Hypotéza lásky

Hypotéza lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474968/bmid_hypoteza-lasky-7eI-474968.jpg 3 42 9

Romantická komedie o dívce, která se snaží přijít na to, kým je. Caro je neuvěřitelně chytrá. Miluje vědu, v kapse má stipendium na vysokou a splňuje téměř všechny představy rodičů o tom, jak má vypadat ideální dítě. Čeho se jí však nedostává, je sebevědomí. Neustále o sobě pochybuje, takže když se doslechne o tom, že vědci testují pilulky, po jejichž užití se člověk stane pro své okolí neodolatelně přitažlivým, rozhodne se je vyzkoušet. To, co následuje, její nejistoty ale nerozptýlí. Má o ni její dlouholetá tajná láska zájem ze své vlastní vůle, nebo za to mohou tabletky? Jsou city k její nejlepší kamarádce vedlejším účinkem? A proč o ni projevuje nepatřičný zájem i její pes?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Love Hypothesis , 2020


více info...

Přidat komentář

Vikinka224
26.10.2022 1 z 5

Vyhozené peníze, Genji01 to vystihla dokonale.

zsykorova
19.05.2022 3 z 5

Tahle knížka mě velmi překvapila. Děj utíkal rychle, skvěle to plynulo. Hlavní hrdinka Caro mě občas štvala, vědecké části byly celkem nudné, ale hodily se do děje. Kaiko byla úžasná, Gabriela se naopak mou oblíbenkyní nestala. Líbil se mi text písničky i vývoj vztahu s Harukim. Haruki se oficiálně dostává na seznam knižních manželů a Kaiko se stává mojí ženou. Nejlepší postavou ale stejně zůstává Vati.


Genji01
22.04.2022 odpad!

Z knihy, která mě nudila se stala kniha, která mě nasrala. Z následujících důvodů:

1) To, že přihlašovací údaje univerzity jsou bez diakritických znamének NENÍ rasismus.
2) To, že člověku přijde odporný lesbický sex NENÍ homofobie.
3) “Možná bychom ti mohly pořídit takový ten robotický hlas, jako má Stephen Hawking.”
“... tohle je hodně urážlivé.”
“Vůči komu? Robotům? Mrtvým lidem?”
“Netuším. Jen vím, že podle veřejného mínění bys neuspěla.”
Takže tvrdíš, že je to urážka, ale nedokážeš si obhájit co konkrétně je na tom urážlivého ani vůči komu. Takže to asi není urážka, ne?
4) To, že dospívající holce není komfortní bavit se o sexu s otcem NENÍ ani sexistické, ani neslušné.
5) Vysmát se kamarádce kvůli tomu, že se ovívá vějířem, NENÍ rasismus.
6) “Už nemám žádné použité spodní prádlo.”
“Můžeš si vzít moje.”
“Myslím někoho opačného pohlavíl.”
“To je homofóbní.”
NENÍ!
7) “Ty se na základě toho, jak moc jsi bílá, etnicky zaměřených vtipů účastnit nesmíš. Druhá světová válka byla děsná a tak dále, ale ve skutečnosti nejsi židovka, takže jsi nikdy nebyla utlačovaná. Vati samozřejmě nárok má.”
CO PROSÍM????

Po tomhle odstavci házím do koše. Je mi líto vyhozených peněz, ale na druhou stranu mě hřeje vědomí, že bude v ČR o jeden výtisk míň.

Vážně je v pořádku, aby kniha zaměřená na náctileté hlásala takové žvásty? Že se máme bičovat za zločiny lidí, se kterými nemáme nic společného? Že pokud člověk vyjádří nesouhlas s chováním druhého, jde hned o rasismus? Že si člověk nemůže udělat srandu, aby se to náhodou někoho nedotklo? V tomhle dnes opravdu žijeme?

lenkazezapadu
15.02.2022 4 z 5

4,3/5

Typických romantických knížek jsem sice nepřečetla tak moc, ale i tak mám pocit, že mě něčím nepřekvapí a dost často mě nudí. Hypotéza lásky mě ale svým stylem opravdu zaujala a rozhodla jsem se, že ji dám šanci. A nelituji.

Moc mi sedla hlavní postavy Caro, ve které jsem se často viděla (až na to, že ve fyzice se totálně plácám ). Nejdřív mi přišla Gabriela jako správná kámoška a Keiko spíš mi připadala ne úplně fajn, ke konci se ale můj názor obrátil. A teď obě dvě hodnotím pozitivně, i když chyby mají

Konec jsem odchadla až v posledních cca 15 stranách. A to je co říct. Moc se mi líbilo, jak byl napsán a… to si musíte přečíst, abyste mi porozuměli

mia.com
19.10.2021 3 z 5

Postavy jsou fajn, zapletka taky ujde. Myslenky hlavni postavy a hlavne vedecke casti byly celkem nudne, takze jsem obcas neco preskocila. Plus je podle me otevrene mluveni o sexu, ktery k veku cilovky patri. Celkove je to takova mila prumerna oddechovka na jedno precteni.

Libris_Na_Ex
30.09.2021

S touhle knihou jsme se dost minuly.
Není vyloženě špatná, ale není pro mě. Doufala jsem, že mi prostředí vědy a humor sedne, ale na mě to vůbec nefungovalo a na knihu jsem se nedokázala soustředit.
Takže odkládám jako nedočtené.

knihavmemzivote
25.09.2021

Poslední dobou se mi stává, že si koupím nějakou romantickou knížku a pak mě vůbec nebaví.
Musím říct, že tahle knížka se mi líbila byla zajímavá nápadem a taky mi sedla povaha hlavní hrdinky, která je vlastně mým velkým opakem.

Nečetla jsem si anotaci a tak jsem nečekala, že tam bude LGBTQ. Ale bylo tam tak hezky dané, jak hlavní hrdinka postupně zjišťovala city ke své nejlepší kamarádce.

Moc milé, oddechové, vtipné. Knížka mě překvapila a nečekala jsem, že to bude tak dobrý.

ivousekk
17.09.2021 2 z 5

Po precteni anotace jsem cekala klasickou teen romantiku ze stredni. A ono ne. Do pozreni prvni davky pilulek a reakce okoli to bylo celkem fajn a cekala jsem, ze se to konecne rozjede. A ono ne, uplne to ztratilo dech a uz slo jen o pocity, v kterych se hlavni postava nimrala az do konce. Za mne hyperkorektni lgbt mix na druhou. Asi jsem konzerva, tohle jsem necekala a od pulky me to uz ani nebavilo, docetla jsem tak nejak z povinnosti. Za mne zklamani.

aneta147
23.08.2021 5 z 5

Ze zacatku se to zdálo jako každá adolescentka blbina, ale postupně mě to začalo vážně bavit.
Celkově, za mě fantastická knížka.;)
Vati je bomba ;))

Autorovy knížky

Laura Steven
anglická
2021  58%Hypotéza lásky