Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky

Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166619/bmid_ikona-bila-puma-advokat-chudych-zap-Af2-166619.jpg 4 71 14

Ikona: Je rok 1999. Ruskem zmítají předvolební boje. Vítězství ultrapravicového politika Igora Komarova se zdá jisté - dokud na Západ neproniknout zprávy o jeho tajném programu, při nichž naskakuje husí kůže. Sir Nigel Irvine, bývalý šéf britské rozvědky, zorganizuje odvážnou výpravu, která má Komarova zastavit. Bílá puma: V horách západní Kanady se narodí vzácný exemplář pumy, sameček se srstí bílou jako sníh. Už jako mládě je odvážný, vynalézavý a má chuť se učit. Prozkoumává okolí, plíží se za veverkami a kočkuje se se svými sestřičkami. A když dospěje, musí využít všech nabytých dovedností - ba ještě víc - k tomu, aby přežil. Uprostřed krásné divočiny totiž číhají mnohá nebezpečí, včetně dvojice lidí, která se ho snaží dostat za každou cenu. Advokát chudých: Úspěšný právník Michael Brock je v jednom kole. Dělá kariéru, nemá čas obírat se vlastním svědomím. Nemá čas ani na své soukromí, dokud mu nečekané setkání s mužem bez střechy nad hlavou neobrátí svět vzhůru nohama. Kolegové v podniku se náhle chovají jako nepřátelé. A Michael sám přijme zaměstnání, o němž před tím téměř netušil, že existuje - stane se advokátem chudých. Zápisník jedné lásky: Nathan Calhoun nikdy nezapomněl na dívku, kterou potkal v létě roku 1932 a která mu učarovala navždy. Stránky zápisníku se plní vzpomínkami na první schůzky s Ally, na dlouhé odloučení - a na osudový den, kdy se Ally po čtrnácti letech vrátila, aby Nathanovi řekla, že se bude vdávat.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Icon/The WhitePuma/The Street Lawyer/The Notebook , 1992


více info...

Přidat komentář

Luigi1
27.08.2023 4 z 5

Začátek pomalý ale pak to šlo

Milonak
17.07.2023 4 z 5

Každý příběh patří obsahově do jiné "škatulky", nicméně převážně je to v součtu takové příjemné počtení, místy směřujících k červené knihovně. Příběhy mezi 3-4*, dám 4.


Kate72
01.12.2020 4 z 5

Knížku mi půjčila mamka. Myslím, že v knihovně bych o ni nezavadila. Ale musím říct, že docela slušný počteníčko. Každý příběh jak se říká z jiného těsta a o to, to bylo zajímavější.

Jája92
24.09.2020 4 z 5

Z mého pohledu byl výběr knih vcelku povedený, ovšem hned první příběh Ikona mě příliš nebavil, na mě tam bylo příliš postav, politiky a chaos. Hned další příběh Bílá puma mě naopak příjemně naladil do čtení, i když mi bylo u toho smutno. Advokát chudých je zajímavě zpracovaný příběh, který se mi četl velmi dobře, i díky tomu, že od autora jsem již měla možnost číst jiné dílo. A poslední romanticky laděný příběh je vyprávění o velké lásce, který je i zfilmovaný

inachisio
30.08.2020 4 z 5

Tento výběr mi sednul. Konečně to bylo zase něco jiného, jak příběhem, tak stylem psaní.

Květinka008
04.04.2019 3 z 5

Opět docela zdařilý výběr, nicméně tento pro mě trochu slabší. Ikona je dost dobrá, ale změť jmen a události na přeskáčku v této podobě dost nezachytitelné. Pumu jsem začala číst a nedočetla, bylo mi z toho smutno. Advokát chudých nejlepší. Zápisník jedné lásky mi přišel rozvleklý v minulosti a potom rychle hnaný současností. To by spíše chtělo delší knihu. Jsou i lepší výběry a zkrácená zpracování knih.

Kekik
26.12.2017 5 z 5

Krom Ikony jsem před lety přečetla všechny příběhy.

bee88maja
04.10.2016 4 z 5

Každý z úryvků měl něco do sebe, nejvíc mnou však pohnul Advokát Chudých a Zápisník jedné lásky. Možná to zní jako klišé, ale když ve vás slova dokáží vyvolat emoce a proudy slz. Není o čem víc diskutovat :).

1v8na
15.02.2016 5 z 5

Tuhle knihu jsem si našla v domácí knihovně a to jen kvůli knize Zápisník - v češtině přesněji Zápisník jedné lásky.
V knize je dojemný příběh plný emocí a lásky. Je až s podivem, jak moc se mohou dva milovat i po padesáti letech společně prožitého života.
Kniha má opravdusilný příběh a na konci jsem plakala dojetím.

Romanka89
21.01.2016 4 z 5

Zkrácené verze různých žánrů světového čtení (plné jsem nečetla). Už je to sice pár let co jsem knihu četla, ale vím, že každý román mne něčím zaujal, a také si vzpomínám, že Zápisník jedné lásky byla snad první a jediná kniha, která mne dojala až k slzám. Krásné čtení na dovolenou.

JiříM
13.10.2015 3 z 5

Ikona a Zápisník mě nikterak neoslovily. Ale Puma a Advokát velice.

lovemika
27.11.2014 5 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že Ikona je dílo, které by mě mohlo zaujmout, ale přečetla jsem ho jedním dechem a v plánu mám sehnat plnou verzi. Bílá puma mě trochu zpomalila, přírodu vnímám radši sama nebo prostřednictvím televize, takže to nebyl zrovna můj šálek kávy. Advokát chudých mě ale zase moc pěkně nastartoval a Zápisník jedné lásky? Prostě klasika.

Zuzzule
21.07.2013

Tuto knížku mám asi nejraději - sešli se v ní výborní spisovatelé. Do doby, než jsem si přečetla Ikonu, mi podobné žánry nic neříkali, ale teď už mám doma i nezkrácenou verzi a těším se až si ji přečtu. Žánrově nejblíže mi byl Zápisník jedné lásky (byl i zfilmován). Velice dobře se četl. Je to krásný příběh lásky, který má zajímavé rozuzlení - určitě bych doporučila přečíst.

evajs.evajsek
23.07.2012 5 z 5

Knihu netřeba vychvalovat, Ikona, Advokát chudých, Bílá puma, Zápisník jedné lásky - různé žánry světového čtení, ideální na dovolenou

Autoři knihy

Frederick Forsyth
anglická, 1938
John Grisham
americká, 1955
Nicholas Sparks
americká, 1965
Ronald Douglas Lawrence
britská, 1921 - 2003

Kniha Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky je v

Právě čtených1x
Přečtených129x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce102x
Chystám se číst21x
Chci si koupit3x