Jak se neztratit? Amerika

Jak se neztratit? Amerika https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286500/bmid_jak-se-neztratit-amerika-yZJ-286500.jpg 4 3 2

Tato knížka naní cestovním průvodcem v běžném slova smyslu. Nezmiňuje se o katedrálách a muzejích, ale přibližuje Evropanovi realitu USA a sbližuje nás s rozdíly, jež neznalého člověka zde mohou překvapit a zaskočit.

Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Trango
Originální název:

Gebrauchsanweisung für Amerika , 1996


více info...

Přidat komentář

pistikpistik
07.08.2023 3 z 5

Taká voľne napísaná, ako to funguje v Amerike. Priznám sa, že som čakal viac a troška vyčerpávajúco. Chvíľami to mohlo byť určite podrobnejšie a chvíľami to išlo do banalít. Dobre sa to prečítalo, ale až tak som sa nedozvedel. Zaujímavé boli hlavne informácie o bežných službách ako Hotely, peniaze, platby, tlač, televízia, pošta. Tiež o lekárskom systéme. Bolo to písané ešte v sedemdesiatych rokoch, tak určité zmeny, hlavne technické v niektorých odvetviach a aspektoch života tam museli nastať, ale asi jadro či podstata Štátoch ostávajú nemenné.

Dvoja
01.03.2016 3 z 5

V leccčems zastaralé, ale přesto zajímavé čtení o jednom pojetí Američanů, na dvě odpoledne. Pár zajímavých skutečností jsem se dozvěděla a tak účel rozhodně splnila.