Hudba ostrova

Hudba ostrova https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95739/bmid_hudba-ostrova-ICs-95739.jpg 4 13 3

Kniha Juraja Kušnierika Hudba Ostrova je veľkým vyznaním lásky – k Islandu, k jeho ľuďom a jeho muzike. Sčasti cestopis, sčasti osobný denník, sčasti hudobné dejiny –nesprostredkované, zažité na vlastnej koži. Stretnutia s umelcami, prechádzky po zaujímavých miestach a zoznámenie sa s niečím, čo v našich zemepisných šírkach celkom chýba – prajnosťou jedného človeka voči druhému. To je až fascinujúce. Kto sa chystá na Island, najmä do jeho metropoly, alebo fandí islandskej hudbe, určite by nemal Jurajovu knižku obísť. A kto ani náhodou nemal v pláne cestovať na Island, po Hudbe Ostrova po tom určite zatúži.... celý text

Přidat komentář

Silmarien
25.08.2017 4 z 5

Konečne prišiel ten správny čas na dočítanie.

Úprimne, z celej islandskej hudby poznám mená Bjork a Emiliana Torrini. Ako sa to stane, že človek, ktorý nemá žiadne povedomie o islandskej hudbe prečíta knihu, ktorá je až na určité "spojovacie" prvky cestovateľského denníka celá o islandskej hudbe?
Nuž tak, že vám tento koktejl namieša výborný rozprávač. Nič viac v tom nie je.

wiix
02.03.2017 5 z 5

Znova mi niekto priblížil moju milovanú krajinu z iného, osobného uhla pohľadu. Príjemné to bolo.


mirektrubak
28.01.2017 4 z 5

Z každé věty je poznat, jak to měl Juraj Kušnierik na Islandu rád. Zasvěcený komentář seznamuje čtenáře nejen s islandskou alternativní hudební scénou, ale i s Islandem jako takovým. A vyvolává silnou touhu se jet s tímto mimořádně sympatickým národem seznámit osobně. Kdo by mohl odolat tomu, jet se podívat do země, kde řidiči dají přednost chodcům i mimo přechod, kde je telefonní seznam řazen podle křestních jmen a kde není ani jedna prodejna McDonald's?

Protože jsou islandské kapely otevřené posluchačům, tak každá zmíněna hudební skupina lze dohledat na YouTube a Hudbu ostrova lze vnímat i jako komentovaný PlayList. Já jsem to tedy takto udělal, každou kapitolu jsem si doprovodil muzikou o které se psalo - a narazil na spoustu zajímavých věcí k poslechu, které se (předpokládám) stanou trvalou součástí mého seznamu oblíbených interpretů.

A tady malá ukázka islandského blues:
https://www.youtube.com/watch?v=AyDyC_KSvYw

Štítky knihy

Island hudba hudební avantgarda hudební publicistika

Autorovy další knížky

Juraj Kušnierik
slovenská, 1964 - 2015
2000  100%Tabu v cirkvi
2011  88%Hudba ostrova

Kniha Hudba ostrova je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x