Izrael ve čtyřech válkách - Sága rodu Steinů

Izrael ve čtyřech válkách - Sága rodu Steinů https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193358/bmid_izrael-ve-ctyrech-valkach-saga-rodu-SIy-193358.jpg 3 3 3

Řada českých knih o Izraeli se zabývá velkou celosvětovou diplomacií, včetně rozhodujících válečných událostí. Daleko méně už je takových, které sledují příběhy obyčejných vojáků všech čtyř válek. Tato kniha, předkládaná čtenáři, se snaží na osudech rodiny českého Žida Steina o obojí.

Přidat komentář

Dandulka
03.09.2023 3 z 5

Příběh je postavený na historických reáliích. Zakladatel rodu Steinů pocházel z Československa...... Potud snad dobře. Ovšem strašně mi vadily stylistické chyby a překlepy. Takové věci mohou dojem z knihy úplně pokazit, což je škoda.

Finn123
29.04.2016 4 z 5

Kniha sleduje životní osudy Davida Steina a jeho rodiny od cesty z Československa až do Izraele.To je jedna rovina příběhu. Druhá je historie židovského státu od počátku osídlování až do konce osmdesátých let.Autor nás renomovaně provází krok za krokem nejen všedním životem,ale i konflikty s okolními arabskými zeměmi.Seznamuje nás objektivně i s čelními představiteli zúčasněných států,nezastírá jejich omyly a chyby.Tam, kde je to na místě ,chválí.Trochu z celého pojetí (zvláště v druhé půli knihy) vyčnívají politické dialogy Steinovy rodiny a jejich přátel.Chápu,že to měl být pohled na dění z pozice obyčejných lidí,ale nějak se mi zdá,jako kdyby tyto pasáže zabloudily z jiné ,didaktické knihy.Ale považuji to za drobnost,která se dá přežít,protože jinak je dílo přehledné a velmi zajímavě napsané.


hynek5107
02.11.2015 2 z 5

Rychlý průřez moderní (především válečnou) historií státu Izrael. Autor se snaží události od 20. let minulého století až po konec 80. let vykreslit z pohledu tří generací rodiny Steinů. Povedlo se mu to? Pochybuji. V knize se chvílemi popisuje situace kolem státu Izrael jako v učebnici, v dalším momentu nám ji objasňují příslušníci rodu Steinů ve svých dialozích a místy historii sami píší. Nedokázal jsem pochopit, zda se má jednat o reálnou biografii, fiktivní biografii, historický román nebo literatura faktu. Takový mišmaš všeho. Autorův jazyk je neohrabaný, slova se často opakují jako ve slohu žáka prvního stupně, někdy vynechává zbytečně podmět, takže se čtenář musí stále soustředit a někdy odstavce číst znovu.

Štítky knihy

arabsko-izraelské konflikty

Kniha Izrael ve čtyřech válkách - Sága rodu Steinů je v

Přečtených3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x