Houdiniho kouzelnické hlavolamy

Houdiniho kouzelnické hlavolamy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426218/bmid_houdiniho-kouzelnicke-hlavolamy-qIw-426218.jpg 3 4 4

Útěk z pavučiny hlavolamů, iluzí a pastí. Největší mistr úniků všech dob Harry Houdini svými kousky uhranul desítky tisíc diváků. Houdini dokázal uniknout z mimořádně těžkých zámků a řetězů, přičemž se nacházel pod vodou, vyhrabal se ze země poté, co byl pohřben zaživa, zavěšený na rameni jeřábu se vykroutil ze svěrací kazajky – každá eskapáda byla o něco nebezpečnější než ta předchozí. Legenda o Houdinim se stala inspirací pro tuto knihu, která je sbírkou více než 100 těžkých záhad a hlavolamů navržených tak, aby ozkoušely hloubku vašeho intelektu. Dokážete rozřešit pavučinu záhad a uprchnout z nakladených pastí dřív, než bude pozdě?... celý text

Hobby Pro děti a mládež Šikovné děti - tvoření, hry, styl
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Great Houdini Puzzle Vault


více info...

Přidat komentář

soukroma
25.09.2022 3 z 5

Není to pro děti, je to plné nejen různých praktických, obrazových aj. hlavolamů, které vyžadují fištrón, často tužku a přemítání, jak to ten HH vlastně dělal.
Trochu smutku se usadí záhy, když autor začne připomínat, že všechny triky jsou nejen samozřejmě závislé na přírodních zákonech, vynikající fyzické zdatnosti, ale právě na ohlupování diváků. Takže některé triky už nejsou ani triky, ale podfuky s připravenými klíči apod. Dozvíme se vždy přesně, v čem trik a podfuk tkví.
Z knihy se dozvíme o hlavních eskamotérských a dalších číslech, která HH prováděl a na kterých staví i kouzelníci dneška.

Misantrop
13.06.2022 2 z 5

Jako hobby pro děti a mládež dostačující.