Hroby předků

Hroby předků https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75735/bmid_hroby-predku-XeX-75735.jpg 5 14 4

Sonda do života a smrti dávných Slovanů Autor poutavým způsobem líčí archeologický průzkum některých slovanských mohyl v jižních Čechách, zejména u Kožlí na Písecku.

Přidat komentář

verka5083
10.08.2021 5 z 5

Jsem studentka archeologie a po celém školním roce, kdy jsem musela číst složitější knihy, jsem měla chuť si přečíst knihu, která bude trochu oddechova, ale zároveň mi něco dá. A Lutovský ti splnil na 100%! Hroby předků - skvělá kniha. Skvělé se četla a podala mi víc informací o mohylách vůbec a o lokalitě Kožlí u Orlíka.

witiko
17.10.2018 5 z 5

První kniha, která mi dala pochopit a posléze i pocítit, že bez hrobů předků nemůže být naše krajina úplná. Je to součást jejího génia loci a součást domova. Být doma znamená chodit po hrobech předků. Knížka je skvělým příkladem, že dobře napsaná populárně naučná kniha zasáhne spoustu lidí tématem, od kterého by to ani nečekali.


DomenicaRisa
23.06.2018 5 z 5

Autor několikrát zmiňuje, že kniha není pro archeology, ale spíše pro laickou veřejnost. Styl psaní tomu odpovídá včetně zvolené ich formy. Nicméně je rozhodně přínosem pro toho, kdo se chce dovědět něco o způsobech pohřbívání v době Slovanů. Nechybí ani nezbytné odbočky k vědám jako je etnologie a antropologie, dendrochronologie a jiné způsoby datací. Zvlášť oceňuji na úvod vysvětlené pojmy, které mohou být pro lidi, kteří se nezabývají archeologií, španělskou vesnicí.

MikySkjaera
13.08.2015 5 z 5

Kniha, která potěší každého poutníka po jihočeských hvozdech a v nich se skrývajících mohylových pohřebištích a starých hradištích.