I takový je život

I takový je život
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70041/i-takovy-je-zivot-70041.jpg 4 8 8

Příběh současné dívky je o hledání životní cesty i životního partnera. Po maturitě se dvě kamarádky Adéla a Magda vydají na letní tábot s výukou němčiny. Tam se obě dívky, které dosud neměly žádné sexuální zkušenosti zamilují do vojáků základní služby. Prožijí krásné léto, pak však oba mládenci končí vojnu a odjíždějí do Prahy. Adéla nastupuje svoje první problematické zaměstnání a prožívá nepříjemné zkušenosti. Vystřídá několik nezávazných vztahů, prožije velikou lásku k ženatému muži, aby nakonec zakotvila tam, kde to nejméně čeká. ... celý text

Přidat komentář

Veber
22.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Uf, ke konci jsem byla zmatená, když s Adélou chtěla mluvit Veronika která pálila za Alešem. Pochopila bych Niku, ale pár stran dozadu se vyskytovala Nikola! Sice jsem knihu přečetla rychle, ale stejně rychle mi sejde z mysli. Adéla mi k srdci nepřirostla. Nevím zda vlastně někoho milovala. Na to, že o sobě tvrdila, že je nezajímavá a obyčejná za ní pálilo nějak moc kluků. Zajímal by mě spíše osud Vojty (fakt chudák) nebo Otty a paní Hany:-) A pak jsem měla problém s jazykem knihy. Takhle prostě lidé v reálu nemluví ani nepřemýšlí. To by se hodilo možná do románu z první republiky. Chtěla jsem zavzpomínat na mladá léta a první lásky, ale tohle byl trochu přehmat. Rozhodně zaujaly německé věty a fráze (ale fakt by se někdo za 10 dnů na táboře naučil německy tak, že by pak mohl tlumočit?).

Znedla
02.07.2017 2 z 5

Tak bohužel, já mám trochu jiný názor, než pavlinkaa.
Kniha mi přišla jako naprostá slátanina, kromě příběhu mi hrozně vadily překlepy a nesouvislá spojení ve větách. Jindy si toho v knihách moc nevšímám, ale tady to bylo dost markantní a do očí bijící.
Adéla mi byla silně nesympatická svou nerozhodností a hlavně tím, jak ke všemu přistupovala. V 18 jsem byla pěkné kvítko, ale že bych někoho milovala celým svým srdcem a spala s někým jiným, to mi přijde ujetý. Obzvlášť když vím, jaké to je zamilovat se až po uši, nemyslet na nikoho jiného - každý den, každou hodinu, každou minutu - to si pak nepustíte k tělu nikoho jiného. Před lety jsem se takhle zamilovala do svého, tenkrát svobodného manžela. A ani dnes bych mu nedokázala udělat, to co Adéla. Holt I takový je život :-)
Každý to má asi jinak, já si na konci spíš říkala, co bude s Vojtou, jak tam to asi dopadne. Dočetla jsem jen proto, že jsem zvědavá ženská. Asi už jsem na takové knížky stará, ve 13-ti by se mi možná příběh líbil :-)


pavlinkaa
30.06.2017 5 z 5

Uf, to byla síla. Ze začátku mě čtení moc nebavilo, jsem zvyklá na romány od paní Lanczové .... No, myslela jsem si, že se budu muset do čtení nutit a ono ejhle po pár stránkách jsem zjistila, že nějaké nucení vůbec není třeba. Příběh mě tak zaujal, že jsem četla kdy jen to šlo. Bylo to smutné, Adéla mi byla sympatická i přes její tápání, nerozhodnost, rozmazlenost a mrzí mě, že jí nevyšel vztah s Patrikem. Ach jo, i slza mi ukápla. Určitě doporučuji k přečtení.