I v nemoci si buď přítelem

I v nemoci si buď přítelem https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153797/i-v-nemoci-si-bud-pr-153797.jpg 4 24 4

Co se děje s člověkem, když onemocní? Jaké má pocity? Jak se vyrovnává se svým změněným stavem? Ke svému prospěchu nebo ke své škodě? Jak se zachová, stane-li se nemoc chronickou? Jak se zachová, budou-li přetrvávat následky onemocnění? Jaké důsledky přináší nemoc pro jeho vztahy s nejbližším okolím, jaké pro profesionální kariéru?... celý text

Přidat komentář

DreamerX9
08.04.2024 5 z 5

Čteno s novým vydáním. Knihy od pana doktora jsem již četla ale tahle byla velmi překvapivá. Skoro jako sedět s panem Honzákem na kávě. Líbilo se mi jak je kniha komplexní a velmi zajímavé názory ohledně psychosomatiky. Také i myšlenka toho "buďme rádi za tělesné příznaky právě oni nám znatelně ukazují že v těle nebo s tělem či myslí něco není ok"

MarkCarter
10.08.2021 5 z 5

Čítal som aktualizovanú verziu, ktorá bola vydaná po 33 rokoch a je zároveň dôkazom, že myšlienky obsiahnuté v tejto knihe sú nadčasové a stále aktuálne. V skratke je to kniha o tom, ako psychika vplýva na naše zdravie a naopak, ako naše zdravie vplýva na psychiku. Nečakajte však žiadne konkrétne postupy na riešenie konkrétnych problémov. Skôr univerzálne rady a témy na zamyslenie. Táto kniha mi pomohla rozšíriť perspektívu a preto ju hodnotím ako jednu z najlepších “self-help” kníh aké som čítal.


iceVS
06.06.2021 4 z 5

Z mého pohledu je kniha spíše filozofickým pojednáním. A tudíž jsme se trochu nesešly. Ale je to ryze subjektivní hodnocení...

ifone
28.06.2013 4 z 5

Knihu jsem využila pro svou seminárku o Rakovině v rodině. Zároveň v té době můj otec bojoval s touto nemocí... Bylo zajímavé si přečíst, jak lidé reagují, co by vlastně člověk neměl dělat a říkat, a přitom to považuje za nejvhodnější, a co by naopak měl říkat a jak by se měl chovat k nemocnému.