Jak se jmenuje tahle knížka?

Jak se jmenuje tahle knížka? https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60303/jak-se-jmenuje-tahle-60303.jpg 4 82 12

Kniha plná logických hádanek podaných příběhovou formou. Přijdete na tyto chytáky? Příbuzenský sňatek – Jak známo, blízcí příbuzní nesmějí spolu uzavírat manželství. Smí se muž oženit se sestrou své vdovy? Mezinárodně právní problém – Dejme tomu, že letadlo spadne přesně na hranici mezi oběma státy. Který z obou států dodá rakve na pozůstalé po obětech?... celý text

Hobby Věda Matematika a logika
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

What is the Name of this Book? , 1981


více info...

Přidat komentář

Gimli
01.09.2023 5 z 5

Tuhle knihu jsem jako kluk zbožňoval. Trávil jsem hodiny řešením těch všelijakých hádanek!

Aliii
16.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Celkem zábavná knížka, tedy alespoň některé pasáže. Některé části byly příliš jednotvárnými variacemi jedné hádanky. Také se mi nelíbily hádanky s řešením typu: Tenhle problém nemá žádné řešení, popř. autor uvedl chybné informace - ty podle mě neměly být do knihy vůbec zařazeny.
Velmi se mi naopak líbily příběhy, hádanky a vtípky s reálnými osobnostmi.


Ven_D
12.02.2020 5 z 5

Mohu hodnotit jedině kladně a plným počtem, neboť nemám jedinou výtku. Kniha je pro mě přínosem a zpestřením, přestože bych spíš měla propadat jemné beznaději, která by vycházela z mé absolutní neschopnosti na poli logiky a matematiky. Nicméně opak je pravdou. Jsem pyšná, že se mi ještě nezavařil mozek a ještě si s autorem užijeme spoustu legrace, protože se ke knize míním vracet! Celou recenzi najdete na blogu, odkaz v profilu

renefer
12.02.2019 5 z 5

Milovala jsem na základce, pravidelně jsem si ji půjčovala z knihovny. Po dlouhé době jsem si na ni vzpomněla, ale nevěděla jsem, jak se jmenuje tahle knížka :) Teď už to vím.

gretl74
13.11.2018 4 z 5

Miluju od dětství, ale některým záhadám jsem na kloub nepřišla dodnes. Jinak perfektní, upíři, lháři, Tydlitáci ...

MorriconeTheGod
15.11.2017 4 z 5

Skvělá knížka nabitá rafinovanými hádankami. Pět nedám kvůli překladu, kde jsem - pokud si pamatuju - narazil na nějaké chyby, které takřka znemožnily řešení některých hádanek (špatný překlad logické spojky, která pak odvádí od použití správné logické operace) a také kvůli určité jednotvárnosti hádanek, které začnou časem nudit.

Alma-Nacida
04.03.2017 3 z 5

Kniha není právě z nejnovějších a možná i proto jsem některé hádanky už znala, ale i tak byla celkem zábavná. Jen moje ego zase utrpělo nějaké ty šrámy, něco jsem zkrátka nerozlouskla. :)

DalJa
03.06.2016 5 z 5

Dokonalá kniha pro lidi, co mají rádi hrátky s mozkem. Pokud chcete, aby se vám trochu zavařily závity (říká se tomu prý rekreační matematika a logika), určitě si ji sežeňte. Zrovna otázky ve zdejší anotaci jsou pro knihu spíš netypické - jsou z celkem krátké "zahřívací kapitoly" s vtípky a chytáky. Pak už následuje plná kniha úkolů řešitelných poctivě matematicky, tj. bez chytáků. A to, že jsou zasazené do pohádkově-zábavných kulis, neznamená, že některé z nich nejsou pěkně náročné.

Nelly
30.08.2014 3 z 5

Knihy jako tato mne neustále utvrzují v tom, že mi sudičky zapomněly nadělit logické myšlení. A právě proto (nebo i přes to) knihy tohoto typu miluju!

kapllu
21.03.2013 3 z 5

Některé hádanky jsou hodně profláklé, ale tady jich je spoustu neznámých. Jako plus vnímám zpracování, autor neservíruje suché otázky a odpovědi, ale promlouvá ke čtenářovi a udržuje s ním kontakt. Pokud se nudíte a chcete si trochu zapřemýšlet, je tahle kniha tou pravou volbou. A nezáleží na tom, jste-li poctivec, padouch nebo normální člověk :-).

gacie
31.10.2012 3 z 5

Pokud budete dělat přijímačky na Masaryčku, tak po téhle knížce určitě sáhněte. Je dobrá na procvičování logiky a k otázkám k Analytické části Testu Studijních Předpokladů (TSP).

Jackjelly
12.10.2011 4 z 5

Docela zábavná kniha pro delší večery, pokud nemáte zrovna co dělat :-)