Ohavnost

Ohavnost https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524007/bmid_ohavnost-65243ebb16958.jpg 5 8 5

Immortal Hulk série

< 4. díl >

Rick Jones zemřel a zmizel. Kdysi Býval Rick Jones Hulkovým nejlepším přítelem. Byl u něj v den, kdy se Hulk zrodil. Když byl Hulk jen nemyslícím násilníkem, věřil v něj pouze Rick. Ale teď někdo exhumoval a ukradl jeho tělo! Immortal Hulk chce vědět proč. Při cestě za hledáním odpovědí musí Bruce Banner čelit děsivým gama experimentům a bezcitnému zabijákovi, který mu jde po krku. A když Immortal Hulk ztratí svoji sílu, nastane čas pro návrat Joea Fixita!... celý text

Přidat komentář

Terva
19.01.2024 5 z 5

„Ptal se, co se s ním děje.
Pak vydal takový přiškrcený zvuk,
jako kdyby mu něco sevřelo hrdlo.
A jeho proměna začala.“


Po předešlém nezdaru, kdy se mi třetí Hulk v Pekle skoro vůbec nelíbil, jsem byl rozhodnut už si z této série nic nekoupit. Ale když jsem v knihkupectví viděl tu nádhernou obálku, řekl jsem si, že i kdyby obsah za moc nestál, už jen ta kresba za to rozhodně stojí. Skoro se zdráhám věřit, že to nakreslil Ewing Bennett, který kreslil i Hulka v Pekle. Jenže, když jsem tento komiks četl došla mi zvláštní věc. Nemám rád červenou barvu a předešlé dobrodružství je převážně v červeném provedení. Kdežto tento Hulk je skoro celý zase v původní zelené barvě. Tak jsem si vždycky Hulka představoval a tak jej představují i jiní – v zelené.

Citát: Snědl jsem člověka. Byl otravný.

Hulk už tu není tak anorektickej, jako minule, by naopak má tu svou baculatou zelenou postavu. Chová se „přirozeně“ a hlavně už zase hází skvělé hlášky. To je to, co mi ve třetím svazku chybělo. Už je to zase ta správná velká zelená bestie, rozsévající zkázu a sem tam házící nějakou tu akční hlášku. Například: „No jo, no jo. Viděl jsem filmy – Netopýří týpek vždycky zvítězí. Pujč mi ho.“ Sice tu zase tak trochu skáčeme z jednoho místa na druhé, ale není to tak zmatené. Najdete v tom řád. Kresba je tentokrát perfektní. Já jsem spokojen, vyzařuju gama paprsky a prskám blahem.

Citát: Bruce Banner se podvědomě neustále snaží životy zachraňovat.

Atlantis
31.12.2023 4 z 5

Od minula naštěstí ubylo filozofování a jsme zase zpátky u toho nechutného Nesmrtelného Hulka. Zase jsme dostali řádku odporností a já se bavil.


GoodGames
01.11.2023 4 z 5

Táto séria s Hulkom ma baví. Je to hororovo ladené, má to fajn nápady, plno monštier a veľa drsných bitiek. Síce to nepatrí k nejakým zásadným superhrdinským komiksom, no je to taká fajn jednoduchšia zábava, v ktorej je Hulk poriadne charizmatický a nebezpečný. Mne sa táto jeho poloha páči, je totiž podobná filmu od Anga Leeho z roku 2003, v ktorej bol Hulk nebezpečné ničivé monštrum a nie blbý truľo na vtipné scénky ako v posledných filmoch od Marvelu.

hroubek
29.10.2023 4 z 5

V minulém díle se scénárista Al Ewing rozhodl lehce filozofovat. Co taky jiného, když jste v pekle a vstupní dveře otevřel váš mrtvý otec, který vás chce využit ke zničení světa živých. Osobně mi tolik nesedlo, ale teď po přečtení čtvrtého dílu v tom začíná vidět hlubší smysl a cítím, že s dalšími díly se mi začne skládat celkový obrázek a pointa.

Ewing se rozhodl pro velmi svižný a akční děj, který je vyplněn funkčními dialogy. A já jsem si u toho chrochtal blahem a po celou dobu jsem si říkal, že je to hodně dobré a baví mě to. Užil jsem si zvraty, akci a celkové směřování příběhu. Doporučuji si pro lepší četbu zjisti něco o tom, kdo je Rick Jones a jakou roli sehrál v marvelovském vesmíru. Určitě nebude na škodu si vyhledat také jméno Joe Fixit.

O kresbu se znovu postaral Joe Bennet a z mého pohledu odvedl velmi dobrou práci. Jeho kresba je přesná a výstižná. Nikdy nemáte pocit, že byste se v ní ztráceli, nebo vám unikali jisté detaily, které jsou důležité pro příběh. Bennet se vyřádil na Hulkových proměnná, které působí jako z hororu a ukazují velkou bolest, jenž Banner prožívá. Akce je taky dost povedená, přehledná a umí být v rámci možností i dost drsná. Za mě tedy spokojenost.

Tento díl mi hodně sedl, a jako čtenář jsem si ho užil. Je to dobré a zábavné čtení, které nás nutí přečíst celý komiks na jeden zátah a pak o něm přemýšlet. Fakt se těším na další díl, protože mě tenhle příběh dost baví a chci vědět jak bude pokračovat a jaká bude jeho pointa. Čtvrtý díl mi udělal velkou radost a čekání na další díl bude dlouhé.

fvalek
28.10.2023 5 z 5

Wow, tak tohle byla vážně ohavnost. Nevím, co se to s Hulkem děje, ale tahle nová pekelně magická zombie verze se mi moc líbí. Mnohem víc, než Hulka zasazovat do vojenského prostředí. Celková zápletka s peklem, zásvětím a gammou, která překračuje lidské chápání a je tak nějak transcendentální, je naprosto skvělá a zajímavá. Více Hulků, ať už různí hostitelé nebo jen více Hulkových osobností, znamená více zábavy. Děsivé zvrácené souboje ve vojenských laboratořích, snědená srdce nebo jen ohyzdné hulko-harpyje... Já se prostě nestačím divit. Sice se v tomhle příběhu špatně orientuje, nebo alespoň já pořád tak nějak nevím, která bije, ale je to prožitek. Jen bych možná vzhledem k dosavadnímu "nevydávání" Hulka udělal nějaký rychlý přehled postav a existujících Hulků, protože v tom se vážně ztrácím... Ale je to čtvrtý z patnácti dílů, tak to ještě nabere spád i rozuzlení, těším se! :)

Autorovy další knížky

Al Ewing
britská, 1977
2022  82%Nebo je obojím?
2022  76%Zelené dveře
2023  63%Hulk v pekle
2023  90%Ohavnost
2024  90%Ničitel světů

Kniha Ohavnost je v

Přečtených10x
Knihotéce7x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x