Já a moje smečka

Já a moje smečka https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141717/ja-a-moje-smecka-141717.jpg 5 8 4

Příběhy, v nichž jako hlavní hrdinové vystupují ne lidé, ale zvířátka, patří k nejoblíbenějším. Čtou je rády děti i dospělí, jsou vítanou předlohou pro film i televizi, slouží jako inspirace v hudbě i ve výtvarném umění. Mnozí čtvernožci se stali dokonce „hvězdami“, například liška Bystrouška, ze psů Lassie, Dášenka, Fík, koníci Ryzáček nebo Satan, dále méďové, srnky, prasátka, ale v síni slávy se objevují i hrdinové okřídlení či ploutvovití, jako racek Jonathan či velryba Willy. Knížkou Já a moje smečka se k nim přidává další, psí hrdinka Adélka, fenka bišonka. Za pomoci své paničky vypráví o tom, jak přišla na svět, jak se dostala do lidské rodiny, kterou dle své přirozenosti považuje za svou smečku, jak se jí v ní žije a co vše si se svými dvounožci užije za dobrodružství. Svou veselou a nezbednou povahou jim působí nejednu starost, ale nade vším vítězí vzájemná láska a radost ze společného soužití. Adélčin příběh se odvíjí jak slovem, tak i obrazem, neboť od okamžiku, kdy přišla na svět, byla fotografována při všech příležitostech a důležitých okamžicích svého psího života. Mnozí pejskomilové se s ní mohli seznámit již prostřednictvím jejího blogu, knížkou vstupuje i do literatury.... celý text

Přidat komentář

Danago
13.11.2017 5 z 5

Moc milá knížka pro velké i malé milovníky pejsků. Okouzlující fotky, krátké příběhy z pohledu fenečky bišonka. Knížka osloví asi především toho , kdo má pejska , který spí v posteli a ne v pelíšku a je neodmyslitelnou součástí rodiny . My máme maltézáčka Sisinku a hodně příběhů jako by bylo napsáno podle naší rodiny. Docela mě potěšilo, že to není jenom u nás . Moc krásná knížečka.

Kvetulina
16.11.2016 5 z 5

Moc pěkná knížka, rády se k ní s dcerou vracíme. Obě "holky" znám osobně a i ony jsou úžasné :-).


HDosoudilová
12.10.2015 5 z 5

Krásná knížka nejen pro děti, ale i pro dospělé milovníky pejsků. U krátkých příběhů fenečky Adélky jsem se zasmála a vlastně i s nostalgií vzpomínala na dobu, kdy byl náš pes Matýsek malé štěně:-) Doporučuji jak pro malé, tak pro ty velké jako prima oddechovku a jako bonus jsou v knize i pěkné fotky:-)

bovinka
01.02.2013 5 z 5

Knížka je uváděna jako dětská nebo pro pejskaře. Moc jsem si u ní odpočala, nádherné fotečky.

Štítky knihy

psi pro děti česká literatura příběhy o psech

Autorovy knížky

Ivana Syručková
česká, 1968
2012  95%Já a moje smečka