Jak jsem byl malej

Jak jsem byl malej https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220974/bmid_jak-jsem-byl-malej-xP8-220974.jpg 5 24 12

Když jste malí, pořád se děje spousta důležitých věcí, ale nejlepší jsou ty srandovní. Musíte třeba: hlídat zvířátka a sourozence, aby vám nesnědli sladkosti nebo neutekli, kontrolovat novinky v lednici, pilkou naříznout vařečku, krmit mravence cukrem (jen cizí, ne domácí), zkoušet, kam až nejdál doběhnete na jedno nadechnutí, vymýšlet si pohádky a tak.... celý text

Přidat komentář

PetrCepek
16.04.2024 5 z 5

Ke své hanbě jsem při hodnocení publikace Blackout zjistil, že jsem tuto skvělou knihu ještě v Databázi knih neohodnotil. Tímto vše napravuji a každému rodiči doporučuji. Určitě lepší než Boříkovy lapálie.

š.m.i.k
05.09.2019 5 z 5

Skvělá knížka, my jsme se tak nasmáli :) ...škoda jen, že je tak krátká...


Jajin995
22.02.2019

Nedostali jsme se dál než do druhé kapitoly, už se ty bláboly nedaly číst. Hned první obraz, kdy děti stojící u okna, vidí pouze nohy kolemjdoucích je nonsens a nepovedená snaha o srandu. Stejně tak nekonečné olizování stěny jazykem atd. Obraz dětí je podaný naprosto nevěrohodně, místy jsou děti chytré a hned na to působí uplně dementně. Podobně je na tom obraz matky. Hodně nepovedené.

Kačaba79
24.01.2019 5 z 5

Knihu dcera přečetla na jeden zátah při nemoci a z pokoje se ozývaly jen salvy smíchu. Ilustrace jsou prostě "božiííííííí"

trudoš
17.05.2018 4 z 5

Kouzelná kniha vzpomínek nepříliš poslušného, ale jinak naprosto obyčejného klučiny. Obří kus práce na tom má Markéta Vydrová, která vyprávění doprovodila hravými kresbami, u nichž bych se nebál říct, že doslova souzní s nostalgickým psaním Stanislava Juhaňáka. Sousloví, že ti dva se hledali, až se našli, zde mluví naprosto za vše. Text samotný je úsměvný a plný naivnosti, kterou si v dětství prošel každý z nás, ale teprve až ilustrační doprovod dává celku punc něčeho skutečně výjimečného.
Jednotlivé kapitoly pobaví dětskou bezprostředností, kterou na knihách o dospívání prostě zbožňuji, o to víc, jedná-li se o lehce atypické rodiny. Oceňuji přitom, že příběhy nejdou líbivě na ruku sociálně-mravní korekci a zároveň zbytečně netlačí na pilu v momentech, kde by se jiní jistě vyřádili. Jediná vada na kráse je tak příliš krátký rozsah. Sto dvacet stran nedává prostor pro literární rozmach, takže většina epizod končí jednoduchou pointou, jakou dokáže vymyslet jen život sám, a konec zvonec.

MartinaF
09.09.2017 4 z 5

Krátká jednohubka do vlaku. Neubránila jsem se úsměvu při čtení drobných příhod z dětství. Škoda, že těch příběhů není mnohem víc. Jako bonus je zde vložena pohádka o Obrpaslíkovi.

Magdalena5
15.02.2017 5 z 5

knihu jsem četla jako novoroční dárek a moc jsem se u ní bavila, Autor je můj kamarád, že Staňo, a úplně jsem si představovala mě velmi známý výklenek na kůru pro dirigenta, jak tam stojí malý kluk a diriguje scholu při mši. No a ilustrace Markétky Vydrové jsou luxusní (všech knih)!!!

táta.čtenář
14.03.2016 5 z 5

Názor našeho syna na knížku je následující: celou dobu se (nejen on) smál, líbily se mu a zdály bezvadné ty mapy a plánky, hlavně ten vzadu, jak mají byt, (má obavu, jenom aby je nešel někdo vykrást) :-) :-). Nejlepší jsou prý ty "bonbónový země", ty by hned snědl a také se mu líbí možnost jízdy na kole a začal nás přesvědčovat o naléhavosti přestavby bytového jádra - takže autorovi pěkně děkujeme!!! :-) A chtěl by mít taky doma úplně všechna ta zvířátka, protože to by ho hrozně bavilo (a za to také mockrát děkujeme, protože to určitě provede, nebo se mnohokrát pokusí - do pražského bytu ideálka) :-) :-)......."
Za rodiče dodávám, že lepší knížku jsme dlouho nečetli a vřele ji tedy doporučuji, autor nás celou rodinu opakovaně několik večerů bavil, my dospělí jsme vzpomínali, jak jsme byli malí a u Matěje to vyvolávalo střídavě salvy smíchu a řady dotazů jak na nás, tak obecně. K té se budeme vracet. A je i výborně ilustrovaná! :-)

LenkaKopka
06.02.2016

Výborná kniha! V četbě jsme se střídali se synem a přečetli téměř "na jeden zátah". Oba jsme se královsky bavili. Mohu jen doporučit!

so.na.h
07.06.2015 5 z 5

Knihu cetl syn nahlas a casto jsme se smali:) Vtipne napsano a casto na me dychla atmosfera meho vlastniho detstvi v 70.-80.- tych letech. Na text skvele navazuji komiksove ilustrace.

TerJac
21.05.2015 5 z 5

Kniha mne mile překvapila. Velmi vtipná a hezky napsaná :-)

bibi.r
07.03.2015 4 z 5

Možná mi trošku chybělo, že jednotlivé kapitoly zabíraly vlastně delší časovou linku malého hrdiny, ale celkově byl text vtipný a osvěžující:).

Autorovy další knížky

Stanislav Juhaňák
česká, 1965
2014  90%Jak jsem byl malej
2015  40%Jak jsem měl ZOO
2018  87%Předčítánky
1996  60%Cesty šírání
1997  0%Oblak vyplouvající ze studny tíhy