Hovory s terapeuty

Hovory s terapeuty https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506615/bmid_hovory-s-terapeuty-XdZ-506615.jpeg 4 27 8

Rozhovory s předními českými terapeuty a psychoterapeuty o vnitřních konfliktech, partnerských krizích, paralelních vztazích, depresích, úzkostech, o pocitech, emocích, cestách ke štěstí, ale i o závislostech a o smrti vycházejí z prožitků a životních osudů konkrétních osob. Před čtenářem se tak rozehrává začátek skutečné terapie. Barbara Nesvadbová, Pavlína Saudková a Jana Brázdilová se ptají psychoterapeutek Jitky Vodňanské a Nory Vláškové, psycholožky Jany Woleské, párových terapeutů Pavla Rataje a Jana Vojtka, adiktologa Michala Miovského a psychoterapeutů Jana Kulhánka a Michala Mynáře.... celý text

Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Hovory s terapeuty , 2022


více info...

Přidat komentář

Bustedka
11.01.2024 1 z 5

velká slabota, jen ne vinou terapeutů.
Čekala jsem obecné teorie, ale to, že budou autorky rozebírat své milostné životy a ospravedlnovat si, proč jsou nevěrné, to tedy ne.

Pepa0216
19.06.2023 3 z 5

Od knihy jsem si sliboval rozhodně více. Některé problémy jako paralelní vztahy se u některých rozhovorů opakovali. Autorky rozhovorů místo aby se dostali po povrch problémů, tak hodně dávali otázky z vlastních zkušeností a o svých problémech asi jako kdyby byli sami na terapii. Občas to byli hodně osobní otázky. Jako vždy se mě moc líbil rozhovor s Janem Vojtkem. Vzít se něco dá i z dalších rozhovorů, musí se však hledat. Pár zajímavých myšlenek tam je. Kdo mě byl vyloženě nesympatický tak to je Nora Vlášková. Jde však o rozhovory, ne o terapii. V rozhovorech může mít vlastní názory ač jiné, v terapiích to bude třeba jiné. Celkově průměr a zmařený potenciál na skvělou knihu.


knihovna1
14.05.2023 4 z 5

Je pravda, že témata se opakují v knize, ale o těch tématech to je. A autorky na základě svých zkušeností pokládají otázky terapeutum. Ty odpovídají svými zkušenostmi. Kniha se mi moc líbila. Ráda jsem se opět setkala se svými oblíbenými psychology a psychiatry. Umí srozumitelně vše objasnit. Kniha je čtivá, doplněna krásnými portréty. Jó a pár překlepů jsem taky našla. Ale v zápalu čtení odpouštím.

kalinkacz
07.05.2023 4 z 5

Přiznám se, že nonfiction literaturu, která se věnuje terapiím apod., jsem doposud moc nevyhledávala... Hovory s terapeuty byly tedy mým prvním setkáním s touto literaturou.
Ze začátku mě rozhovory bavily, nebyly sice moc dlouhé (byla bych radši, kdyby ano), ale tématy mě zajímaly. Pak se ale témata začala opakovat a točila se hlavně okolo dětí a to je v tuto chvíli pro mě ne až tolik podstatné téma (což je samozřejmě jen můj osobní pohled).
Podtrženo, sečteno - nebylo to špatné, ale kdyby se témata neopakovala a rozhovory byly delší, nezlobila bych se.

stesti.s.knihou
21.02.2023 2 z 5

Na tuhle knihu jsem viděla tolik pozitivních ohlasů, že vlastně nevím, zda jsme všichni četli ten stejný text :/
Koncept rozhovorů s terapeuty mě zaujal, téma lidské psychiky pro mě vždy bylo lákavé a proto jsem neváhala přečíst si, co řeší a s čím se setkávají špičky mezi terapeuty ve své praxi.
Na první dobrou mě do očí udeřily četné chyby a překlepy. Pokud si z toho chcete udělat drinking game, tak je to asi fajn, pokud však očekáváte nějaké kvalitnější a vzdělávací čtivo, katastrofální korektura do něj nepatří.
Vadil mi také styl, jakým byly rozhovory vedeny. Buď mi připadalo, že by téma mohlo jít více do hloubky a místo toho se jen plácá po povrchu, nebo paní autorky zabředly až tak moc do svých soukromých záležitostí, že jsem to vlastně vůbec nechtěla číst. V podstatě jsem se cítila, jako bych sledovala probíhající terapii někoho jiného.
Dalším zklamáním byl také tematický obsah knihy - myslela jsem, že terapeutickou praxi pojme trochu obšírněji, rozhovory se však striktně zaměřovaly na vztahy, ať už partnerské či rodičovské, což mě trochu zklamalo.
Sečteno podtrženo, dávám 2,5/5 a myslím si, že s tou nedotaženou korekturou je mé hodnocení ještě velmi benevolentní…

annastasia.j
30.01.2023 5 z 5

Já osobně, když už bych měla možnost vést rozhovory s takovými českými odborníky a ještě z rozhovorů udělat ucelenou knihu, dala bych jim více otázek a vedla rozhovor do hloubky. Trochu mě mrzí, že na každou osobnost vychází cca 8 stránek, což se mi zdá strašně málo, rozhodně bych tedy uvítala rozhovory delší, knížka je docela tenká, takže pochybuju, že by někoho mohla odlákat svým počtem stran, byť by byla trochu obsáhlejší. Kdybych měla hodnotit zpracování, knížka je krásná, je přehledná, kromě rozhovorů jsou zde zahrnuty i texty o odbornících samotných, u každého je navíc úvodní kus textu. Dále oceňuji zejména fotky odborníků a červeně zvýrazněné hlavní myšlenky. Ale jinak je kniha skvělá, věřím, že se k ní můžu do budoucna zase někdy vrátit, rozhodně doporučuju!

nika6
06.01.2023 2 z 5

Za mě zklamání. Jednak bych uvítala i jiná jména, než těch pár, která naplňují všechna média, ale hlavně mi vadilo, že v rozhovorech autorky v podstatě řeší své partnerské (a následně rodičovské) problémy. Bohužel anotace knihy vůbec nemluví o tom, že spojujícím tématem je nefunkční vztah, paralelní vztah, nevěra. Nepochybuji, že je to téma pro mnohé zajímavé, ale pod názvem jsem si představovala širší záběr. Škoda.

tazmania.e13
29.12.2022 5 z 5

Pavel Rataj nezklamal. Naprosto skvělý rozhovor. Jediné co se mi na knize moc nelíbilo, že některé otázky na terapeuty byly až příliš osobní. Ale jinak opravdu skvělá kniha.