Islámskému státu na dostřel II

Islámskému státu na dostřel II https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300897/mid_islamskemu-statu-na-dostrel-ii-kHK-300897.jpg 5 66 9

Pokračování úspěšné knihy Islámskému státu na dostřel II líčí dramatické zážitky uznávaných reportérek Lenky Klicperové a Markéty Kutilové z fronty a ze syrského města Kobaní, které pomalu povstává z ruin. Autorky se v poslední době dvakrát vypravily na kurdská území v Sýrii, aby zdokumentovaly dění v této oblasti, postižené již více než pět let trvajícím válečným konfliktem. Jako první české novinářky se dostaly až do Kobaní, města, které se stalo symbolem statečného boje Kurdů proti Islámskému státu. Kniha popisuje druhou cestu, která se uskutečnila v únoru 2016 a navázala na jejich předchozí novinářskou práci. Po návratu z první cesty založily autorky veřejnou sbírku SOS Kobaní na pomoc lidem ve válkou rozvráceném a totálně zničeném kurdském městě.... celý text

Přidat komentář

Jack Bauer
28.01.2024 3 z 5

Je tak jednoduché ukázat prstem a nenávidět.O mnoho těžší je ale pochopit, chtít znát souvislosti a přemýšlet.
Skvěle napsané reportáže ze zničené Sýrie, autorky zasluhují můj obdiv za odvahu. Obě knihy stojí za přečtení.

Teopa
18.04.2022 5 z 5

Obsáhlé s poučné. Dobře napsané.


grimik
30.12.2019 5 z 5

Obsáhlejší a tudíž z reportážního hlediska lepší pokračování.

KejmlP
14.08.2018 3 z 5

Dílo jde v duchu předcházejícího, leč se mi zdá, že se více zaměřilo na obecnější tendence, což je dobře. Opět, nejde o nějaký vyčerpávající popis určený pro pochopení Islámského státu, ale spíš o chvalopis na statečné Kurdy z Kobani. Celkem by mě zajímal další díl, ve chvílích, kdy hrozí, že do oblasti se pustí Turecko.

Jarka1206
28.08.2017 4 z 5

Velmi zajímavě a poutavě psaný osobní pohled na syrovost války a její těžce pochopitelnou spletitost. Příběhy lidí, kteří zažili hrůzy na vlastní kůži, žijí v sutinách svých domů a snaží se žít s hlavou vztyčenou...držím jim palce...

dagmar.rub
12.06.2017 5 z 5

Tohle by snad měla být povinná četba. Abychom si uvědomili, že všude žijí lidé a někteří v permanentním strachu o život. Lence i Markétě děkuji za nadšení a odvahu se kterým se do válkou zasažené oblasti vracejí.
A pořád platí: Válka je vůl! Ať je kdekoliv.

MildeZ
28.04.2017 5 z 5

Nechci říct, že lepší než první díl, ale prostě nějak jsem se do tohoto pokračování zakousnul trošku více. Přisuzuji znalosti určitých návazností, osob atd. A co se týče samotných fotek, které jsou v této publikaci, tak ty hodnotím super!!

RSR
24.10.2016 5 z 5

Skvělá knížka, krásné i když někdy dost otřesné fotky. Je dobré, aby se vědělo, co se tam vlastně děje a proč. Byť poměrně útlá knížka, stručně popisuje dění v Sýrii i osudy jednotlivých lidí. Opravdu všem doporučuju přečíst.

JanaDor
28.07.2016 5 z 5

Jako celek je kniha přínosná. Opět text doprovázejí nádherné fotky ze zničující války. Autorky se vrátily na určitá místa. Rozepisují se o lidech, které potkaly při minulé návštěvě. Rozebírají i politickou situaci, která je v zemi velmi složitá. Doporučuji těm, kdo se zajímají o tuto problematiku. Když vezmu, co se děje nyní v Německu a v Evropě, tak se to týká nás všech. Opravdu si nejste nikde jisti. Lépe na to nemyslet a brát to tak, že co se má stát, to se stane. Jsem ráda, že v Sýrii někdo zůstal a bojuje proti fanatismu obrovských rozměrů. Je mi líto, že velké světové mocnosti se snaží tak málo. Mohli by více, jenže i za tímto jsou politické čachry.

Štítky knihy

Sýrie Kurdové hnutí Islámský stát

Autoři knihy

Lenka Klicperová
česká, 1976
Markéta Kutilová
česká, 1978

Kniha Islámskému státu na dostřel II je v

Přečtených93x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce70x
Chystám se číst34x
Chci si koupit8x