Špion

Špion https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501179/bmid_spion-aj1-501179.jpg 4 14 4

Isaac Bell série

< 3. díl

Seznamte se s Isaacem Bellem. Nejlepší detektiv Ameriky v souboji s tajemným špionem ve zbrusu nové knize Clivea Cusslera. Mezinárodní napětí eskaluje a svět pomalu, ale jistě směřuje k první světové válce. Americký zbrojní průmysl utrpí obrovskou ztrátu, když jeden z nejlepších konstruktérů bitevních lodí spáchá sebevraždu. Nicméně sebevraždu provází řada podezřelých okolností a tak se do celé záležitosti vloží legendární detektivní agentura Van Dorn a její nejlepší detektiv Isaac Bell. Rozjíždí se tak řetězec událostí, které ukazují na širší spiknutí a Bell se ocitá v souboji s tajemným špionem, jenž je spojen s přísně tajným projektem Hull 44. V sázce není jen budoucnost Spojených států, ale bez nadsázky osud celého světa.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Spy , 2010


více info...

Přidat komentář

soukroma
09.04.2024 5 z 5

Parádní čtení, báječně jsem se bavila: už jsem zapomněla na skvělého Ničitele, a tohle je podobně výtečná retro krimi, střižená špionážním thrillerem. Turbulentní doba roku 1908, New York se svými gangy a zbohatlíky, špičková celonárodní van Dornova detektivní agentura, celosvětové zbrojení a výzkum a vývoj modernějších zbraní a lodí pro vojenské námořnictvo. Mocenské hrátky císařů, králů, prezidentů, válka nevyhnutelně na spadnutí, špioni a dvojití agenti za každým rohem, a do toho bezskrupulozní zločinci neloajální ke komukoli jinému než sobě a penězům. A právě s nimi se musí detektivové v čele s Bellem potýkat, a pocítí tu hrůzu na vlastní kůži i v nejbližším okolí. Hodně o maríně, zbraních, ale v závěru i o luxusních vlacích, tehdejší komunikaci a možnostech detektivů.
Jestlipak bude další díl...

Luigi1
28.09.2023 5 z 5

Opět velice dobře napsané ikdyž podle mě bych trochu ořezal


derminator
03.04.2023 5 z 5

Perfektní kniha od Cusslera, stvořil výborného Bella, jeho příběhy mě neobyčejně baví a zaporaka má vždy proti sobě luxusního. Knize nemám co vytknout dávám 100%. A těším se na další Bellovo dobrodružství.

oleg
01.02.2023 5 z 5

Dost dobrý dobrodružný příběh, sice bych to trochu zkrátila, ale jinak se to hezky četlo, určitě to stojí za přečtení.

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Justin Scott
americká

Kniha Špion je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce58x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x