Jak se chytá ruský špion

Jak se chytá ruský špion
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277845/bmid_jak-se-chyta-rusky-spion-AGX-277845.jpg 4 21 21

Pravdivý příběh civilisty, z něhož se stal dvojitý agent Tři dlouhé nervy drásající roky prováděl Naveed Jamali v New Yorku špionáž pro Rusko. Tři roky směňoval flash disky s citlivými technickými daty za obálky s finanční hotovostí a zaprodával svou rodnou zemi v hlučných restauracích a na tichých parkovištích. Nebo si to alespoň Rusové mysleli. Jejich zdroj ve skutečnosti pracoval jako dvojitý agent pro FBI. A všechno se to událo víceméně náhodou… Napínavý a zároveň zábavný příběh ze skutečnosti o tom, jak si člověk může splnit svůj sen – a jak mu to obrátí život naruby.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

How to Catch a Russian Spy , 2015


více info...

Přidat komentář

CharlesWard
07.09.2021 2 z 5

Typický příklad zajímavého tématu, napsaný absolutně nudným způsobem. A těch několik kapitol, které se špionáží nemají nic společného, tomu také zrovna moc nepomáhá.

pige
13.04.2021 1 z 5

V okamžiku, kdy konečně začal příběh gradovat, vše bylo utnuto a příběh skončil. Ale my, čtenáři, se už nedozvíme, co se podařilo. Chápu, je to tajné, protože FBI, ale tomu příběhů to prostě chybí.


Adusa68
05.04.2019 2 z 5

Zajímavé vyprávění dvojitého agenta Naveeda, který líčí své osobní zkušenosti a zážitky. Oceňuji, že je to příběh skutečného agenta-civilisty. Jen některé pasáže pro mě byly zbytečné, hlavně začátek. Moc dobrodružství zde ale nečekejte. U mě stále vítězí v tomto žánru Rudá volavka a její pokračování, byť se jedná o fiktivní příběh.

Enxinka
05.07.2018 5 z 5

Mne se moc libilo, ze neslo jen o suche vypravovani zazitku, ale ze do toho byl zapojen i spisovatel, ktery do zivotnich zkusenosti pridal i romanovou formu a cely pribeh dostal svuj osobity smrnc. Nazev sice muze evokovat nejake velke napeti, kdo ho ale hleda at si necha zajit chut. Koho zajima zivot spiona a cestu jak se jim stat, ten v teto knize najde zalibeni.

Autoři knihy

Naveed Jamali
americká
Ellis Henican
americká, 1958