných životních příběhů. Lze v nich najít poučení a možné řešení, jak si se strachem v životě poradit. Každá ze třiceti kapitol vás něčím obohatí. Jsou rozděleny do čtyř částí a na fenomén strachu se dívají z různých úhlů pohledu. První přibližuje jeho anatomii a v dalších autoři inspirativní formou vysvětlují, co skutečně ubližuje a co naopak pomáhá - včetně závěrečné části, která se symbolicky jmenuje Bonus.... celý text

Přidat komentář

Petra1323
20.05.2023 odpad!

Dočteno s vypětím všech sil, protože se mi hodila do čtenářské výzvy (kniha dvou autorů). Knize jsem dávala šanci do poslední stránky, ale kniha tuto šanci vůbec nevyužila. Strach jsem měla, abych s knihou nepraštila a něco nerozbila nebo abych ji nerozbila. Byla bohužel a bohudík zapůjčena z knihovny.

oregonska
20.02.2022

Bohužel jsem si tuto knihu koupila. Jde o totální chaos, nedá se číst, jakoby autor vždy volně asocioval na náhodné slovo z minulého odstavce. Po přečtení jediné stránky se nemůžete zbavit dojmu, že vám vynechal nějak mozek, že jste asi prodělali mrtvici a ničemu nerozumíte. Nic tak úděsného jsem nikdy nečetla a čtu fakt hodně. Nechápu jak to může někdo napsat ( ovšem napsat je silné slovo, kniha se skládá s mnoha mnoha citací, které prakticky nijak nesouvisí s obsahem a názvy kapitol). V knize nenajdete nic nového, smysluplného ani návodného. Prostě nic. Škoda papíru. Lze snad použít jako dárek někomu, koho se chcete zbavit. Myslím , že po přečtení se zhroutí i silný člověk.


PaníLenka
26.10.2021 1 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, pana Jelínka jsem několikrát slyšela mluvit a vždycky to bylo věcné a zajímavé. V této knize je sice uveden jako spoluautor, ovšem reálně je pouze citován na asi třech místech. Autor o sobě přece nenapíše: ”… Marian Jelínek říká, že…”, takže je jméno známého kouče pouze vějička. Vůbec mi totiž různá ezoterická moudra k němu nejdou. Kniha je vůbec hodně divně členěná, na pohled vypadá přehledně, že je text v rámečcích, použité různé fonty písma, fotografie… ale to, co třeba vypadá jako důležitý odstavec, je spousta nudných historických dat a jmen, pointu a vazbu na dané téma jsem prostě nenašla, a občas je pod čarou u vysvětlivky drobounkým písmem to, co mi z celé kapitoly přišlo nejzajímavější…. jedna hvězdička za několik málo perliček, ale jinak u mě reputace pana Jelínka trochu utrpěla, když se podepsal pod podivnou směs rádoby moudrých příběhů a ještě divnějších a nepoužitelných rad….

Racea
23.09.2021 odpad!

Naozaj tazko najst horsiu knihu v danej oblasti, vlastne asi celkovo. Absolutna katastrofa - nezvyknem sa akokolvek, uz vobec nie negativne vyjadrovat na internete, je to strata casu, ale toto je naozaj extrem, ja som totalne zhrozena! Clovek ani neocakava, ze nieco take otrasne vobec moze niekto napisat a nie este vydat! Okrem toho, ze je kniha plna uplne nepotrebnych a dovolim si tvrdit aj nepravdivych informacii uplne bez hlavy a paty a citat sa skutocne neda, nazov vobec nekoreluje s obsahom, je uplne zavadzajuci, proste klame a ja sa citim doslova podvedena, ze som za toto dala peniaze. Ak niekto netrpi uzkostou, po precitani tohto veldiela urcite bude-to je tak jedine, naco sa da kniha aplikovat -napr darcek pre svokru (okrem dalsieho vyuzitia pre majitelov krbov). Osobne som si ista, ze tato kniha je s ohladom na dotknutu temu a nazov velmi zavadzajuca, doslova nebezpecna. Fakt zle, velmi zle.

Michal2222
19.08.2021 1 z 5

Obvykle nepíšu negativní komentáře/recenze, nicméně tentokrát mi to nedá. Kniha má s Marianem Jelínkem společné pouze jeho jméno na obalu a jednu fotografii uvnitř. Jeho "mluva" je známá z přednášek a jeho vlastních knih. Zde se neobjevuje.
Kniha "Jak se zbavit strachu" je psaná chaoticky s obrovským množstvím nedůležitých informací, jmen a příběhů, které tématu nijak zvláště nenapomáhají, naopak zbytečně zatěžují paměť a matou. Tyto informace nejsou obohacující ani jako výčet obdivuhodných lidí, jelikož zde autor uvádí např. pouze jednu jejich vyřčenou větu, a to naprosto vytrženou z kontextu s "nějakou omáčkou" kolem.
Avízované techniky, které změní náš život mi pravděpodobně z knihy vypadly po cestě z knihkupectví. Pokud se vůbec něco dá považovat za mentální techniku, jedná se tak o jeden až dva nedostatečně popsané návody. Zbytek jsou zastaralé a překonané úvahy často o spirituálním, respektive neprokazatelném, světě, v 21. stol. dávno překonané výzkumy neurověd.
Tuto knihu překoná a větší užitek přinese jakákoliv jiná kniha osobního rozvoje nebo učebnice psychologie. Je mi líto, že jsem cítil potřebu napsat takový komentář, nicméně dočíst ji pro mne bylo skutečné utrpení.

Štítky knihy

psychologie

Autoři knihy

Marian Jelínek
česká, 1963
Jiří Kuchař
česká, 1960