Jak číst účetní výkazy

Jak číst účetní výkazy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481693/bmid_jak-cist-ucetni-vykazy-jy4-481693.jpg 3 4 2

Nové vydání praktické a přehledné publikace je aktualizováno s ohledem na legislativní změny platné k 1. 1. 2021. Byly doplněny části týkající se např. podmínek pro výplatu podílů na zisku, přenesené daňové povinnosti u DPH nebo problematiky kryptoměn. Nově zde najdeme také podkapitolu věnující se vypovídací schopnosti účetních výkazů. Kniha je určena manažerům, kteří se potřebují rychle zorientovat v účetních výkazech dané společnosti a chtějí se seznámit se základními principy českého účetnictví. Dále ji využijí analytici, pracovníci controllingových oddělení a interního auditu a studenti vysokých škol. Jednotlivá témata jsou v knize vysvětlena způsobem, který umožňuje danou problematiku snadno pochopit. Text obsahuje množství názorných příkladů a praktických ukázek interpretací účetních výkazů. Účetní případy přitom nejsou vysvětlovány přímo pomocí směrné účtové osnovy, ale je zachycena podstata konkrétní operace a její zobrazení do účetních výkazů.... celý text

Přidat komentář

martin3683
30.03.2017 3 z 5

Kniha slibuje, že naučí manažera číst účetní výkazy firem (kdo by nechtěl vědět, jak si stojí konkurence, že?). Bohužel asi počítá spíše s manažerem, který má za sebou ekonomku s pár roky účetnictví. Pokud máte jen povrchní znalosti účetnictví, tak vám tato kniha moc neřekne. Je psaná účetními pro účetní. Když jsem si knihu pořídil, tak jsem na tom byl stejně a po 30 stránkách, kdy po úvodu začalo přituhovat, jsem ji odložil. Po roce jsem se k ní vrátil a protože jsem za sebou měl nalejvárnu základů účetnictví a znalosti o nejpoúživanějších účtech, kniha pro mě najednou měla úplně jiný význam. Hodně mě vysvětlila a dokreslila některá čísla v rozvaze a výsledovce. Neříkám, že jsem teď nějaký analytik, který koukne do účetní závěrky a má firmu přečtenou, ale to, co kniha slibovala, nakonec splnila - naučila mě číst v účetních výkazech.

Eleanorra
16.11.2013 3 z 5

Kniha vhodná pro připomenutí si základů účtování a možná dostudování některých pojmů nebo zasazení vědomostí do kontextu (využití v rámci ukázek účtování ve firmách, v legislativním prostředí ČR). Téměř nezbytností mi však přijde alespoň základní znalost účetních zásad a principů, schopnost zaúčtovat pár základních operací na "téčkové" účty... Kniha neřeší přesnou účetní osnovu s příslušnými čísly účtů, spíše se snaží přiblížit logiku účetnictví, na reálných příkladech z praxe.
Při studiu bych doporučila určitě nějakou sbírku úloh, kde si člověk může nazkoušet, zda opravdu chápe, co si přečetl, a umí to aplikovat v praxi.


Štítky knihy

mzdové účetnictví účetnictví daně kryptoměna

Autoři knihy

Karel Šteker
česká, 1981

Kniha Jak číst účetní výkazy je v

Přečtených4x
Knihotéce4x