Hřbitov pátera Hansena

Hřbitov pátera Hansena https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94485/hrbitov-patera-hansena-94485.jpg 4 70 24

Danny Hansen série

1. díl

Knihu Hřbitov pátera Hansena napsal oblíbený autor Ted Dekker . autor knih Dcery Lamače kostíň a Sběratel nevěst Když jde Renee Gilmoreové o život, s heroinem v žilách a zločinci za zády, objeví se muž jménem Lamont, který ji zachrání a ubytuje ve svém proskleném sídle. Jako by tu ale bylo něco podivného Sterilní čistota, přísná pravidla. Přesto se Renee do svého zachránce zamiluje. Náhle však Lamont beze stopy zmizí a vše nasvědčuje tomu, že byl zavražděn. Renee, šílená žalem, se vydá na cestu pomsty. Brzy jde však o život i jí a právě v té chvíli jí vstoupí do cesty Danny Hansen. Kněz, jehož názor na výkon světské spravedlnosti se však běžnému pojetí poněkud vymyká.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Priest´s Graveyard , 2011


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
08.05.2022 3 z 5

Nemyslím, že je to špatný příběh. Dokonce věřím, že osobnosti hlavních hrdinů byly záměrem autora.
Kněz s ponurou válečnou zkušeností a následnou snahou o vypořádání se se zlem svým vlastním způsobem.
A bývalá feťačka s naivními představami o mužném a mužském protějšku.

Pravda, všimla jsem si neustálého zdůrazňovaní některých předností hlavních protagonistů a někdy mě to trochu prudilo, jakož i opakování některých charakteristik (kolik kdo váží a měří, co se má a nemá...).
Také se mi místy zdálo, že se v průběhu děje změnily některé věci: jako barva očí, vlasů, některé dílčí informace. Zkrátka bylo tam pár momentů, o nichž bych mohla tvrdit, že měly dvě verze.
Ale v audioknize se mi to nechtělo hledat. Jde to trochu hůř než v papírovce. A tu nemám.

danielosbourne
23.05.2020 3 z 5

Tahle kniha mi ležela v knihovničce opravdu dlouho a kdyby nebylo mé mamky, tak bych jí možná nikdy nepřečetl. Nevěděl jsem totiž, po jaké knize bych měl sáhnout jako další, a tak jsem nechal rozhodnout ji. Vybrána byla právě tato kniha.
V první řadě musím říct, že jsem ji tak trochu proklínal, protože začátek knihy byl špatný. Nějak mi to celé nedávalo smysl a všechno co se dělo mi přišlo padlé na hlavu. Pak mě tyhle "absurdity" ale začaly bavit a společně s nimi, mě začal bavit i příběh. Několikrát jsem se nad těmi podivnostmi zasmál a upřímně musím říct, že takhle hloupé postavy jsem už dlouho neviděl :D. Hlavně Renee je vážně číslo. Její logické uvažování mě dostávalo do kolen a stejně tak i chyby v příběhu, kdy si nejsem jistý, zda jde o chyby autora, nebo překladatele. Jako příklad uvedu moment, kdy se Renee snaží vloupat oknem do cizího domu, má v ruce zbraň. Zbraň si zastrčí za pásek, proleze oknem a následně zbraň upustí z ruky. Kde se jí tam ta zbraň znovu objevila, to netuším :D.
Příběh ale potenciál má a já jsem dostal chuť, přečíst si další autorovu knihu, protože příběh měl v sobě určitou tenzi, která se mi líbila. Mám doma ještě autorova Sběratele nevěst, tak ho asi brzy zkusím :).


LaCucaracha
22.02.2020 odpad!

Toto je brak v čisté podobě, navíc bohužel nezábavný a nudný. Hlavní "hrdinka" je s odpuštěním nesympatická a hloupá kráva. Je jí přes dvacet a dle autora je prostě rozkošná, udivené oči velké jako talíře, nosí růžové pyžamko s motýlky – prostě taková holčička. A stejně hloupě se i chová. Hrdina je pro změnu echt chlapák, chladnokrevný zabiják, který prošel válkou a výcvikem v Bosně. Přesto po setkání s Renee se z něj stane idiot, kterému jihne pohled a měkne mozek, jak se na ni podívá. Samozřejmě se do ní hned zamiluje.
Děj se tváří být akčním, ale ve skutečnosti je většina knížky věnována různým vnitřním monologům, popisům běžných činností a úvahám, ponejvíce na téma morálka a spravedlnost (nemůže chybět ani zmínka o Hitlerovi). Zvlášť ty úvahy se pravidelně nudně opakují. Opakují se i jiné věci, např. asi tak každých třicet stran jsme informováni, že Renee váží 45 kg, nebo hned dvakrát se dozvíme, že podlahu vytírá zásadně teplou vodou s vinným octem.
Zápletka se točí okolo zabíjení lotrů ve jménu spravedlnosti, zneužívání, týrání, pomsty, na konci pak nastane zvrat, všechno je najednou jinak, ale tak nějak je to už jedno. Protože tahle knížka s naprosto pitomým koncem je nudná, zdlouhavá, ale hlavně úplně nerealistická. Tak nerealistická, až to působí směšně.
Navíc mylně je uveden žánr thriller. Ono se to sice thrillerem maskuje, ale ve skutečnosti jde o nefalšovanou červenou knihovnu. Autor si bohudík odpustil erotické scény, ale je to prostě červená knihovna, nedá se nic dělat. Po pravdě se docela divím, že to napsal chlap – nejen prostoduchý základní děj vycucaný z prstu, ale i jednotlivé scény, proslovy, všechno je to ryze ženské, a to v tom špatném slova smyslu. I když našla jsem si fotku spisovatele, a on ten styl k jeho vizáži docela sedí.

Fzuzik
16.02.2020 3 z 5

Není třeba v knize dokola opakovat výšku a váhu jedné z hlavních postav. :-D

martinaandulka
30.10.2018 4 z 5

Kniha se čte pěkně.Je napínavá,plná zvratů je temná,brutální.Jsem ráda,že jsem jsi knihu přečetla,ale za mě stačí jednou.Chyběl mi kladný hrdina a něco na zamyšlení.Prostě taková vyvraždovačka.

vincek1
30.05.2018 2 z 5

Nevím jak knihu ohodnotit. Děj má sice spád, ale zdá se mi, že za cenu poněkud lacinějších, místy až neskutečných zvratů. Dočetl jsem sice, ale další knihu autora asi už neotevřu. Jako detektivka, sotva a jako thriller slabé, možná trochu k hororu. Tak zkuste sami, co to s vámi udělá. Já měl po dočtení trochu depku.

Merlinit
21.12.2017 3 z 5

Hlavní hrdinka protivná od samého začátku, hrdina trochu méně, přesto však jeho ustavičně obnažované nitro nabízí takový guláš patetických banalit, že se mi ještě teď ježí srst na páteři. Kniha tak nějak vzbuzuje dojem, že autorem je poněkud neurotická žena promítající do příběhu všechna myslitelná klišé a veškerá hnutí svých značně rozervaných citů (chvílemi bych i věřila, že se jedná o dívku zmítající se v poryvech puberty). I přesto se však příběh poměrně dobře četl... takže tak.

leny.wood
23.03.2017 3 z 5

Hodně dlouho se mi nestalo, že by mi hlavní hrdinka lezla tak na nervy, a protože vypráví příběh převážně ona, o to se mi četlo hůř. Vše umocňoval nespočet překlepů, což hodnotu knihy ještě ponížilo. Jinak se mi příběh i líbil, četlo se svižně, objevily se i chvíle, kdy jsem musela číst dál a dál co nejrychleji, abych se dozvěděla, co bude. Dalším plusem je prolínání jednotlivých vyprávění, to se autorovi povedlo.

hrusisek
22.03.2017 3 z 5

Příběh sám o sobě špatný nebyl, jen jsem v knize nenašla jedinou postavu, která by na mě působila pozitivně, příjemně. Konec knihy se však už rozjel a já byla napnutá, jak to dopadne, takže jsem ji prostě dočíst musela.

martina4041
09.01.2017 3 z 5

Renee, mi tak hrozným způsobem lezla na nervy, že jsme myslela, že to knihu nedočtu. Začátek byl velmi slibný,ale pak se to zvrtlo a kniha už byla horší. Tady je přesný důkaz toho, když někdo činí dříve než myslí.

historikola
31.12.2016 5 z 5

Děj knížky se čte velice dobře. Příběh je zajímavý a nenechá čtenáře dlouho čekat v pokračování příběhu. Škoda jen, že příběh zůstal otevřený. Asi příprava na další díl.
Jinak v knížce je několik překlepů. Ale to není problém autora. Za to může tiskárna co tiskla knížku.

sgjoli
07.05.2016 4 z 5

Motiv kněze, který bere spravedlnost do vlastních rukou, nebude patrně ničím novým. Ale já si to v téhle knize fakt užila. Taky mne bavilo, že u hlavní postavy Dannyho jde autor hlouběji – známe Dannyho motivy, nabízí se nám možnost nahlédnout do jeho myšlenek a do jeho minulosti i přítomnosti, a tak díky tomu čtenář má větší šanci s ním jako postavou nějak víc sžít, oblíbit si ho, porozumět mu. Stejně tak u hlavní ženské postavy Reneé víme, čím si zrovna prochází, na co myslí a proč si to to myslí. Nebo snad ne? Žijeme ve stejném klamu jako Reneé?

Tenhle román je skvělý tím, že autor popisuje děj tak přímočaře, že čtenář má dlouhou dobu bezpečný pocit, že ví, kam vyprávění směřuje. Poslední čtvrtina knihy však nabírá na obrátkách a my poznáváme další úhel pohledu, který Reneéinu životu (a vlastně do určité míry i Dannyho životu) dává zcela nový rozměr a vše je nakonec jinak, než jsme si mysleli. Je sice možné, že mnoho lidí dokázalo odhadnout vyústění knihy již v průběhu vyprávění, ale já si ty nabídnuté indicie bůh ví proč nespojila (zpětně si uvědomuju, že tam byly), a tak to pro mne bylo o to větší překvapení a já si ten závěr užila.

Musím říct, že jsem od knihy původně vůbec nic nečekala, ale hodně mne překvapila - pozitivně. A jsem fakt ráda, že jsem se k ní dostala. :-)

anoti
24.07.2015 5 z 5

Ted Dekker opět nezklamal, jeho tvorba mě prostě baví.Má to příběh, překvapí, má to spád...

sipkulka
25.01.2015 4 z 5

Začátek mi přišel nudnej a nezáživnej že jsem jí málem odložila ale nakonec sem ráda že jsem pokračovala a ve finále je knížka moc hezká a čtivá tak že jsem dočetla více jak polovinu během jednoho dne ;) Všem doporučuju přečíst a nenechat se otrávit nudným začátkem ;)

petrzel
01.06.2014 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšila,ale nezaujala.Chvílemi to bylo napínavé,že se nedalo skončit.A najednou to bylo nudné ,že sem usínala. Dočetla jsem jí ,protože sem chtěla vědět jak to skončí,ale už se k ní nevrátím.

Lucka385
20.05.2014 5 z 5

Velice čtivá kniha, která mě rozhodně nenudila. Pěkně sepsaný příběh, který Vás nenechá v klidu, dokud knihu nedočtete. K závěru bych možná měla pár připomínek, ale celkový dojem z knihy mi to nezkazilo, tudíš dávám plný počet.
Kniha je určitě o stupeň lepší, než Sběratel nevěst. Ted Dekker napsal na dvě desítky knih, ale bohužel u nás vyšli jen tři. Na Dcery lamače kostí se chystám.

Roob
31.03.2014 4 z 5

hodně dobrý

caldap
10.02.2014 4 z 5

čtivá kniha, napínavý děj, jak se příběh blížil ke konci, tak bylo vše jinak - no úžasné. Doporučuji přečíst.

soukroma
02.02.2014 4 z 5

Určitě to není běžný thriller - divní hrdinové, nečekané zvraty, zvláštní motivy... Trochu ve stylu Dextera, tentokrát v kabátku praktikujícího katolického kněze, který podléhá pokušení činit dobro a soudit, k němuž se shodou okolností přidává stejně motivovaná, ale pětačtyřicetikilová psychicky narušená třtina. Romantická střední pasáž i vyústění bylo tak nějak přehnané, ale na druhou stranu motivy hlavního hrdiny za hlubší zamyšlení rozhodně stojí.

Mikiem
12.07.2013 5 z 5

Super kniha se super dohrou:o)

Štítky knihy

drogy láska útěk obsedantně kompulsivní porucha

Autorovy další knížky

Ted Dekker
americká, 1962
2011  74%Sběratel nevěst
2010  74%Dcery Lamače kostí
2011  76%Hřbitov pátera Hansena

Kniha Hřbitov pátera Hansena je v

Právě čtených2x
Přečtených83x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce103x
Chystám se číst34x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x