Inteligentní pes

Inteligentní pes https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399058/bmid_inteligentni-pes-b1P-399058.png 4 12 5

Pokud patříte k obvyklým majitelům psů, máte ke svému čtyřnohému příteli zhruba stejně blízký vztah jako ke kterémukoli jinému členu rodiny. Sdílíte s ním obvyklé každodenní činnosti, hrajete si i společně odpočíváte Kolik toho ale vlastně víte o tom, co se odehrává v jeho chlupaté hlavě? Předpokládáte, že jeho smysly jsou víceméně stejné jako lidské? Vědecké studie týkající se psů bývaly ještě nedávno vzácné, ale v současnosti už je naštěstí všechno jinak. Během posledních dvou dekád se dříve opomíjené výzkumné projekty na téma inteligence a vědomí psů vyšvihly na výsluní popularity. Rozličné univerzity po celém světě zakládají laboratoře pro výzkum chování psů a zabývají se nejrůznějšími aspekty psího vnímání a chování. Výsledky jejich práce přehledně shrnuje tato publikace.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Esence
Originální název:

Is Your Dog Psychic? , 2017


více info...

Přidat komentář

Sirina
02.10.2023 3 z 5

Kniha je moc pěkně graficky zpracovaná. Dozvěděla jsem se pár zajímavostí, o kterých jsem netušila a jsem ráda, že byly doplněny o studie a různé pokusy. Poslední kapitolu už jsem jen rychle přelétla. Většina her se nedá provádět bez pomocníků a to mi trochu vadilo.

Veruru1981
31.03.2023 1 z 5

Prijde mi, ze je to kniha plna dohadů a nektery veci vubec nesedi... Hlavne v casti, co psi maji nebo nemaji radi... Takze za me kniha k nicemu, nic mi to nedalo.


_Lucie_97
26.12.2022 5 z 5

Skvělá knížka plná zajímavých studií a informací o naších čtyřnohých miláčcích.

hu_87
16.09.2021 5 z 5

Vydařená, pěkně zpracovaná knížka. Rozebírají se zde především psí smysly (často spojené s nějakou praktickou radou - např. jakou barvu hraček upřednostnit, aby jí líp viděl na zeleném podkladě-trávě nebo tak. Autorka zmiňuje i různé experimenty, které byly se psy provedeny.

J.books
25.08.2020 3 z 5

Zajímavá kniha, která nabízí netradiční pohledy na inteligenci psa, rozebírá čich, zrak apod.