Introvertka chodí na terapii

Introvertka chodí na terapii https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508676/bmid_introvertka-chodi-na-terapii-xE6-508676.png 5 157 27

Jaké to je, když se trápíte úzkostmi a depresemi? Komiksová umělkyně a známá introvertka Debbie Tung by o tom mohla vyprávět… A také vypráví ve svém novém komiksu. Jaké to je, když chcete mít pod kontrolou každý okamžik svého života? Stále dokolečka vymýšlíte možné a nemožné scénáře, jejichž společným mottem je katastrofa? Když máte pocit, že jste na světě úplně sami? Debbie kreslí příběh o tom, proč je dobré myslet na své duševní zdraví a hledat lidi, kteří jí mohou pomoci. O terapii, o tom, že i když máte pocit, že deprese a úzkosti aka černý pes s vámi bude pořád a že se dokonce položí na váš hrob (pochopitelně po předčasné a katastrofické smrti), pořád je šance ho od sebe odehnat. Komiks ocení lidé se zájmem o psychologické komiksy, čtenáři, kteří sami zažívají úzkosti či deprese.... celý text

Literatura světová Komiksy Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Everything Is OK , 2022


více info...

Přidat komentář

Veromika
12.04.2024 5 z 5

Příběh je psán komiksovou formou, kdy se zde otevírají závažná témata jako jsou deprese, úzkosti či panické ataky. Vysvětluje se zde, jak bychom se k takovým lidem měli chovat, abychom jim byli nápomocni a oporou, kterou v tu chvíli potřebují nejvíc. Určitě doporučuji každému si přečíst

ZůzaSomolka
13.02.2024 5 z 5

Kdybych měla psychické problémy, asi by mi kniha dala víc. Nicméně i tak jsou tam velmi přínosné myšlenky aplikovatelné pro všechny (dbej na odpočinek; když máš pocit, že to nezvládneš, vzpomeň si, kdy ses tak cítila naposled a vidíš, žes to zvládla apod.). Čte se to rychle, je to formou komiksu. Kniha má moc hezké ilustrace a vzbudila ve mě zájem si přečíst další komiksy od autorky.


libuse6749
10.01.2024 5 z 5

KOMIKS nemusí být jen značkou pro nenáročné, lehké, akční nebo vtipné čtení.

O svém strachu, o obavách, o pocitech, o svém selhání, vypráví ilustrátorka @debbietungart v novém komiksu natolik intimně, že si uvědomíte, že pokud netrápí podobné úzkosti nebo deprese právě vás, mohou s nimi bojovat lidé ve vašem blízkém okolí.

Debbie se rozhodla jít z kůží na trh a vydala skutečně silný příběh plný emocí, který však může být velmi inspirativní pro lidi, kteří mají podobná trápení. Pro mnohé z nic je ze všeho nejtěžší si připustit, že potřebují pomoci. Na stránkách krok za krokem ukazuje, jak sama sváděla vnitřní boj než se odhodlala k řešení. Dál předává poselství, nebát se vyhledat pomoc a nestydět se za svůj příběh. Už tento krok je ten nejstatečnější, co uděláte. Navíc v tom nejste sami, ikdyž si tak připadáte.

Za mě její nejsilnější komiks plný důležitých myšlenek, inspirativní a navíc může pomoci.

Librorumistka
30.12.2023 5 z 5

Tento komiks se opravdu povedl! Autorka zde zachycuje introvertku, která bojuje s úzkostí a rozhodne se navštívit terapii. Ústřední téma terapie a psychických problémů je zde citlivě a realisticky zachyceno. Tento komiks je jeden z mála, který se tímto tématem zabývá a už jen kvůli tomu jsem z něj nadšená. Kresba je zde navíc úchvatná, zároveň na některých místech konečně i získává krásné barvy. Tento komiks má za mě jedno velké ano!

Radějka
30.12.2023 5 z 5

Velmi přínosná knížka pro lidi, kteří se potýkají s psychickými problémy. Nejsme na to sami :)

Andy08
26.12.2023 5 z 5

Miluju, zbožňuju a maximálně doporučuju:)

lencin
11.11.2023 5 z 5

Velmi bolestné a upřímné čtení. Doporučuji všem, nejen introvertům

LadyCharlene
02.10.2023 4 z 5

Tak jsem to s Introvertkou zkusila znovu, po druhém díle, na kterém jsem nenechala nit suchou, s odstupem času se bez mučení přiznám že neprávem... mě tento díl dostal na kolena.
Běžně nelepíkuju, ale tentokrát jsem vypotřebovala rovnou dvě barvičky, tak moc jsem se s knihou ztotožnila. Bylo to velmi bolestné čtení, slzy tekly proudem, ale po přečtení jsem cítila úlevu, jako by se ta tíha z mého nitra vypařila. Pokud mi 1. Introvertka rozuměla, tahle se mi provrtala do hlavy, srdce a duše. Hvězdičku ubírám za konec - už to se to až moc točilo v kruhu, chápu, ale do knihy to šlo zkrátit.
Děkuji Debbie, tuto knihu zaručeně ještě otevřu. A jsem ráda, že jsem neodolala a koupila si ji.

JHoralka
19.09.2023 5 z 5

Opět skvělý komiks!

Meg1
15.09.2023 5 z 5

Miluju tu postavu Introvertky. V každé jedné knize....

Knižní střípky
14.09.2023 5 z 5

Nejnovější komiks o introvertce byl tentokrát jiný, než jsme zvyklí. Moc se u něj nezasmějete, ale vůbec to nevadilo.

Autorka se v něm rozhodla zpracovat svým nezaměnitelným způsobem závažné téma depresí. Velice lehkou a přístupnou formou se s tímto vážným problémem mohou seznámit klidně i mladší čtenáři.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

Dym
13.09.2023 5 z 5

K této knize jsem se dostala náhodou. Musela jsem čekat ve městě a sedla jsem si do knihovny a tahle knížka si mě prostě našla... a její četba pro mě byla velice silným zážitkem. Přečetla jsem ji na jeden zátah. Otevřelo mi to oči. Měla jsem nedávno panický záchvat a byla kvůli tomu u doktorky. Myslela jsem si že je to kvůli nějakým zdravotním problémům a když mi navrhla návštěvu psychologa, myslela jsem že je to zbytečné a že krevní testy ukáží právé jádro problemu a že jsem jen přecitlivělá a že to co prožívám je normální. Překvapilo mě že to co prožívám je tak podobné autorčině zkušenosti. Bylo to tak podobné až jsem měla ke konci knihy problém zadržet slzy. Otevřelo mi to oči

knidopel
17.08.2023 4 z 5

Milá knížka s citlivě podaným tématem úzkostí a depresí. Myslím si, že pohladí po duši všechny, kteří mají některý z těchto problémů. V dnešním shonu a neustálým se soustředěním a tlaku na výkon je téma velmi aktuální a potýká se s ním více a více lidí. Je skvělé, jak hezky dokázala autorka tuto problematiku zpracovat a zároveň čtenářům předat své zkušenosti.

janyska13
15.08.2023 4 z 5

Fajn komiks o tématu terapie a úzkostí.

vladku
13.08.2023 5 z 5

Komiksový styl má několik výhod. I dítě na prvním stupni kniha zaujme a začte se. Pro lidi zaneprázdněné i "zaneprázdněné", rychleji a snadněji ji přečtou. Současně obrázky mnohdy řeknou víc než samotný text, třeba i dvojnásobný text. Nejsem si vědom, že bych trpěl úzkostmi, depresemi, panickou atakou, takže berte můj názor s rezervou, ale kniha velmi dobře popisuje příznaky, praktické ukázky jak situací, tak terapie, tak myšlení dané osoby. Za mě má kniha hlavu a patu a je šance, že se ke čtení odhodlá i ten, pro koho je určena, který "chvátá, nestíhá, nestačí" a zapomíná na čas, péči o sebe. Zkuste ji, třeba vám pomůže.

LuiSummer_
02.08.2023 5 z 5

Kdybych tuhle knihu četla tak rok - půl roku zpátky, nejspíš by se mě dotkla ještě více. Měla jsem pocit, jakoby autorka vystihla naprosto všechny mé pocity, co jsem tehdy prožívala...což mě na jednu stranu lehce vyděsilo, protože jsem tomu nikdy nechtěla přikládat velkou váhu. Prostě jsi až moc citlivá, říkala jsem si...a je to zvláštní, protože jsem si i díky příběhu Debbie uvědomila, že je to svým způsobem za mnou - jasně vždycky budou horší dny, ale z toho nejhoršího jsem venku. A jsem za to neskutečně vděčná.

Inugoya
24.07.2023 5 z 5

Krásně a citlivě podaná knížka o tématu deprese, s kterou se v mnohém ztotožňuji, a vidím v ní odraz svého vlastního příběhu.

Snad jen s tím rozdílem, že nemám skvělého manžela a Kognitivně-Behaviorální terapie mně osobně vůbec nepomohla. Ale to je možná tím, že moje potíže pramení z chronického posttraumatického syndromu.

V každém případě mi ale kniha byla jemný pošťouchnutím k tomu, abych míň naslouchala svým vlastním vnitřním poháněčům a kritikům, a inspirovala mě, abych si v životě hledala cestičky, na kterých mi bude dobře.
Bez ohledu na to, jak malé budou.

Doporučuji.

Medvědářka
21.07.2023 5 z 5

Přečteno a doporučuji.
U Nakladatelství Portál vyšla další kniha o oblíbené introvertce.
Introvertka chodí na terapii od Debbbie Tung je tentokrát trochu jiná, než na co jsme zvyklí od autorky.
Chybí v ní ta jemná linka humoru. Zabývá se temnější stránkou života a to jak může náš život ovlivnit deprese. Jak k tomu může jednoduše dojít a nabízí nám možnost, jak se s ní poprat.
Tahle introvertka možná někomu otevře oči, nebo ukáže směr, kterým by se dalo vydat. Každého občas přepadají černé myšlenky. Jenže co se stane, když se nás nepouští ani po měsíci, nebo se hromadí delší čas? Připadáme si k ničemu, neatraktivní a prostě najednou nechceme být? Přepadají nás panické úzkosti, kdy je pro nás i problém vstát z postele a dojít si na wc. Před ostatními to možná umíme mistrně skrývat, ale uvnitř umíráme bolestí.
"Život je těžký a musíme si toho hodně prožít. Ale nemusíme na to být sami. "
Musíme v sobě najít tu odvahu a přiznat si, že potřebujeme pomoc. Nebát se o ni říct, i když si myslíme, že ostatní se nám vysmějí. Začíná tím proces uzdravení. Někdy trvá hodně dlouho se s tím vším smířit, ale pokud začneme uzdravovat sebe, uzdraví se i naše duše.
Tahle kniha je o zamyšlení a o ukázce toho, jak by se dalo pomoci. Ať už sobě nebo někomu blízkému. Někdy i obyčejné objetí vydá za tisíc slov a vědomí, že tu pro někoho jste a on pro vás, vydá za všechny peníze světa.

Kyri
07.07.2023 4 z 5

Forma komiksu mi přijde v tomto případě velmi vhodně zvolená. Obsah je působivý a může podpořit spoustu lidí, kteří se ve svém trápení cítí být sami. Ukazuje světlo na konci tunelu.
Jeden bod dolů šel za multi-problémy, aby se v knize mohl vidět skoro každý, za hlášku typu "i když si to myslíte, nemusí to být pravda" a propagaci pouze KBT, i když cest může být mnoho.
Ale klady velmi výrazně převažují tyto spíš kosmetické připomínky.

alsha
04.07.2023 5 z 5

Lehké čtení o těžkých věcech. Je to dar, když někdo umí o emocích a těžkostech niterného světa uvažovat, malovat a psát s takovou lehkostí. Moje první setkání s autorkou a určitě ne poslední. Děkuji za ukázání způsobu jak na to, nejen při pohledu do sebe, ale i kolem, obklopen citlivými dušemi...

Autorovy další knížky

Deborah Tung
anglická, 1990
2019  88%Ze života knihomolky
2019  91%Introvertka v hlučném světě
2020  85%Když se introvertka vdá
2023  92%Introvertka chodí na terapii

Kniha Introvertka chodí na terapii je v

Právě čtených1x
Přečtených176x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených19x
Knihotéce45x
Chystám se číst65x
Chci si koupit27x
dalších seznamech4x