Jak překonat strach, úzkost, paniku a fobie

Jak překonat strach, úzkost, paniku a fobie https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367858/bmid_jak-prekonat-strach-uzkost-paniku-a-SHE-367858.jpg 4 17 7

Bojujete s pocity úzkosti či záchvaty paniky? Máte strach z budoucnosti, ze samoty, z odmítnutí či selhání? Děsí vás výšky, psi nebo otevřená prostranství? Bojíte se nemocí a smrti? Trápí vás nepříjemné fyzické příznaky spojené s různými formami strachu? Zachovejte klid, nejste nenormální. Lehčí formou chronické úzkosti si alespoň jednou za život projde každý čtvrtý člověk a skoro každého desátého jeho strach výrazně omezuje v každodenním životě. Bez ohledu na váš věk nebo druh strachu pro vás máme dobrou zprávu – svůj strach můžete ovlivnit. Uznávaná psycholožka vám v této knize vysvětlí, proč v určitých situacích pociťujete strach a jak jej můžete překonat. Vaše úzkosti jsou v podstatě zlozvyky, které se lze přeučit. V knize naleznete konkrétní účinné strategie, jak s nejčastějšími druhy strachu zacházet a jak je odbourat. Přestaňte si ze života dělat peklo kvůli starostem, které většinou nejsou opodstatněné. S touto knihou se zbavíte věčného napětí a strachu. Čeká vás svoboda a spontánnost, budete moci naplno využít svůj potenciál a lépe si užívat života.... celý text

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Grada
Originální název:

Ängste verstehen und überwinden: Wie Sie sich von Angst, Panik und Phobien befreien , 2017


více info...

Přidat komentář

Pepa0216
11.10.2022 5 z 5

Kniha je to poučná a hlavně co je důležité, tak srozumitelná pro každého. Již jsem se u jiných knih setkal s názorem lidí že si výklad knihy neumí uvést do příkladů. To jsou lidé, kteří jinak se svou psychikou nepracují. Tato kniha však nabízí srozumitelný návod pro každého a já jsem přesvědčen že kniha může pomoci a pomůže. Přesto jakákoliv kniha ač tato je skvělá podle mého nazoru plně nenahradí terapii, protože chybí zpětná vazba. V závěru knihy jsou zkušenosti klientek. Je nutné dodat že autorka jejich vyjádření může přinést díky jejich písemnému souhlasu. Jinak by to nebylo možné, protože je jako terapeutka vázána zpovědním tajemstvím.

hellena1523
03.06.2020 4 z 5

Kniha není špatná, ale faktem je, že už jsem měla v ruce i lepší, pokud jde o tématiku úzkostí.
Nicméně několik dobrých rad a hlavně ucelených informací poskytuje, to určitě ano. A věřím, že mnoha lidem opravdu může pomoci.


Red_Fox
13.05.2020 5 z 5

Knihy, které by vás měly dovést k nějakému cíli, se mi velice těžko hodnotí. Můžete říct, jak se vám četlo, co se vám ne/líbilo, ale není možné se hned vyjádřit k "funkčnosti“. Budu tedy hodnotit první dva body.

Pro mě je to kniha, kterou si budu čas od času listovat a pročítat vyznačené pasáže. Nachází se v ní poměrně jednoduchý model, jak bojovat se svými strachy. Ten se aplikuje na různé druhy obtíží, proto se v knížce některé věci opakují. Líbilo se mi rozebrání nějakého druhu strachu a příklad, jak konkrétněji s ním pracovat. Osobně mě dost zaujalo, jak může člověka ovlivňovat sociální fóbie. Mě, jakožto introvertovi, to vysvětlilo některé mé osobnostní rysy. Zmiňovaná dechová cvičení mohou být prvním krokem k alespoň částečnému uvolnění psychické zátěže.

nefernefer
04.04.2019 5 z 5

Knihu jsem půjčila pro svou dceru, která má psát ročníkovou práci na téma fobie. A byl to moc dobrý výběr. Tohle nejsou jen odborné pindy o ničem. Tohle je srozumitelně napsané vysvětlení nepochopitelných stavů, které člověk občas zažívá, velmi pochopitelným způsobem. A co víc, ten, kdo má nějaké psychické problémy, se tu nejen dozví jejich příčinu, ale také tu najde podrobný návod, jak si sám pomoct. A pro toho, kdo by to přece jenom sám nezvládal, je na konci přehledný seznam užitečných odkazů a adres, kam se může obrátit, upravený pro české čtenáře. Za mě je to velmi užitečná publikace.

maygirl
11.10.2018 4 z 5

Vymezení dílčích obtíží popsaných v knize je sice trochu jiné než to, se kterým odborníci v tuzemsku pracují, nicméně výklad je pochopitelný a oceňuji jak objasnění toho, jak obtíže vznikají, tak řadu tipů pro jejich zvládání. Inspirace pro odborníky, pěkná svépomocná příručka pro ty, kteří se s obtížemi osobně potýkají.

Ma_Szcz
02.09.2018 5 z 5

Autorka krásně popisuje rozdíly mezi strachem - úzkostí - panickými atakami. Úleva přichází, když víte PROČ se vám to děje. Každý v této knize najde to ,,své". Jsou tam i příklady, rady a tipy jak se ,,svým" pracovat a žít. Ano kniha je naučná a mě se líbí.

ElikaBendova
28.07.2018 5 z 5

Konečně kniha, která mi pomohla vysvětlit moje panické záchvaty.

Štítky knihy

panická porucha

Kniha Jak překonat strach, úzkost, paniku a fobie je v

Právě čtených2x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst57x
Chci si koupit29x
dalších seznamech2x