Jak postavit vesmír

Jak postavit vesmír https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265024/bmid_jak-postavit-vesmir-Apd-265024.jpg 5 17 4

Poutavá a srozumitelně napsaná kniha na základě teorie velkého třesku seznamuje čtenáře s principy fungování vesmíru a krok za krokem je provádí jeho vznikem. Od prvních částic hmoty a atomových stavebních kamenů k vodíkové fúzi, velkým galaxiím a superhmotným černým dírám, to všechno s přiměřenou dávkou historie a zábavných faktů, aby si každý mohl udělat představu o tom Jak postavit vesmír.... celý text

Literatura naučná Vesmír
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

How to Build a Universe: From the Big Bang to the End of the Universe , 2015


více info...

Přidat komentář

a.r.nick
23.05.2017 5 z 5

Souhlasím s komentáři níže - parádní počtení, relativně jednoduchá a srozumitelná forma (i když některé odstavce jsem nepochopil ani po trojím pročtení, ale to není chyba autora ;)). Starší znalosti jsem si oprášil, nové získal, spousta informací i z jiných zdrojů mi po dočtení zapadla do sebe... a několikrát jsem se vtipným poznámkám autora i zasmál, takové odlehčení od jinak ne zrovna snadné "probírané látky" není na škodu :).

Iki1
05.02.2017 5 z 5

Právě v téhle knize si můžeme zopakovat znalosti fyziky. Dost důkladně a dost pohodově a názorně. Hodně zdařilá knížka poutavě přibližuje nejnovější poznatky týkající se vesmíru kolem nás. Vycházejí pochopitelně ze zákonů pánů Newtona a Einsteina. Knihu jsem četl s nadšením. Sem tam jsem sice něco nepochopil a musel se vrátit o pár stránek zpátky. Celkově mě ale obohatila. Fajn je i to, že je doplněna fotografiemi a grafickými popisky textu. Pro fajnšmekry jsou tu i nejnovější hypotézy o mnohovesmíru, vzniku dalších vesmírů z černých děr. Opravdu parádní počtení.


Lucieee91
08.03.2016 5 z 5

Souhlasím s předcházejícím názorem. Vtipně napsaná kniha, která zaujala i mě, jakožto ne úplně zapáleneho člověka do vesmíru. Všechno srozumitelně napsáno, pěkné ilustrace pro lepší pochopení a zajímavá fakta.

Pawlisman
08.02.2016 4 z 5

Moc, moc hezky zpracované téma vesmíru. Nákupu této knihy nelituji. Čtenář se dozví nejnovější objevy a teorie z průzkumu vesmíru a hmoty a to vše je pěkně a názorně a srozumitelně vysvětleno. Především začátek je dobrý a dozvíte se množství faktů, nad kterým otevřete ústa a začnete se na svět zas chvíli koukat jinýma očima. Úplně mi moc neladilo to připodobnění k vaření/stavění vesmíru - tato parafráze mi nesedla, avšak všechny jiné názorné a kvalitní nákresy a vysvětlení jsou moc dobré. Skutečně dobrý počin, který příjemně překvapí a ty čísla z VESMÍRU prostě ohromí.

Autorovy další knížky

Ben Gilliland
anglická, 1976
2015  98%Jak postavit vesmír
2015  0%100 osobností, které změnily svět
2015  %100 osobností, ktoré zmenili svet

Kniha Jak postavit vesmír je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x