Doktore, vy jste se zamiloval!

Doktore, vy jste se zamiloval! https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357362/mid_doktore-vy-jste-se-zamiloval-O14-357362.jpg 4 47 15

Irish Country série

< 11. díl >

Další milé pokračování oblíbené humoristické série z irského venkova. Její autor Patrick Taylor patří mezi nejprodávanější autory New York Times a Globe and Mail. Je zima roku 1967 a v útulném irském městečku Ballybucklebo leží sníh, mrazivé počasí však nedokáže zchladit lásku vřelých srdcí celého kraje. Nejde jen o lásku mezi mužem a ženou, jako u mladého doktora Barryho Lavertyho a jeho snoubenky Sue Nolanové, kteří plánují společný život, ale také o lásku churavého důchodce k věrnému psu, ba i o láskyplný vztah některých členů místní honorace k bohatství, kterému hrozí ztráty, nebo o hlubokou a neochvějnou lásku doktora Fingala Flahertieho O’Reillyho k domovu a lékařské práci, jež zde má už léta. O’Reilly a jeho ordinace sídlí v čísle jedna na Hlavní ulici už hezkých pár let. Není to tak dávno, co se tu otevřely dveře též O’Reillyho manželce, Barrymu Lavertymu a nové posile v ordinaci, jíž je doktorka Nonie Stevensová, vášnivá a sem tam popudlivá mladá žena, která se možná vždycky nechová, jak se sluší a patří. Právě do čísla jedna přicházejí pacienti mladí i staří se svými nemocemi – počínaje spalničkami až po vzácná, záhadná onemocnění krve. V důsledku nečekaného zvratu událostí teď ale hrozí, že O’Reilly o domov navždy přijde, pokud se celé městečko za svého doktora nepostaví a neukáže, že láska opravdu překoná všechny překážky.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Leda
Originální název:

An Irish Country Love Story , 2017


více info...

Přidat komentář

Kristy.Seb
10.03.2024 5 z 5

Kocka se klidně může dívat na krále, pokud si nezačne myslet, že je král myš.

Litovat se je nejen ztráta času, ale dokonce nejhorší možný zlozvyk, který může člověk mít.

A další příběh, který jsem četla s úsměvem. Takové pohlazení po duši.

Booky84
23.10.2023 5 z 5

Opět příjemné čtení pohodové knihy, kde láska a přátelství vždy zvítězí. Vétšina městečka drží při sobě a táhne za jeden provaz a vzájemně si všichni pomáhají. Krásné pohlazení pro čtenářovu duši.


mia.com
16.02.2023 4 z 5

Tento dil mi prisel jako jeden z tech lepsich. Navratu do minulosti uz bylo dost, takze mi ani nechybely. Tady se krasne rozviji mlada laska, chvilemi mozna az moc preslazene, ale odpoustim. Moc se mi ale libi detaily te doby, kdyz se chteji dva polobit, rozhlednou se, jestli nikdo nekouka.

Katka2382
13.10.2022 3 z 5

Také na mě byl tento díl trochu přeslazený,ale to se vzhledem k názvu dalo čekat.

Bedřich63
03.11.2021 4 z 5

Další krásný díl série o venkovských doktorech, jejich pacientech a přátelích. Jako vždy parádní popisy přírody, jídel, lidských charakterů, vztahů a nemocí. V tomto díle už na mě bylo trochu moc cukrování a milostného toužení. Proto jen 4*.

bekule
01.10.2021 5 z 5

4,5
Po pro mě slabších válečných dílech, je tento už zase slovy Donala,Kinky a spol. opět v cajku. Jen se mě zdá že na úkor řešení různých životních situací ubylo nemocí a Fingalovsky svérázné doktořiny.

pepa4081
05.05.2021 5 z 5

V dalším pokračování mé oblíbené série se již autor nevrací k válečným letům. Vypravování neprobíhá ve dvou liniích, jako v předchozích několika knihách, ale drží se jen událostí ze současnosti (tedy z pohledu hrdinů – okolo roku 1967). Byl jsem zvědav, kdo z doktorů se zde zamiluje. Nakonec jsem byl překvapen – můj tip mi nevyšel. Někdo se nám skutečně zamiluje, ale i jinak je tentokrát celá kniha především o lásce. Nechybí ani potíže, které doktoři musí tradičně vyřešit, takže to není zase úplný slaďák. Opět se mi velmi dobře četla a celou sérii srdečně doporučuji.
Velmi uspokojivé.

helenkan
07.03.2021 4 z 5

Další díl plný krásných vztahů všech těch lidiček v jedné vesnici. Obdivuhodný přístup doktorů ke svým pacientům . Jen můžeme tiše závidět. Mám ráda tuhle sérii plnou pohody. Skvělé čtení k odpočinku.

intelektuálka
02.01.2021 4 z 5

Na začátek nového roku jsem si vybrala odpočinkovou knihu z irského severu ....

A bylo to pozitivní a láskyplně čtení - o lásce v několika podobách :

" Ve starověku se láska rozdělovala na tři stupně :
- éros /tělesná /
- filia /hluboká náklonnost /
- agapé /soucitná a pečující / ...
A všechny tři jsou v této knize zastoupeny více než bohatě.

A navíc vztah obyvatel vesničky Ballybucklebo k sousedství, ke zvířátům...
A na závěr ta hostina s hovězí pečení Wellington - to bych ráda ochutnala ....

A když jsem si prohlédla obrázky z této oblasti u Belfastského zálivu, staré stavby a čisté prostředí s minimem civilizace - pěkná relaxace ....

orson
08.12.2020 4 z 5

Klasika, která vždy pobaví. I když poslední díly na můj vkus až trochu moc rozebírají pocity hlavních postav...

jindra3953
18.08.2019 5 z 5

Laskavý humor, krásné postavy, krásná krajina... Pohodové čtení. Všechny díly jsou pohlazením na duši.

jana79
24.02.2019 4 z 5

Muj oblibeny autor,lehce se cte,obcas se zasmejete. Dokonaly relax,proste super

hapac
24.01.2019 4 z 5

Opět prima čtení. Baže. Vyzkoušel už někdo recepty od Kinky?

markoj
20.02.2018 5 z 5

Mám tuto sérii velmi ráda, vždycky se těším na každý další díl. Milé, oddechové čtení, u kterého se člověk mimoděk dozví zajímavé věci z historie. Tento díl se četl moc dobře...

alnahu
05.02.2018 4 z 5

Tentokrát již v jedenáctý díl série o irském venkovském doktorovi.V tomto díle pokračujr vztah doktora Barryho a jeho snoubenky Sue,která odjela na stáž do Marseile a Byrry se nemůže dočkat ,aby se již vrátila a stala se jeho ženou .V této knize si přečteme o lásce milenecké o lásce k rodnému kraji ale i o láskyplné péči k pacietům,kterou jim dávají naši staří známí doktoři.Vřelá srdce obyvatel městečka Ballybucklebo ,jejich trable i radosti nám autor Patik Taylor líčí opět s humorem.Kniha se mi četla dobře.