Přistání

Přistání
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409243/mid_pristani-ITw-409243.jpg 4 3 3

Invazní kroniky série

< 2. díl

Od přední autorky bestsellerů, Morgan Rice, přichází dlouho očekávaná sci-fi série. SETI zachytil signál od mimozemské civilizace. Je ještě čas zachránit svět? "Skvělá zápletka, přesně ten druh knihy, který v noci nebudete moct odložit. Konec byl neskutečný cliffhanger. Okamžitě si budete chtít koupit další díl jen proto, abyste věděli, co se stane." –The Dallas Examiner (komentář ke knize Milovaná) "Další výtečná fantasy série plná cti, odvahy, magie a víry v osud... Doporučuji do knihovny každého čtenáře, který miluje dobře napsanou fantasy literaturu.” –Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (komentář k Vzestup draků) "Čte se skvěle. Musíte dočíst ještě jednu stránku a nechcete ji odložit." –FantasyOnline.net, ke knize Cesta hrdiny Potom, co SETI zachytil signál, uvědomuje si třináctiletý Kevin, že jen on může zachránit svět. Ale stihne to? Co musí udělat? A co mimozemšťané chystají dál?... celý text

Vydáno: ekniha , Morgan Rice
více info...

Přidat komentář

Lostindream
01.12.2019 1 z 5

U autorky je patrné, že píše spíše fantasy, než sci-fi. Projevuje se to jak na velmi obecném popisu technického zařízení, tak např. na vyobrazení mimozemšťanů (Přeměněných). Ti by mohli být vyměněni klidně za zombie. Bylo by to jedno. Místo kousnutí zombie je tu dech/polibek, pohybují se jako chladný synchronizovaný dav, necítí bolest, chovají se jako prázdné schránky.

Stejně jako u prvního dílu, sci-fi příběh je jen kulisa k příběhu 13letého hlavního hrdiny, který „vše vyřeší“ (stejně jako u 1. dílu si myslím, že by hlavnímu hrdinovi slušel věk spíše kolem 20 let). V tomto post-apokalyptickém světě stále řeší vztahy – „Uvidím někdy ještě maminku?“, „Pff. S Lunou jsme opravdu jen kamarádi.“, „Ta Chloe je moc hezká. Opravdu moc hezká.“, „Proč na tu Lunu ten kluk tak kouká? Ale nežárlím.“. Všichni ho litují, protože prý stejně umře. Navíc je to ten nejvzornější chlapec, který by ani v polorozbořeném vyprázdněném světě nechtěl projet v protisměru, protože mu to nepřijde správné.

Nicméně, když odvrátíme zrak od některých naivních pasáží, nad kterými není radno příliš přemýšlet, dostaneme se do docela fajn příběhu, který utíká celkem rychle.