Jak (ne)zvládnout cestování

Jak (ne)zvládnout cestování https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68631/mid_jak-ne-zvladnout-cestovani-Ztv-68631.jpg 4 27 2

Sedmá kniha,kterou nyní vydávají nakladatelství Baronet a Knižní Klub,má název Jak (ne)zvládnout cestování.Na jejích stránkách zjistíte,že atˇErma Bombecková cestuje kamkoli,nikdy to není nuda. S humorem sobě vlastním dokáže popsat noc strávenou v hotelu na Nové Guinei v hodinách,kdy v ulicích vrcholí kmenová válka,stejně jako několikatýdenní plavbu na zaoceánské lodi,kde je cestujícím dopřáno jediné povyražení-mořská nemoc. S humorem zvládá všemožné jazykové bariéry,spropitné v cizí měně,pásmovou nemoc, cestování s malými dětmi nebo naopak ve společnosti starých rodičů.Dokáže zakoupit suvenýry na ostrovech,kde ještě nespatřili turistu,či poradit si s jídelníčkem pro deset osob v zemi,kde obchody zejí prázdnotou.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

When You Look Like Your Passport Photo,It´s Time To Go Home , 1991


více info...

Přidat komentář

Fizulka71
04.08.2016 4 z 5

Tahle kniha vážně nemá chybu. Nehrozí, že by se u ní člověk nudil. Erma má neotřelý humor a s vtipem glosuje každou situaci, při kterých nám všem ostatním trnou zuby.

Agi
19.04.2012 5 z 5

Zábavné postrehy z rodinných ciest po troch kontinentoch.

"Niekoľko mesiacov po našom návrate z Írska som mala zlé sny o "kruhových objazdoch", čo je írska verzia ruskej rulety. Niet divu, že sa štát chváli takou náboženskou vervou. Na kruhovom objazde zrejme dochádza k väčšiemu počtu okamžitých obrátení na vieru než na smrteľnej posteli."

Svojské komentáre najrozličnejších spôsobov cestovania od karavaningu po leteckú prepravu, rôznych kuchýň, miestneho obyvateľstva, problémov s dorozumievaním i sporov s manželom kvôli nakupovacej horúčke.

TÉMA :"Ako to myslíš, že ten koberec nepotrebujem? "
MIESTO :Atény, Grécko
DOBA TRVANIA HÁDKY : Prebieha dodnes.
HLAVNÉ BODY :
"Mám artritídu a tú taktiež nepotrebujem. Nekupujem predsa celú zem."
"Ani by ma nenapadlo žiadať ťa, aby si ho niesol. Len mi daj moju letenku a ja si sadnem na krídlo, aby si sa za mňa nemusel hanbiť."
"Utrácam zaň vlastné peniaze a dám ho do predsiene. Ak po ňom budeš chcieť chodiť, bude na každom konci košíček na vyberanie mýta. Môžeš tam zakaždým buď hodiť mincu, alebo si kúpiť permanentku."