Pravda krvácí

Pravda krvácí https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139922/bmid_inspector-rob-brennan-pravda-krvaci-hK2-139922.jpg 3 34 10

Inspector Rob Brennan série

1. díl >

Tony Black je britský autor detektivních thrillerů, jehož knihy sklidily u zahraničních čtenářů zasloužený úspěch díky napínavým zápletkám a propracovaným postavám. V knize Pravda krvácí představuje inspektora Roba Brennana, který se ujímá vyšetřování vraždy mladé dívky, jejíž tělo někdo navíc krutě zohavil. Práci mu komplikuje nejen přístup jeho nadřízené, typické kariéristky, ale i nepřátelství některých kolegů a také jeho vlastní démoni minulosti, s nimiž se musí vypořádat.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Truth lies Bleeding , 2011


více info...

Přidat komentář

maličkán
10.03.2024 4 z 5

Povedená krimi bez hluchých míst. Napětí od začátku do konce.

Merlinit
22.04.2021 1 z 5

Hlavní hrdina protivný až do morku kostí, jeho do nebes vynášená hnutí mysli plytká a banální až hrůza. Sebestřednost, patos, pozérství, blahosklonnost a elitářství se musí umět podat, abych v něm nalezla zalíbení - tady nestojí za zlámanou grešli. Příběhu schází logika, celé je to nedotažené. Překladatel má potíže rozeznat význam jednotlivých slov: "bolestné" a "bolestivé" pro něj znamená totéž. Celé mi to nějak připomnělo literární pokusy Adriana Molea.


cantona
05.01.2020 5 z 5

Tak toto byl povedený počin. Příběh odsýpal jedna báseň a v podstatě bez hluchých míst. Jediné co bych autorovi vytknul je popis postav. Vždyť já ani pořádně nevím jak hlavní postava detektiv inspektor Brennan vypadá... Jinak jsem byl spokojen. Určitě si přečtu druhý díl...

moudivlacek
15.12.2018

Velice povedený thriller, inspektora Roba jsem si oblíbila hned od začátku, hlavně proto, že nebyl patolízal vrchnosti, šlo mu hlavně objevit pravdu a objasnit zločin. Nyní má Rob nad sebou "šéfky meč" a jen díky usilovné práci, velké dávce štěstí a skvělému týmu, který mu pomáhá, se podaří, co podařit se má. Dokonce si uleví i ve svém srdci, protože se zároveň podaří objasnit i neuzavřenou vraždu oběti, která mu byla velmi blízká.
O tom, co mu ale provedla jeho milenka psycholožka, se nedá říct nic víc než hnus.
Jsem zvědavá na další díl.

trudoš
30.07.2017 3 z 5

Britský spisovatel Tony Black rozehrává moderní thriller dle pravidel drsné školy, jenže z toho dělá lehce kýčovitou podívanou. Kýčovitou ve smyslu předpřipravených zvratů, zbytečného násilí a hlavně nepodstatných osobních trampot. Přiznám se, že mi už začínají vadit všechny ty pohnuté osudy, které mají každou jednu postavu vyprávění zasadit do plačtivých souvislostí. Když se k tomu přidá rozhodování, zda opustit manželku kvůli milence, začínám si říkat, jestli by autor raději nechtěl napsat román pro ženy namísto temné kriminálky.
Co však funguje překvapivě dobře, je absurdní uvažování lidí z odvrácené strany naší dokonalé společnosti. Především jejich absence emocí, jde-li o lidský život, nedej bože o život novorozence. Doslova mrazí z toho, jak se putující nemluvně rychle stává obchodním artiklem, s nímž se zachází jako s televizí. Když se prodá, fajn. Když upadne a rozbije se, smůla, ale na světě je ještě tolik dalších... Suma sumárum, za mě lepší průměr, ale nic nového pod sluncem.

mulder
15.12.2016 4 z 5

Z této knížky jsem si "nesedl na zadek", ale byl jsem spokojený. Hlavního hrdinu se musíte naučit mít rádi, je trochu jiný, než by si čtenář přál. Příběh slušný a hlavně dobrý konec, to mám rád.

haluz
03.11.2016 odpad!

Tak tuhle knihu jsem málem ani nedočetla - neskutečně nesympatický vyšetřovatel!!

sally21
28.07.2015

Kniha se mi moc líbila, dobře napsané komisař dobrý i děj, teď čtu Vražednou míli a taky dost dobrý :-)

jefff
30.10.2013 4 z 5

Parádní krimi se sympatickým inspektorem, který není zrovna dvakrát populární mezi kolegy. Případ je dobře vystavěn a celou knihu dle klasicky konstruovaného příběhu sledujete případ zavražděné dívky. Konec je zdařilý a pointa je inteligentnější nežli jsem čekal. Black překvapil.

Izu
30.05.2013 4 z 5

Kniha se mi moc líbila.Trochu jsem si musela zvykat na postavu Brennana,který není úplně typickým policistou a jeho charakter taky nepatří k těm nejlepším.Ale nakonec si ho musíte oblíbit,i jeho humor.Těším se na další pokračování.

Autorovy další knížky

Tony Black
australská, 1972
2012  68%Pravda krvácí
2013  62%Vražedná míle

Kniha Pravda krvácí je v

Přečtených40x
Knihotéce90x
Chystám se číst16x