Jak (ne)být divný na netu

Jak (ne)být divný na netu https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285871/jak-ne-byt-divny-na-netu-7xP-285871.jpg 5 67 15

Kniha Jak (ne)být divný na netu od průkopnice online zábavy, herečky a „královny podivínů“ Felicii Day obsahuje zábavné, svérázné a inspirující vzpomínky na neobvyklé dětství, cestu za internetovou slávou i na to, jak své podivínství přijala a našla si vlastní místo na slunci. Na internetu nejste (skoro) nikdy divní.

Literatura světová Biografie a memoáry Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

You're Never Weird on the Internet , 2015


více info...

Přidat komentář

Ninjer
05.04.2020 4 z 5

Felicia Day, slavná internetová "nerdka", o svém životě a práci. Felicia je velká sympaťačka. Je trhlá, má výborný smysl pro humor a je taky dost citlivým člověkem. V téhle knize ukazuje, že rozhodně ke své slávě nepřišla náhodou (třeba jenom proto, že by ve své době byla jedna z mála hezkých holek, co se zajímaly o hry), ale že si to všechno dost vydřela a někdy i slušně odtrpěla (kauza Gamergate, následkem které různí trollové a internetoví bojovníci dlouze a odporně obtěžovali ženské ve videoherním průmyslu). K dobru tu Felicia dává spoustu zábavných historek, na kterých se ukazuje, jak často bojuje s nízkým sebevědomím a potřebou všechny kolem sebe potěšit. I když je vidět, jak se autorka skromná, stejně je kniha především motivační, snaží se každou chvíli povzbuzovat lidi, kteří mají pro něco zápal, ať se neohlíží na "hatery" kolem a tak dále... No, říká to o mnoho zajímavěji a víc mile.

Jinak jsem You're Never Weird on the Internet slyšel jsem jako audioknihu a Felicia je i vynikající vypravěčka.

Osm milých nerdek z deseti.

Gedzita
12.12.2019 5 z 5

Pro mě obrovské překvapení a objev letošního roku. Knížku jsem louskala v angličtině a čte se opravdu dobře. Felicia je hodně zvláštní postavička a její tovrba mě neskutečně baví. Hodně mě překvapilo, jak hluboká témata se za jejím haha stylem vyprávění skrývala. Tohle by si měl povinně přečíst každý introvert, který část života strávil shovaný v hlubinách internetových diskuzí nebo světa RPG.


Kacennnka
03.11.2019 5 z 5

Felicia Day dokázala nenásilnou formou sdělit lidem, že být tak trochu divný je úplně v pořádku (většinou). Že každý je nějaký a každého baví něco jiného. Kromě svého osudu tam místy vylíčila i epizody ze životů svých hráčských kolegů. Kteří kupodivu taky byli podivíni - ale zase trochu jinak.

Felicii Day jsem milovala už v Supernatural. Ještě radši jsem ji měla poté, co jsem začala sledovat její videa. A i když jsem si nemyslela, že to půjde, ale po přečtení její knihy ji mám ještě radši. Protože umí skvěle vyprávět. A je vtipná. A dokáže o všem mluvit otevřeně. Bez obalu. A tak, jak to prostě je... A já si konečně půjdu pustit The Guild.

Simstr
23.04.2019 5 z 5

Jsem její fanoušek a když jsem zjistila, že vydala knihu a je i v češtině, sáhla jsem hned po ní. Vtipně napsaná, čtivá. Za mě super :-)

Ayna
17.11.2018 4 z 5

Super knížka o mojí oblíbené herečce. Nejlepší jsou vzpomínky z dětství a dospívání, části z poslední doby už působí natahovaně. Hvězdička dolů za tragickej českej překlad a překladatelovu absolutní neznalost hráčského slangu.

Gooverka
06.04.2018 5 z 5

I když jsem knihu dostala jako dárek a o Felicii nic moc nevěděla, kniha se mi strašně moc líbila a donutila mě se kouknout na Youtoube a zmiňovaná videa. Kniha je napsána lehce, srozumitelně, místy je hodně vtipná a má i pointu.

Plue
07.10.2017 5 z 5

Nikdy jsem si nemyslela, že by mě autobiografie mohla tak bavit. Felicii jsem znala jen z videoklipu "The Guild - Do You Wanna Date My Avatar", nic bližšího jsem o ní nevěděla. Proto jsem byla příjemně překvapená, když jsem si přečetla její knihu. Autorka je svérázná, vtipná, upřímná a hodně otevřená, připadalo mi, že si povídám se svojí kamarádkou :-).
s. 268: "Čím víc chyb uděláte, tím lepší je výsledná historka. Hlavně pokud skončí happy endem."

Alena_S
19.09.2017 4 z 5

Dobré. Vtipné, inspirující a místy nepříjemně poučné.

9098
17.01.2017 4 z 5

Rozhodně jedna z nejlepších knih v roce 2016.

tsal
23.11.2016 5 z 5

Myslela jsem si, že mám Feliciu Day ráda, ale až po přečtení knihy jsem si ji skutečně zamilovala. Byť by se dalo říct, že třicetiletá "holka" těžko může sepisovat memoáry, máme před sebou velmi poutavou knihu plnou vzpomínek, které nám ukazují, že i přes nelehký a těžce zvláštní start do života se dá dosáhnout čehokoliv, pokud člověk skutečně chce a snaží se. Kniha je na jednu stranu nabytá pozitivní energií a snahou motivovat nás k naplnění vlastních cílů, na straně druhé nám ukazuje, že i nejlepší sen se občas může proměnit v noční můru. Osobně se mě u srdce nejvíce dotkly kapitoly o natáčení první řady The Guild a o hráčském šovinismu na internetu.
K českému překladu mám pak pár výtek. Vzhledem k tomu, že se text opírá o spoustu zažitých anglických hesel a popkulturních odkazů, nemohlo to být snadné. Přesto se nedokáži ubránit dojmu, že pár věcí se dalo přeložit citlivěji a přirozeněji.

Ellissabeth
20.10.2016 5 z 5

Nádherné a luxusní čtení. Až je děsivé, že v tom člověk není sám... Fakt doporučuji každému, kdo si tuto herečku oblíbil, protože je to skvělé, vtipné a proboha... pravdivé! :-)

Janiss_89
02.09.2016 5 z 5

Netušila jsem, že si můžu nějaký memoár tak oblíbit. Naprosto úžasné. Možná mě to chytlo i kvůli tomu, že v tom začátku jsem se naprosto viděla, anebo obchod s výrobou plyšáků :D Taky mě fascinovalo, jak brzo v Americe měli počítače a internet. To my tu jsme jak sto roků za opicema :p Feliciu znám převážně ze seriálu Supernatural a věděla jsem, že natáčí videa atd.. Ale že toho tolik dokázala to jsem vážně netušila. Nejvíc se mi líbila kapitola ComicConu, aneb con z pohledu hvězdy:)

nif
31.07.2016 4 z 5

Kniha je skvělá, ale jestli zvažujete český překlad, připravte se, že si chvílema budete trhat vlasy. Překladatelka se ve světě, ze kterého kniha je 100% neorientuje a fanoušky to může docela zabolet.

Dragell
09.07.2016 5 z 5

Čtivá kniha přizpůsobena jak skalním fanouškům, tak lidem naprosto neznalým Feliciu Day. Přeplněná spoustou motivace, inspirace a ochutnávkou netradičního života, který si Felicia prožila a jak svéhlavě mířila za svým snem.
Protože nic není nemožné.

ElisR1
27.04.2016 5 z 5

Skvělá kniha o skvělé osobě.

Autorovy knížky

Felicia Day
americká, 1979
2016  90%Jak (ne)být divný na netu

Kniha Jak (ne)být divný na netu je v

Právě čtených1x
Přečtených86x
Čtenářské výzvě41x
Doporučených6x
Knihotéce38x
Chystám se číst30x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x