Jak se lemur odnaučil šťourat v nose

Jak se lemur odnaučil šťourat v nose https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484201/bmid_jak-se-lemur-odnaucil-stourat-v-nos-KxY-484201.jpg 3 12 12

Už jste někdy byli v zoo? A co přesně vám řekli u pokladny? Že si výměnou za zakoupenou vstupenku můžete prohlédnout rozličné druhy zvířat z celého světa? Snad jste jim to neuvěřili! Ve skutečnosti je to přesně naopak: to zvířata se učí od nás, lidí. Jednoho dne však do zoo vtrhla skupina dětí, která dočista zapomněla na slušné vychování. A tak je v zoo hotové nadělení. Malý lemur se šťourá v nose, mravenečník pořád pšouká a veverka si nechce mýt ruce.... celý text

Přidat komentář

verense
17.05.2024 3 z 5

Já jsem z téhle knihy taková rozpačitá. Nápad a myšlenka pěkná, nicméně provedení už tak zářné není. Syn původně chtěl knížku číst sám v rámci čtenářského deníku, nicméně po první kapitole ji odložil, protože na něj byla příliš složitě napsaná: dlouhá souvětí, výrazy a obraty, kterým ne úplně rozuměl, některé názvy vpravdě krkolomné. Tak jsem mu knihu dočetla já, ale oba jsme se až na výjimky celkem nudili a oba jsme byli celkem rádi, když byl konec. Nicméně autorka určitě má dar slova a její kniha si své fanoušky dozajista najde.

kikies
27.04.2022 2 z 5

Kniha mě na první pohled zaujala, myšlenka vskutku originální! Pracovat se zlozvyky formou výchovných pohádek se opravdu jeví jako skvělý nápad. Syny (3 a 5 let) však příběhy nijak zvlášť nezaujaly a i pro mě bylo čtení docela nudné. Mrzí mě to, ale v tomto případě očekávání nebyla naplněna.


broskev28
27.01.2022 4 z 5

Tak tohle se povedlo a já jsem se báječně bavila!
Věnování, varování na úvod i prosba na závěr, to vše hodnotím jako skvělý nápad. Trochu mě zviklal Hároděs, ale proč ne, přece nebudu postarší konzerva. Ráda jsem si imaginárně poseděla v baru U moudré opice - nebo U Moudré opice? Nejsem z toho moudrá, to přiznávám. Ale Otto, Nestor, Polnička a taky Inka mi přirostli k srdci a ráda jsem s nimi strávila několik večerů.
Asi nejvíce mě pobavil ten lemuří příběh, ale ani ty ostatní nebyly úplně hloupé. Tímto slovem bych ovšem označila chybičky, které se Albatrosu nepovedlo uhlídat - třeba kuskuk v názvu kapitoly na s.48, nebo orangutan v anotaci na zadní straně. Ale jinak jsem spokojená: děti školkou povinné a zvířátka v jedné knížce, navíc krásně ilustrované a humorně výchovné, to se opravdu povedlo.
A to jsem ještě nezmínila jaká zvířátka! I já dospělák jsem tady překvapeně potkala zástupce nepříliš známé fauny naší modré planety (kobřík, kuskus), takže určitě doporučuju!