Hra končí

Hra končí https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15507/bmid_hra-konci-OBh-15507.jpg 4 89 9

Akční román o agentovi uprostřed války amerických tajných služeb. Buchanan je americký tajný agent, kterého při přípravě drogového obchodu s mafií prozradí jeho starý přítel z Iráku. Kvůli němu se dostává do mexického vězení. Odtud se mu podaří uprchnout jen s pomocí svých společníků. Pak ale zradí své nadřízené, kteří na něj najímají vraha, protože za svého dlouhého působení v prostředí tajné služby se toho dověděl příliš moc a mohl by vše prozradit. Buchanan však nesmí použít ani jedno ze svých mnoha falešných jmen, protože by se stal snadnou kořistí. Rozhodne se odjet na samotu, kde ho nikdo nebude rušit, ale dostává šifrovaný dopis od Juany-jeho bývalé přítelkyně, ve kterém mu dává najevo, že má velké problémy. Musí jí pomoci, protože jí to slíbil, když se viděli naposledy. Vydává se ji hledat. Při svém pátrání narazí na novinářku z Washington Postu jménem Holly, která s ním chce udělat rozhovor o práci amerických tajných služeb. Buchanan ji ale po dlouhém odmítání odradí od jejího záměru. Když jí vysvětlí svou situaci, rozhodla se, že se k němu přidá. Při společném pátrání je stopa zavede na loď významného politika Alistaira Drumonda. Tu však tajně prohledají, ale nic nenajdou, protože Juana utekla. Posléze se dozvídají, že Drumondovi muži ji vypátrali a zabili, protože se jim nechtěla podřídit a nespolupracovala. Buchanan pak s Holly zůstává a společně se odstěhují na venkov.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Assumed identity , 1993


více info...

Přidat komentář

Meda77
20.01.2022 5 z 5

Morrell v plné palbě, akce, napětí a zábava od začátku do konce. Opět jedna z těch kde není co vytknout. V dané beletrii a s tímto autorem je tato kniha na 5starsu.

Hotovson
01.11.2021 5 z 5

Už z anotace mi bylo jasný, že mi to bude bavit, ale nakonec knížka předčila moje očekávání. Čekal jsem špiony, akci, přestřelky atd., ale zároveň su představoval Buchanana jako superhrdinu, což zdaleka nebyla pravda (alespoň ne v klasickym smyslu toho slova). Nebyl nezranitelnej a nekosil nepřátele po tuctech, což tomu všemu dodalo na atraktivitě a já si řikal, jak to ten člověk může vlastně přežít. K tomu tu máme superzáporáka Drummonda a jeho pomocníka, téměř ve stylu Bondovskejch záporáků (prachy, moc), takže o zábavu je postaráno.

Kupodivu na to, že tu Buchanan používá asi dalších deset identit a docela je střídá, se v nich dá dobře vyznat a neni to matoucí, což je určitě velký plus.

Morellovo styl psaní se mi líbí, tyhlety špionážní akce mam rád, takže v budoucnu určitě ještě po něčem dalšim sáhnu.


Artep5244
27.12.2019 5 z 5

Kniha je takovým koktejlem všeho, co mám v literatuře ráda. Toto dílo řadím mezi má nejoblíbenější od Davida Morrella.

Jardík50
22.10.2018 5 z 5

Tohle jsou rychlopalby. Člověk se má potíž dostat do spánku do ranních hodin. Z jeho děl jedno z nejlepších.

PROCHEY
06.10.2018 4 z 5

Velice zajímavá kniha, která dává čtenáři možnost nahlédnout do života tajných agentů a jejich praktik. Děj má celkem spád, nechybí překvapení a zvraty. Autor se ale několikrát, celkem zbytečně, odklání od hlavního děje...
Ačkoliv má kniha přes 500 stran, rozuzlení přichází na několika málo stránkách a největším zklamáním pro mě byla finálová bojová scéna - poněkud přitažená za vlasy... Co se týče motivace "hlavního padoucha" - ta mi vzhledem k jeho věku, bohatsví a postavení přišla také docela mimo, ale dejme tomu...
Buchananovi se sice nepodaří najít osobu, jejíž náhlé zmizení a prosba o pomoc ho celou dobu ženou kupředu, místo to nachází sebe sama a nový smysl života. Nevím, jestli to tak autor původně zamýšlel, nebo si pak jen spočítal, že by kniha měla celkem asi 700 stran, kdyby měl hlavní hrdina své pátrání dotáhnout do konce.
Závěr tak zůstává otevřený, ale pokračování se asi nedočkáme.
I přes nějaké drobnosti mě kniha bavila.

hana4834
18.12.2017 3 z 5

prvních asi 100 stran to bylo slabí a trvalo než jsem se začetla a zorientovala ale pak mě to strhlo a bylo to super

HannyC
13.07.2016 5 z 5

... dle mého názoru jeden z nejlepších Davidových příběhů ... zpočátku velmi pomalý rozběh, který v průběhu četby graduje do téměř sprintérského spurtu... překvapivý závěr, který nabízí další pokračování ... čekáte-li na splnění mise, pak nedoufejte ... :) ... kniha o člověku, který hledaje jiného nalézá sám sebe ... zajímavé čtení ... David prostě dokáže napínat do poslední stránky ... a nemá žádný "ověřený" scénář jako Dan Brown ... vždy nové .. vždy skvostné ... vždy poučné :)

rengers
31.05.2013 5 z 5

Tajný agent Buchnan, který měl ve své kariéře tajného agenta asi deset různých jmen, je vyslán na další akci pod jménem Ed Potter. Myslel si, že to bude hračka, jenže při obchodu který probíhal v restauraci u stolu a byl obklopen dvěma mafiány drog, které měl oblbnout, ho pozná jiná osoba, která s ním v jedné akci už byla a znala ho pod jménem Jimmy Crawford.
Nastane přestřelka, kdy agent Buchnan oba mafiány zabije a je sám těžce raněn a tak začne honička na život a na smrt. Tím že selhal, skončí jeho kariéra?

ttoper
22.06.2011 5 z 5

Strhující kniha. Agent, který bez své předepsané identity neví kdo vlastně je. To vše zabaleno do dynamické a napínavé knihy.