Howard Speciál 2021

Howard Speciál 2021 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485096/bmid_howard-special-2021-eru-485096.png 4 2 2

Tištěný výběr článků, povídek a rozhovorů z ročník 2014 elektronického horrorového čtvrtletníku Howard. Ve výběru jsou horrorové povídky: Matúš Veselý: Scindendum anima Krzysztof Gonerski: X Honza Vojtíšek: Koledu, nebo vám něco provedu

Přidat komentář

Morbidus
11.02.2023 4 z 5

Třetí separátní výcuc z Howardů léta páně 2014 zachycuje období, kdy se mi nedostával dostatek času na čtení čehokoli. Částečně to bylo životními stezkami, kterými jsem se ubíral, ale možná také trochu tím, že Howard v tomto období jaksi „zvážněl“, což mi úplně nesedělo. Všechna čísla jsem si samozřejmě přečetl zpětně - ale faktem je, že volená témata se se mnou až tolik nepotkávala. Dnes už je tomu trochu jinak, přesto mi pocitově poslední z nesvaté trojice tištěných Howardů přijde chladnější než je zvykem.
I tak jsem dostal to, pro co jsem si přišel. Vybrány jsou rozhovory s zajímavými autory, potěšily zajímavé a přínosné profily mně (dočasně ne)známých osobností. Nejvíce mě - a to platilo vždy, i v elektronické formě - oslovily a pobavily zajímavé články nabité všelikými informacemi a pohledy na věc. Snad jen Gojira mě přes až heroickou snahu pisatele zaujmout čtenáře (a tu snahu prostě ocenit musím!) stále nijak nezaujala. A ačkoli první dvě povídky v tomto svazku jako by rozdílným způsobem zpracovávaly podobné téma, ta poslední od šéfredaktora Honzy Vojtíška jako by svým tématem zcela intuitivně celou ságu o Howardovi uzavřela. Vrátí se zombie Howard v separátu ze všech čísel, které se kdy objevily? Kdo ví... vždyť mrtví se někdy vracejí.

Sbohem, Howarde. Budeš mi chybět.