Hurá, chyba!

Hurá, chyba! https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522876/bmid_hura-chyba-AQj-522876.jpg 4 7 4

Ilustrovaný přehled objevů, které spatřily světlo světa díky chybě. Kdo nic nedělá, nic nezkazí! Věděli jste, že mnoho vynálezů vzniklo jen díky náhodě? Chipsy, ohňostroj, sirky, káva, vteřinové lepidlo… Neexistovaly by, kdyby jejich tvůrci a tvůrkyně neudělali chybu. Tahle knížka přináší příběhy výjimečných objevů, k nimž došlo nečekaným způsobem. Je to ilustrovaná kronika plná chyb, díky níž se na vlastní nešikovnost začnete dívat s pochopením.... celý text

Věda Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Benditos errores


více info...

Přidat komentář

blackoutzuzi
10.04.2024 4 z 5

Super koncept, skvěle graficky zpracované, bavilo. V kontextu toho, že je to kniha pro malé děti, tam bylo informací asi dostatek :)

jitka_dankova
10.03.2024 3 z 5

Zajímavý nápad - popsat dětem, které objevy vznikly vlastně jako "chyby". Čekala jsem poselství o tom, že se chyb nemusí bát, ale toto jsem nedostala. Byl to jen prostý obrázkový výčet některých vynálezů. Bohužel, synkovi (10 let) se kniha špatně četla, nedala se sledovat dějová linka. Texty jsou krátké a různé rozmístěné na stránce u obrázků. To by normálně nevadilo, jenže tady je v nich často nějaká dějová posloupnost a když je syn četl po svém v jiném pořadí, nechytal se. Já byla zklamaná, že tam v textu často chybělo to hlavní sdělení, v čem že byla ta chyba (Co bylo chybou u té výroby šampaňského? například.). Prostě tam často chyběla základní informace. Nakonec jsme kvůli těmto detailům z knihy spíš se synem rozčarovaní. Nápad je to skvělý, obrázkové zpracování na první pohled nádherné, ale chybí tomu ta propracovanost a hlavní poselství.


muchomurka
18.02.2024 4 z 5

Knížka se mi líbila, i když první dojem byl opačný. Některé chyby jsem znala, jiné ne. Myslím, že je udělaná adekvátně věku, zvládnou i čtiví mladší. Bambulka u čtení vydržela a docela ji to zajímalo. Akorát informací, ne příliš složitě popsané a spousta obrázků, které se mi kupodivu líbily.

Varvara
10.01.2024 4 z 5

Obohacujici cteni, ac mnohe je celkem zname. Chapu, ze je knizka urcena detem (od 8 let), ale i tak by mohla byt o neco obsahlejsi, detailnejsi. Ovsem prinasi podnety, ktere kazdy muze zkoumat vic do podrobnosti.

Štítky knihy

vynálezy a objevy

Autorovy knížky

2023  80%Hurá, chyba!

Kniha Hurá, chyba! je v

Přečtených8x
Knihotéce4x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x