Hvězdný prach

Hvězdný prach https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61583/hvezdny-prach-61583.jpg 3 3 1

Milostný příběh dvou mladých lidí, odehrávající se v Plzni na sklonku 2. světové války. Hrdiny jsou student, nadšený muzikant sloužící u protiletecké obrany a plachá dívka, pracující v malé dílně kolaborujícího řezníka. Oba prožívají svou první lásku na pozadí událostí v Plzni těsně před koncem války. S příchodem americké armády dívka umírá. Oba se setkávají nejen s odbojovou činností, ale především s projevy kolaborantství. ... celý text

Přidat komentář

JointlieKat94
09.01.2024 3 z 5

No co k této knize napsat rozumného po noční směně?

Ve válce se stávalo všemožné, a dokonce se rodily i lásky. Zde se shodou okolností střetne Hanka, holčina, která právě získala práci v né zrovna úspěšném podniku (ale díky němcům rostoucím) s děsným šéfem a všechno si pěkně vyžírá, ačkoliv za nic nemůže, s Mirkem, který s kamarády dorazí na "dámskou párty", a společně, i když né úplně chtěně, spolu odchází a poznávají se. Vzniká láska za doby válečné.

Celou knihu pozorujeme jejich vztah a jen tak kolem se odehrává válka a čeká se na vysvobození.. až na konci kniha získává takové "grády", popisy hrůzných událostí, a s válkou a bombardováním se začíná opravdu něco dít.

Kniha se četla celkem dobře, ale tedy, moc mě nebavila, po pravdě..

Takže i tuto vrátím do knihobudky. :)

Autoři knihy

Jiří Procházka
česká, 1925 - 1993

Kniha Hvězdný prach je v

Přečtených3x
Knihotéce4x
dalších seznamech1x