Hon na čarodějnice

Hon na čarodějnice https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60974/bmid_hon-na-carodejnice-tOd-60974.jpg 4 10 2

Publikace o evropském čarodějnictví představuje čarodějnice jako léčitelky, porodní báby a vědmy udržující kontakty se světem nadpřirozených sil. Italská badatelka Vanna de Angelis se zaměřuje především na čarodějnictví na území Velké Británie a v anglosaských zemích. Zmiňuje čarodějnické procesy, popisuje obřady, kulty, zvyky, léčitelské a bylinkářské praktiky související s čarodějnictvím. Zvláštní pozornost je věnována zvláště kontaktům s nadpřirozenými silami, především s vílami, a návratům mrtvých na tento svět. Čarodějnice jsou v knize popsány jako výjimečné ženy, které navazovaly kontakty se světem nadpřirozených sil, léčily nemocné, ujímaly se těhotných žen a pomáhaly tam, kde jiné, oficiálně uznávané metody zklamaly. A tak tyto ženy, vymykající se striktním pravidlům patriarchálně-křesťanského světa, končily nezřídka svůj život na popravištích. Takový osud postihnul například i skotskou léčitelku Bessii Dunlop, obviněnou z čarodějnictví na základě nadpřirozených zjevení. Právě Bessiin příběh tvoří ústřední motiv celé knihy.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Dalla parte delle streghe , 2003


více info...

Přidat komentář

Aileena
07.05.2019 3 z 5

Docela pěkně napsané, ale kdo se kdy o "čarodějnice" alespoň trochu zajímal, nedozví se pravděpodobně nic moc nového.
Absurdity církve (nezabiješ - jen toho, koho se nám hodí, nepokradeš - jen tam, kde to vhodně zakryjeme, stále ta samá věc je jednou zázrak boží a podruhé dílo ďáblovo atd... ), rozsah manipulace s lidmi a nebetyčná hloupost mne však pokaždé a znovu udivuje.
Vysvětlí mi konečně někdo, jak je možné, že přes všechna ta zvěrstva páchaná napříč historií tu instituci jako takovou ještě nezakázali?! Nemám nic proti víře, ať si každý věří, čemu chce, ale s těmi oficiálními zástupci je to jde stále od děsu k běsu a nemění se to... Kniha za mne 3 - 4 hvězdy.

elyonka9643
06.10.2018 5 z 5

Hodně zajímavá kniha o čarodějnických procesech, ale nejen o nich. Dozvíte se, za co všechno ženy končily na hranicích a jakými způsoby se církev snažila vymýtit pohanské kulty. Pro mě naprosto zásadní čtení.


Štítky knihy

čarodějnice čarodějnictví čarodějnické procesy

Autorovy další knížky

2004  78%Hon na čarodějnice
2003  76%Eunuchové

Kniha Hon na čarodějnice je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x