Já a pan Hněv

Já a pan Hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470325/bmid_ja-a-pan-hnev-y2w-470325.jpg 4 22 6

Kniha vypráví příběh lištičky Umu, která dokáže cítit, milovat a radovat se, ale i smutnit, smát se i plakat. A také se často hněvá. Knížka má za cíl pomoci dětem a jejich rodičům rozpoznat, pochopit a ovládnout hněv.

Přidat komentář

Saela
18.11.2023 5 z 5

Za mě je to super knížka pro vztekající se děti. Máme 6ti letou dceru, od malička plačtivá a momentálně ještě emočně nevyzrálá. Výbuchy vzteku jsou u nás téměř na denním pořádku, jak doma, tak ve školce. Stačí, aby něco nešlo dle plánu a je oheň na střeše. Tahle knížka nám pomáhá hněv vyobrazit, pokaždé při čtení ho dcera nakreslí. A když se vzteká už dlouho, připomene ji, ať si vzpomene na pana Hněva, jak za ní roste a rychle přerůstá.. To pomáhá. Za mě je to povedená knížka s krásnými ilustracemi, která nám pomáhá udržet hněv v nějakém rozumnějším měřítku.

potesenicist
27.08.2023 1 z 5

O paní Iryně jsem slyšela od švagrové a měla větší očekávání. Chtěla jsem nejdříve zkusit jednu knihu a asi jsem si nevybrala dobře. Přístup k emocím mám stejný jako autorka, ale čekala jsem lepší pojmutí tématu. Moc se mi jí nechce číst znovu.


eliska2106
02.07.2023 5 z 5

Vybírala jsem knihu o emocích pro dceru a našla rady a poučení pro sebe. Pro téměř tříletou dceru jsem vybrala jednodušší zpracování, ale určitě se k ní spolu později vrátíme. Má moc hezky vystavěný příběh, tipy i celkové poselství, že "Hněvat se je v pořádku, pokud tě tvoje vlastní zlost nepřeroste. Za hněvem se obvykle skrývá pocit, který potřebuješ pochopit."

liana 12
01.09.2022 4 z 5

Moc hezké. Jedna hvězdička dolů za to, že je pro děti obtížnější knihu zpracovat.

muchomurka
18.02.2022 5 z 5

Na první pohled se mi knížka nelíbila a nic moc jsem od ní nečekala. Jaké bylo mé překvapení, že otázka hněvu je tam citlivě a dobře vysvětlená. A myslím, že by si tuto knihu měla přečíst i většina dospělých. A ty ilustrace - prostě ach. Tuhle knížku si rozhodně pořídíme do knihovny.

Aknerid
30.04.2021 5 z 5

Pěkně zpracované téma, dá se číst jako hezký příběh nebo i si víc povídat o pocitech, emocích a možnostech jak je zvládat. Synovi se to líbí.