Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu

Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393642/bmid_jak-se-navzdy-zbavit-paniky-uzkosti-JZs-393642.jpg 4 48 8

Miliony lidí na světě trpí nějakým typem diagnostikované úzkostné poruchy a asi třetinu z nich trápí stále se vracející panické ataky. Tito lidé ze všeho nejvíc touží po tom, aby se mohli co nejrychleji vrátit do normálního života, do života beze strachu ze strachu. Klaus Bernhardt představuje nový způsob terapie úzkosti, který cíleně využívá procesy zpracování informací probíhající v našem mozku. Jednoduchá, snadno pochopitelná cvičení tak většině pacientů trpících úzkostmi a panickými atakami umožní již po několika málo týdnech návrat do života bez paniky a úzkosti. Klaus Bernhardt se před mnoha lety na základě vlastní zkušenosti rozhodl udělat vše, co bude v jeho silách, aby dokázal lidem s panickými atakami zprostředkovat rychlejší a všestrannější pomoc, než jaká do té doby byla dostupná. Ve své psychoterapeutické praxi v Berlíně se proto specializoval na terapii úzkostných poruch a dnes jako jeden z prvních psychoterapeutů v Německu pracuje s terapií naprosto nového druhu. Vzešla z moderních výzkumů mozku a s tím, co se v Německu dosud označuje jako standard, nemá prakticky nic společného. Bernhardt nepoužívá konfrontační terapii (expozici), dechová cvičení ani postupné uvolňování svalového napětí a „nevrtá“ se v dětství svých pacientů. Také užívání antidepresiv a uklidňujících léků až na některé vzácné výjimky striktně odmítá. Úspěšně sedmdesáti procentům jeho pacientů stačí méně než šest návštěv, aby se své úzkostné poruchy zcela zbavili.... celý text

Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Panikattacken und andere Angststörungen loswerden!: Wie die Hirnforschung hilft, Angst und Panik für immer zu besiegen


více info...

Přidat komentář

Agatha84
22.08.2023 2 z 5

Úplně se mi nedařilo s autorem souznít. Poněkud mi u něho splývaly pojmy úzkosti a panické poruchy, z jeho podání mám pocit, že všichni ostatní terapeuti jsou nemožní a hloupí, protože nepochopili to, čemu on sám (novinář) dávno porozuměl. Nebudu zpochybňovat jeho způsoby pomoci, k tomu kompetentní nejsem, a některé z nich v praxi určitě vyzkouším.
Pokud by autor nevystupoval jako egocentrický "odborník na úzkosti", zpochybňující veškeré doposud platné a účinné metody (např. zakázat dechové techniky při pociťované panice/úzkosti, i když jsou na tom založeny veškeré svépomocné manuály, aplikace), možná bych jeho myšlenky dokázala akceptovat snadněji.

Mosula
14.03.2023 3 z 5

Návody, které autor v knize nabízí, rozhodně stojí za vyzkoušení, takže bych knihu s několika výhradami doporučila dál. Velkým nešvarem je, že každá informace je v knize zopakována nejmíň desetkrát (zřejmě, aby autora pochopil i člověk po lobotomii). Hodně mi vadilo, že autor shazuje práci jiných terapeutů a přesvědčuje čtenáře, že jeho cesta je ta jediná správná. Takových spasitelů už tu bylo.


GYROTOURBILLON
30.11.2021 5 z 5

Poučná kniha s danou tématikou.

Mirin1349
01.06.2020 5 z 5

Perfektní návod na relativně rychlou úlevu od úzkostí a paniky. Autora chválím už jen proto, že snad jako první specialista netvrdí, že si člověk nejdříve musí přijít na všechna možná i nemožná traumata od dětství až po dospělost a následně je zpracovat, aby se mohl nepříjemných pocitů zbavit. Je to asi pro psychology překvapení, ale ne všichni ta traumata vůbec mají. Velký díl úlevy je už jen v tom, když si člověk přečte, že není nemocný a nemá psychiku v háji, když mu některé situace v životě dělají vrásky na čele. Už jen to uvědomění je zlomové. Samotné techniky jsou překvapivě jednoduché na pochopení a opravdu začínají fungovat velice rychle.

jiri77
10.10.2019 4 z 5

Čtivě a jednoduše napsaná kniha. Lehké rady jak pomoci ,od úzkosti a strachu.

Stani95
28.08.2019 5 z 5

Velmi čtivě a srozumitelně napsana knížka.

Rozarka69
13.06.2019 4 z 5

Kniha se četla příjemně a na jeden nádech. Myslím, že každý si v ní najde to své. Žádné náročné názvy zde nečekejte. Text je snadno pochopitelný.

STARKAN
08.11.2018 5 z 5

Konečně rozumně podaná kniha, která odpovídá na to, co se s námi děje, proč a jak se lze oprostit od panik, úzkosti a strachu. Moc Vám děkuji pane Bernhardte, že jste mi dokázal vysvětlit to, co nikdo z odborníků a lékařů za celých 15 let.

Štítky knihy

psychologie úzkost panická porucha úzkostné poruchy

Autorovy další knížky

Klaus Bernhardt
německá, 1968
2018  85%Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu
2022  97%Jak neztratit chuť do života
2019  100%Panické ataky, čo sa vám snažia povedať?
2022  100%Ako sa zbaviť depresie a syndrómu vyhorenia?

Kniha Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu je v

Právě čtených5x
Přečtených78x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce82x
Chystám se číst80x
Chci si koupit54x
dalších seznamech4x