Howard Speciál 2020

Howard Speciál 2020 https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456361/bmid_howard-special-2020-qqj-456361.png 4 3 2

Tištěný výběr článků, povídek a rozhovorů z ročník 2013 elektronického horrorového čtvrtletníku Howard. Ve výběru jsou horrorové povídky: Martin Král: Žlutý avatar Josef Blažek: Jak se z Česka stala horrorová velmoc Ivan Kučera: Bagrovisko

Přidat komentář

Morbidus
09.12.2022 5 z 5

O tom, jak moc mě časopis Howard oslovil a ovlivnil můj vkus, se rozepisuji u separátního čísla 2019 (ano, i já občas místo hodnocení uskočím k nostalgickým vzpomínkám). Stejně tak to platí i pro speciál z roku 2020 a vlastně i pro veškerá další čísla časopisu. Jelikož jsem nikdy nebyl fandou elektronikých knih, všechny tři existující Howardí speciály pro mne jsou a budou takové malé poklady.
Co se týče obsahu, tentokrát mi přišel jaksi „sevřenější“ a je patrný jistý vzrůst kvality. Velice potěšila řada profilů a rozhovorů, v nichž figurovaly zajímavé osobnosti (které mi svého času ještě tak zajímavé nepřišly, protože jsem tehdy nevěděl, která bije). Už do prvních čísel Howarda podařilo dostat zajímavé povídky a autory, a tato ročenka v tomto trendu pokračuje; každý z příběhových textů má něco do sebe a za přečtení stojí. Samozřejmě nechybí ani kupa článků plných tipů na žánrové knihy či filmy.
Časopis pro horrorové srdcaře a milovníky české žánrové tvorby!

Ivan Kučera
29.12.2020 4 z 5

Asi záleží na vašom vzťahu k e-bookom/e-časopisom, ale u niektorých možno Howard čiastočne stráca práve tým, že ide „len“ o e-časopis. Keď ho ale držíte vytlačený v rukách, uvedomíte si, že je to fakt dobrý časopis. A navyše poučný, čo potvrdzuje viacero textov aj z tohto špeciálu, ktorý obsahuje to najreprezentatívnejšie z roku 2013. Mňa najviac zaujali profily k zosnulým hororovým tvorcom (režisér David R. Ellis a spisovateľ James Herbert), rozhovor s renomovaným českým editorom Ivanom Adamovičom a parádne články o indonézskom horore a hororových antológiách, ktoré u nás vyšli. Výber obsahuje aj moju poviedku Bagrovisko o rozhádanom mladom sexi páre, ktorý si cez leto vyrazil k jazeru uprostred lesov. A to nemal robiť.