Jak se uklidnit bez jídla - 50 cvičení

Jak se uklidnit bez jídla - 50 cvičení https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332223/bmid_jak-se-uklidnit-bez-jidla-50-cvicen-bHZ-332223.jpg 4 10 5

Jídlo má schopnost ulevit dočasně od stresu a smutku a uklidnit nás. Není divu, že experti odhadují, že asi 75 % případů přejídání je vyvoláno ne fyzickým hladem, ale našimi emocemi – a ty můžeme utišit i jiným, zdravějším způsobem. Proto autorka sepsala tento přehled 50 cvičení založených na všímavosti a určených k relaxaci vlastního těla, k práci s myšlením, k odvedení pozornosti, k ukončení závislosti na jídle, ke schopnosti získat pomoc ostatních a k uklidnění rozbouřených emocí. Až příště v emočně náročné chvíli dostanete chuť na jídlo, obejděte ledničku obloukem a sáhněte po této knize – možnosti, které vám autorka nabízí, jsou právě tak účinné, a navíc i zcela zdravé! Kniha je určená pro kohokoli, kdo usiluje o kontrolu svých stravovacích zvyků a o redukci váhy, i pro každého, jehož zajímají techniky relaxace a všímavosti.... celý text

Osobní rozvoj a styl Sport Zdraví
Vydáno: , Portál
Originální název:

Ways to Soothe Yourself Without Food , 2015


více info...

Přidat komentář

Kyri
10.08.2022 5 z 5

Z knihy jsem nadšená. Po přečtení recenzí jsem se obávala, že najdu 50 návodů na jedno kopyto. Ale není to tak. Je vidět, že autorka je kvalifikovaná, zkušená a sečtělá, takže návody pocházejí z různých teoretických i filosofických rámců. Akceptují různé pohledy na realitu i různé osobnosti.
Jediné, co je špatně, je určení čtenářů. Kniha je podle mého názoru užitečná spíš terapeutům, než široké veřejnosti. Případně ji může ocenit někdo, kdo podobnou terapií už prochází.
Pokud chcete seberozvojovou knihu na toto téma, asi bude lepší vybrat autora, který rozpracuje jedno téma do bezvědomí. To pomůže zaměřit pozornost, motivaci i důvěru daným směrem. Chápu, že 50 návodů, které mohou pomoci, snadno vyvolá dojem, že nepomůže nic...

ANDY28
14.11.2021 1 z 5

už dlouho jsem nečetla tak pitomý blábol, máte chuť na jídlo? Koukejte na televizi - tam je přeci spousta reklam na jídlo. Máte chuť něco zobnout? Nakupujte!


Kvítek84
02.01.2020 3 z 5

Rozmanitá příručka pro ty, kdo jakýmkoliv způsobem řeší emoční jedení. Mnoho praktických návodů jak od jídla odvést pozornost a přesměrovat ji ke zdravějším aktivitám. Čas ukáže nakolik jsou návody efektivní a proveditelné v každodenním životě. Každopádně vděčnost za knihu, která se solidním způsobem věnuje tomuto tématu.

makacek
27.08.2019 3 z 5

Tak tuto knihu jsem nedocetla. Zacatek super. Pohledy na emocni s tresove prejidani. Jednotlive tipy jsem jiz nedocetla bsechny. Asi ve snaze aby jich bylo 50 se princip vice cvičení opakuje jen jednou se mame soustredit na A a jindy na B.

Vladus9
04.06.2019 5 z 5

Příjemná kniha, která nesoudí, ale podporuje a pomáhá. 50 cvičení, která mohou pomoci před záchvatovitým přejídáním jsou skutečně praktická a lehce proveditelná kdekoli.

Štítky knihy

tělesná cvičení

Autorovy další knížky

Susan Albers
americká, 1974
2017  78%Jak se uklidnit bez jídla - 50 cvičení
2017  63%Jezte chytře aneb Eat.Q. - Odhalte moc emoční inteligence při hubnutí