Jak se zbavit Matthewa

Jak se zbavit Matthewa https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139003/bmid_jak-se-zbavit-matthewa-EHd-139003.jpg 4 38 38

Helena si nikdy nepředstavovala, že se stane milenkou ženatého muže. V životě toužila po třech věcech: dobře placené práci, vlastním bytě a muži, který by patřil jenom jí. Ve svých devětatřiceti letech je ale pořád jen osobní asistentkou (= sekretářkou, co si budeme namlouvat) s tak malým platem, že si může dovolit jen pronajatý dvoupokojový byt s trhlinou ve stropě a vlhkou koupelnou. A co se týká muže – ano, našla si milujícího, žádoucího a oddaného partnera Jenže je manželem jiné ženy a navíc trojnásobným otcem, takže pro ni má jen několik ukradených večerních hodin každé pondělí, středu a čtvrtek. Znovu a znovu, rok za rokem Jednoho dne se však Matthew nečekaně objeví na Helenině prahu s kufry u nohou. Začíná se psát úplně nová kapitola jejího života – ale pod heslem Jak se zbavit Matthewa!... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Getting Rid of Matthew , 2011


více info...

Přidat komentář

knihomolka525
03.07.2016 5 z 5

Helenu chvílemi ltujete,chvílemi říkáte máš cos chtěla ,ale ve finále jste rády že si to Mathew "užil"

Figurka
06.10.2015 5 z 5

Líbila se mi, nenáročné oddechové čtení.


Haldasha
18.11.2014 3 z 5

Knihu jsem zdarne docetla. Vadilo mi, ze tam neni prima rec, obcas jsem se ztracela v tom o kom se zrovna pise a bohuzel konec me nijak neprekvapil. Na zabiti nudneho vecera dostacujici, ale knihu nemam potrebu cist znova.

Mon12
20.09.2014 2 z 5

Knihu jsem přečetla, ale celou dobu jsem čekala na nějakou akci, což nenastalo. Představovala jsem si trošku něco jiného, proto jsem byla zklamaná. Možná za to mohla i hlavní hrdinka, která mi moc nesedla.

pocketka
11.09.2014 1 z 5

Aj aj aj... co napsat... Dlouho jsem této knize odolávala a to hlavně z důvodu ošklivé obálky. Už jen kvůli ní bych asi nedala plný počet bodů. Kladné reakce a taky výprodejová cena mě nakonec přesvědčily a knihu jsem si pořídila. V knize je až příliš málo přímé řeči, některé pasáže jsou tak nudné, že je nutné je přeskočit a nebo jen projet rychle očima. Nelíbí se mi ani styl, jakým autorka píše, vlastně jsem čekala i od příběhu mnohem více. Jedinou sympatickou osobou byla asi jen Sophie. No shrnutí - nuda, zbytečně věnovaný čas, příšerný styl psaní. Už tuto knihu asi znova neotevřu.

Gity
28.07.2014 4 z 5

Knížka se mi líbila, byla vtipná, lehce čtivá, nenáročná. Hlavní mužský hrdina Matthew byl vykreslen jako egoistické a ulhané zvířátko, kterému jde jen o vlastní prospěch a užitek. Překvapilo mě pokrytectví, které se objevovalo v chování všech ženských hrdinek a bylo bráno jako společenská norma. To na mě působilo ještě více odpudivě než Matthewovo "rovné" prospěchářství. Doufám, že u nás (narozdíl od Anglie) toto pokrytecké přetvařování se zatím jako "společenská nutnost" bráno není.

Knížka je také slušnou sociologickou sondou do života singles středního věku, vystihuje důvody, proč se lidé v tomto stylu života zakoření a špatně se jej později vzdávají.

Alienn
08.07.2014 4 z 5

Od této knihy jsem vlastně nic nečekala, potřebovala jsem proložit dvě poměrně náročné knihy nějakou oddychovkou a to se podařilo. Určitě stojí za přečtení.

Jia
19.06.2014 5 z 5

Původně knížka z výprodeje za 59 Kč koupená na doplnění objednávky, od které jsem nic úžasného neočekávala a bylo to milé překvapení.
Vtipná současná, drobně nahořklá komedie na staré téma, o vztahu svobodné ženy se zadaným mužem a hlavně o přátelství. Sice nekončí happyendem, i když jak se to vezme ...
Příjemné čtení především na dovolenou.

soukroma
05.04.2014 2 z 5

Nezáživné, nezábavné, nudné plácání, ...musela jsem odložit. Nic pro mě.

Katera
27.03.2014 5 z 5

Kniha mě moc bavila. Chvílemi jsem se v Heleně viděla ... Doporučuji přečíst. Hlavně VY dámy, co máte o dost staršího přítele :-)

Neri
17.06.2013 4 z 5

Pro mě moc příjemné překvapení. Autorka má mimořádný dar nezacházet do zbytečných trapností a klišé a její postavy jsou díky tomu ze skutečného světa, kniha se čte jedním dechem, je vtipná. Docela nerada jsem se s Helen i Sophií loučila, obě mi přirostly k srdci.

jasmína
27.05.2013 5 z 5

Skvělá kniha na relax, četla jsem od ní už knihu Ve stínu sestry, ta nebyla až tolik humorná, ale tato ano. Říkala jsem si, že sem napíšu, že by se ten příběh nemohl stát, no asi samo, že nemohl v tak přehnané míře, ale já se také kdysi setkala s milenkou svého expartnera, a hodně věcí bylo jinak, než mi líčil on, a už spolu nejsou.. ani já s ním.. opravdu někteří pánové umí tak bravurně lhát, že pak se asi díky tomu kniha píše sama..

V této knize jsem ráda za to jak to celé dopadlo a čím dál víc je mi bližší styl Jane Fallonové, a těším se, až u nás vyjde její další kniha. Knihu jsem si vybrala jako dárek a moc dobře jsem udělala :)

Andulienka
14.04.2013 5 z 5

Dobrá, fakt dobrá !!! Prečítala som ju rýchlo, chcela som vediet, ako sa to skončí.....záver je len v náznakoch, ale dám na to krk, že každá z nás si po prečítaní určíme rovnaký koniec ( kto s kým sa dá dokopy....., viac neprezradím :) Ale radím - ČÍTAJTE !!!!!!

Štítky knihy

nevěra milenky

Autorovy další knížky

Jane Fallon
britská
2012  76%Jak se zbavit Matthewa
2012  70%Ve stínu sestry