Hrdinové bez slávy

Hrdinové bez slávy https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79321/hrdinove-bez-slavy-79321.jpg 4 6 3

Historie je zvláštní déma. Mezi její rozmary patří také to, že si často víc všímá zločinců než spravedlivých, často jim věnuje více místa a tím je obdařuje větší proslulostí.. Tohoto jevu si všiml i Jack Schaefer, když věnoval pozornost těm mužům, kteří stáli po celý život na straně dobra a které služba spravedlnosti zbavila slávy, jako by ani nestála za řeč. Ano. čas posiluje pověst lupičů a vrahů, až se stávají legendami, zatímco činy dobrých chlapů jako by postupně zakrýval i jejich vlastní stín. Těch statečných a spravedlivých, kteří vytvářeli americký Západ, bylo mnoho, a autor si mohl vybírat. Vybral dvanáct osudů, mezi nimiž nenajdete Billyho Kida ani Clave Allisona, Butche Cassidyho nebo jiné zločince, ba ani rozporuplného Wyatta Earpa... Prvních šest osudů najdete v knize Hrdinové bez slálvy. Je mezi nimi úžasný osud bojovníka z kmene Šošonů Wash-a-kie, příběh Johna Thompsona, kterému říkali Sněhový listonoš, historie J. Adamse, bývalého ševce z Massachusetts, jenž se nebál grizzlyho, a tří dalších pozoruhodných mužů. Není to ovšem všechno. Dalších šest příběhů odvážných a spravedlivých vyjde v následující knize pod názvem Hrdinové Divokého západu. Příběh drobného lékaře Fox Gardinera, jenž si ..otevřel ordinaci v divokých Skalistých horách, osud podivuhodného muže zákona Thomase Smitha, který zkrotil surové lotry bez jediného výstřelu, běh života herce Johna Langrishe, jenž se vzdal kariéry na Východě a přešel na prašná jeviště Divokého západu... Obě knihy by prostě mohly nést název Dvanáct statečných.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

Heroes without Glory , 1965


více info...

Přidat komentář

Luigi1
21.08.2020 5 z 5

Moc jsem si se zájmem přečetl životy hrdinů,kteří pomáhaĺi tvořit dějiny Divokého Západu.Dočetl jsem jak tito hrdinové žili a jak se pomáhali a co dělali.Velice pěkně napsané.Doporučuji.

DuncanIdaho
08.08.2017 4 z 5

Shaefer zde vylíčil životní příběhy mužů, kteří byli ve své době známí a významní. Jejich životy popsal stručně na několika stránkách, takže tam nebyly nic neříkající podrobnosti, a proto kniha rozhodně nenudila. Hrdinové nebyli Billy Kid, Butch Cassidy nebo jimu podobní, přesto bylo o čem psát, přesto byli hrdinové zajímaví.


Owain
23.07.2014 5 z 5

Výborná knížka, doporučuji.